Seuraa 

Jokatalvinen riesa: hiiret. Tänä vuonna myrkyistä ja loukuista huolimatta riesa on todella paha sillä hiiret ovat alkaneet tunkea huoneisiin sisälle ja ihan keskellä kirkasta päivää! Kammottavaa... Mokomat aiheuttavat turhaa ylimääräistä stressiä kun en uskalla jättää kaksikuukautista vauvaamme yksin sitteriin, lattialle tai edes pinnasänkyyn nukkumaan.Edellisyönäkin imettäessäni huomasin kun hiiri meinasi tunkea makkariin. Kävi jo kynnyksellä kääntymässä, mutta kun huudahdin, se kääntyi pois. Enää ei tullut uni silmään, ei. Olin tuohon asti luullut että hiiret mellastavat vain keittiössä, mutta näköjään vaeltavatkin ympäri kämppää.Kysymykseni siis kuuluu että voivatko hiiret tulla yöllä sänkyyn vain karttavatko ne ihmistä niin etteivät tule? Entäpä myrkystä pökkyrässä oleva hiiri? Voisiko sellainen tulla sänkyyn? Tänään nimittäin törmäsin aivan pökkyrässä olevaan hiireen sänkymme vieressä koristetyynyn päällä. Meinasin nostaa tyynyn ja käteni oli ehkä 30cm:n päässä tyynystä ennen kuin huomasin hiiren. Otuksella ei ollut kiire mihinkään, siinä se vaan köllötteli. Mies sitten täräytti siltä tajun kankaalle ja heitti pihalle.Tyyny päätyi roskiin.Jos hiiriä on pakko sietää, niin pysyisivät sitten edes seinien välissä ja vintillä. Mitä ne yleensäkään hakevat makuuhuoneesta? Luulisi että keittiö kiinnostaisi enemmän. Harmillista :( Jos jollain on tietoa tai kokemusta hiiristä ja niiden karkoituksesta, niin kiitos jo etukäteen!t. Liljis

Kommentit (6)

Pidä kaikki ruokatarvikkeet lasi- tai muovipurkeissa, joissa tiivis kansi.

Kaikki syötäväksi kelpaava houkuttelee hiiriä.

Ne voivat tulla esim putkien tuloaukkoja pitkin roskakaappiin ja sitä kautta muualle.

Pidä roskakaappi ja kaikki paikat muruista jne.puhtaana, älä jätä mitään vain lojumaan kaappiin.

(hiiri söi kerran kakkukynttilät pieneksi mujuksi, kun ne olivat siististi korissa kaapissa!)

Nakertavat tarvittaessa kulkureitin sinne minne eivät pääse.

Tehokkainta on ostaa monta loukkua ja Fazerin sinistä.

Suklaata pieni murunen hiirenloukkuun ja loukkuja kaikkiin mahdollisiin paikkoihin , missä vain voit kuvitella niiden kulkevan ja kiipeilevän. Hiiret on helppo löytää kun jättävät papanoita kaikkialle kulkiessaan.

Suklaa säilyttää hajunsa ja houkuttelee hiiriä vaikka olisi ulkovajassa pakkasta tms välillä, siksi se toimii tehokkaamin kuin juusto tai leipä.

Suklaaseen höynähtää myös rotta, joka on hiirtä fiksumpi.

Hiiri yleensä nappaa herkun heti sen huomattuaan ja rotta taas voi vaikka viikon käydä tarkkailemassa loukkua ja tutkia, uskaltaako sitä lähestyä.

Talon tuuletusluukkuja ei kannata tukkia, sen sijaan niihin ja kaikkiin muihinkin rakoihin voi asentaa pienireikäistä jyrsijäverkkoa, joka on metallia ja niin tiheäsilmäistä ettei hiiri siitä hevillä läpi pääse.

Myrkyn kanssa kannattaa sikäli olla varovainen, että pahimmillaan myrkkyyn kuollut hiiri jää loukkuun talon rakenteisiin ja kuolee sinne ja jos huono tuuri käy, haisee mädänneelle hetken ja toisenkin. Myrkkyhän toimii niin että eläin hakeutuu juomaan. Lisäksi esim. koirat voi kuolla jos syö myrkytetyn hiiren...Toivottavasti pääsette hiiristä eroon. Ikävää nimittäin on että myyräkuume leviää niiden mukana ja jätöksissä yms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä hiiret myöskin ollut ongelmana =(

Suosittelen ostamaan elektronisen hiirenkarkottimen, pitää korkeaa ääntä (ei juurikaan kuulu ihmisen korvaan), joka ainakin meillä piti hiiret poissa. Hiiren karkotin kytketään pistorasiaan. Tutustu!Ja vastaus kysymykseesi; heräsin yksi yö kun hiiri hipaisi ihoani kun juoksi sängyn päätyä pitkin, anoppiani jopa puri hiiri sormeen!Ja tietysti hiiren killeröt käyttöön, itse en tykkää noista myrkyista, koska kuolleita hiiriä löytyi jopa vaatekaapista! YÖK!!Toivottavasti voitatte sodan hiiriä vastaan, tsemppiä!

Ns. kissanluukkuja rossipohjaisessa talossa ei pidä missään tapauksessa tukkia. Luukujen ansiosta talon alapohja tuulettuu eli pitää homeet ja kosteusongelmat loitolla. Eli kissanluukut pitää olla avoinna, väljän verkon voin laittaa eteen,

Mieheni on poikasena kerran herännyt kun hiiri oli peiton alla.Myyräkuume on vaarallinen tauti, joten suosittelisin että estätte hiirien tulon taloon. Oletteko te etsineet, mistä hiiret sinne taloon tulevat? Kolot voivat olla sentin kokoisia, mutta ne pitää tukkia. Kaupoista saa päteviä metallisia jyrsijäverkkoja ja osan hankalammista pienistä koloista olen tukkinut myrkyllisellä muovailuvahalla, joka kovettuu talvella ja päälle olen sitten laittanut metallinpalasen. Jos teillä on rossipohja ja tuuletusluukut, niin hiiriverkot siihen luukkujen eteen kiinni. Meillä loppui mökillä ongelmat, kun reiät tukittiin. Meillä niitä tuli kuistin ja eteisen liitoskohdasta, mikä tilapäisesti tukittiin (koko kuisti menee lähivuosina uusiksi) ja keittiön viemärin putken vierestä. Tukkeeksi ei auta polyuretaanivaahto, sille hiiri vain nauraa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat