Vierailija

Mies äskön lähti käymään kaupassa ja huikkasi että käy lämmittämässä sauna,apua!! En ole koskaan sytyttänyt yhtään mitään..tuolla saunalla on kuulemma halkoja ja pahvia,niillä pitäisi sytyttyä. Kiukaalla on sellainen luukku alhaalla johon noi puu pökkelöt laitetaan,miten ne kannattaa sinne laittaa että saisi tulen syttymään?Äskön laitoin sinne 6 halkoa ja tulitikulla yritin niitä halkoja sytyttää mutta ei ne syttynyt...aargh,miten saan saunan lämpimäksi??Mitä muuta sinne pesään laitetaan ja miten?Voiko sinne laittaa sytytys nestettä?

Kommentit (11)

Älä missään nimessä sytytysnestettä laita. Pelti auki ja puiden alle tuohta ja paperia ja sitten muutama pieni pilke joukkoon. uunin tuhkaluukku vähän raolleen että saa ilmaa sinne..

Sit pari puuta pitkittäin pesään, niiden väliin vähän sitä pahvia/sanomalehteä riivittynä/tuohta jotka sytytät ja nakkaat niiden päälle vähän pilkkeitä (mahd. pientä puuta) ja kunhan pilkkeet palaa kunnolla niin niiden päälle sitten pari puuta. Ja luukku kiinni.Vähän päästä kurkkaus onko koko höskä syttyny ja jos on kunnolla jo roihussa niin sit vaan pesä täyteen puita.

jos et osaa vuolla kiehisiä niin kääri vaikka ohuita puun paloja paperiin ja asettele niiden päälle muutama halko ristikkäin, sytytä sitten paperit ja laita luukkua hieman kiinni, mutta ei kokonaan että tuli saa happea. tai ainakin tuhkaluukku raolleen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat