Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi?

Vierailija

Usein pikkuleipiä tai kakkuja tehdessäni törmään resepteissä tähän, enkä ole koskaan oivaltanu, miten se tehdään tai mitä tämä sokeri-rasvaVAAHTO on...Eli onko kyseessä sula margariini vai pehmeä? Olen kokeillut kumpaakin ja tuloksena ei ole ollut koskaan vaahto!?

Kommentit (6)

lämpötila 20-24 niin vaahtoutuu parhaiten. Rasva kannattaa nostaa pöydälle pehmenemään jo edellisenä iltana. Mikrossakin voi pehmittää kun tekee sen pienellä teholla ja ei anna rasvan sulaa. Sellainen rasva vaahtoutuu johon sormi uppoaa helposti.Vaahdotuksessa rasvaan sitoutuu ilmaa ja sokerikiteet liukenee. Kylmä rasva ei vaahtoudu.Sen jälkeen lisätään munat ja ne pitää olla samanlämpöisiä kuin rasva tai hieman lämpimämpiä ettei massa jähmety eli leikkaa. Nopea konsti on lämmittää munat kokonaisina lämpimässä vedessä pitäen.Minä säilytän kananmunat huoneenlämmössä niin kuin yleensä kaupoissakin säilytetään. Kananmunat säilyy hyvin jopa pari viikkoa pakkaukseen merkityn päiväyksen jälkeen.Kondiittori

koska kun kyseessä on rasva niin eihän siitä sellaista kevyttyä höttöä tule kuitenkaan. Niin kuin 2 sanoi, riittää että tulee hyvin vaaleaksi, melkein valkoiseksi. Ja kannattaa pehmeänä tehdä, sulana ei onnistu millään.

t:kokki 3

sula tai löysä (riippuen miten on mennyt mikrossa) yhdistetään sokeriin ja sekoitetaan. Sit muut aineet perään. En ikinä jaksa vatkailla, saati sitten ottaa jotain tarvikkeita hyvissäajoin esille, ja ihan hyvää tulee... Ainakin mun mielestä ;-)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat