Oletko iinä harkinnut adoptiota? Tai oletko jo adoptoinut?

Vierailija

Olen kiinnostunut asiasta, mutta minulla ei ole ketään tuttavaa joka olisi asiasta tietoinen. Kerro jos sinulla tai tuttavallasi on jotain kokemuksia asiasta?

Sivut

Kommentit (51)

Ihan kivat tulot miehellä siltikin on. Paremmat kuin on minulla AMK-tutkinnolla. Ja tavallaan on koulutus, tavallaan ei. Ei sellaista mistä olisi todistus, mutta kuitenkin on koulutus.

Ja siis ei ne tiukat olekkaan ne vaatimukset. Itselle vain jäi sellainen olo, kun emme niitä täyttäneet, että olisivat tiukat.

Meidän kuopuksen kotiin tulo ja elämään sopeutuminen kaikkineen meni erittäin helposti. Hän on ollut nyt vajaan vuoden kotona ja on kuin kuka tahansa pari vuotias. Uskaltaa uhmata ja kiukutella kun ei saa mitä haluaa, mutta on myös kova halimaan, sylittelemään ja suukottelemaan. Meillä ei ole ollut oikeastaan mitään ongelmia, joita voisi pitää adoptiosta johtuvina. Aluksi kuopus söi hurjia määriä, kamalalla vauhdilla, mutta nyt jo osaa nirsoilla. Uniongelmia ei juuri ole ollut. Ihan ensimmäisillä viikoilla kuopus heräsi kerran pari yössä itkemään, mutta muuten nukkuu oikeastaan aina 11h yössä heräämättä ja parin tunnin päikkärit. Nukkumaanmenokin sujuu helposti.

Kiintymyssuhde on kehittynyt hyvin. Sekä lapsen että meidän vanhempien kannalta. Esikoinenkin otti kuopuksen alusta alkaen hyvin vastaan. Mustasukkaisuutta on puolin ja toisin, mutta ei mielestäni enemman kuin ei-adoptiosisaruksilla.

Kaikenkaikkiaan adoptiomme on tähän mennessä ollut erittäin onnistunut ja onnellinen. Toivottavasti tulevaisuudessakaan ei tule isompia ongelmia.

Lainaus:

Ja 39, ei adoptio ole hyväntekeväisyyttä tai säälipisteiden keruuta.Jos pariskunnalla ei 30 vuoteen mennessä ole koulutusta, varallisuutta eikä kunnon tuloja, miksi ihmeessä heille pitäisi pelkän empatian nimissä antaa lapsi, kun ehdolla on pätevämpiäkin?
Jos pariskunta on vaikka lääkäri-lakimies-pariskunta, joista toinen tekee terveyskeskuksessa pakollista harjoitteluaan ja toinen auskultoi, niin uskotko todella, että heillä on 30-vuotiaana välttämättä tuota 60000 euron omaisuutta? Luuletko, että joku toinen on kuitenkin heitä pätevämpi ja parempi lapselle? Mistä sen noilla tiedoilla tietää?No, mutta tämä keskustelu ei johda mihinkään. Edellinen ilmeisesti sattuu itse nuo kaikki kriteerit täyttämään, eikä voi ymmärtää sitä, että miten jotain, jolla on vaikka lasisilmä ja adoptio jää sen takia saamatta, voi harmittaa.

lukiotason koulutusta ja taisi olla tulorajatkin meille liian korkeat. Siksi varmaan itselleni jäi kuva, että vaatimukset olivat tiukat. se on niin suhteellista. Onneksi kuitenkin löytyi meillekkin oikea maa.t. 18

ajaa perheet hylkäämään tyttölapsensa ja sitten "muka" sivistysvaltiona määrittelevät ketkä näitä heidän hylkäämiään lapsiparkoja ovat soveliaita adoptoimaan. Sairas järjestelmä tulla Kiinassa, onneksi on aika harvinaislaatuinen maa.

en mitenkään pidä noita tulo- ja koulutusvaatimuksia kohtuuttomina tai epäreiluina. Me olimme/olemme paperilla pienituloisia ja mies matalasti koulutettu. Ymmärrettävää, että Kiinan viranomaiset haluavat taata adoptoitavien lasten tulevaisuuden edes minimissään. Etenkin kun ottajia olisi enemmän kuin adoptiovapaita lapsia.t. 18

Muutenhan siellä ei ole tiukat ehdot, saa olla biolapsia jne.Viisi vuotta saa varautua nyt odottamaan, siis neuvonta- ja lautakuntajonojen lisäksi.Minusta 3 - 5 vuotta on pitkä aika odottaa lasta. Siis jos haluaa enemmän kuin yhden. Se prosessissa lilluminen kun rassaa sitten jo sitä kotona olevaa lastakin vanhempien lisäksi.

Kiina on asettanut nuo kriteerit siksi, että hakijoita on liikaa. Saadaanpa karsittua vähän jonoja. Ja nuo kriteerit pätevät kaikkiin ulkomaisiin hakijoihin Kiinassa, ei vain suomalaisiin.Monessa maassa sosiaaliturva on huono, joten varallisuutta arvostetaan. Se kertoo, että lapsi ei jää tyhjän päälle jos vanhemmat sairastuvat, kuolevat tms. ja lapsella on mahdollisuus opiskella.

Meillä sekä minä että mies haaveiltiin adoptiosta, mutta sitten Kiinan kriteerit tiukentuivat ja meidän b-luokan perhe ei varmaan enää saisi adoptoida ennen kuin ollaan ikäloppuja (tai siltä ainakin itsestä tuntuu) ja kaikki lapsien väliset ikäerot olisi huikeat. Harmi sinänsä, mutta sitä on pelattava nillä korteilla, jotka on saanut.

Maan odotusjonot ovat pisimmät. He tiukensivat vaatimuksiaan, koska heillä on varaa valita, kenelle lapsia luovuttavat.Ja kyllä keskitason koulutus ja 32 000 euron vuositulot neljän hengen perheelle ovat todella matalat.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat