Vierailija

AL 02.01. - 20:54 (Luotu: 20:39)Elintarvikkeet: Kilpailuviraston ex-pomo suosisi eurooppalaistaKilpailuviraston ex-ylijohtaja Matti Purasjoki arvelee, että MTK:lla on näppinsä pelissä keskustelussa suomalaisen ruuan mainostamisesta.Tuottajajärjestö on Purasjoen mielestä jo pitkään vaatinut toimia ruuan tuontia vastaan. Suomalaisten elintarvikkeiden on sanottu olevan puhtaampaa ja lähiruoan ekologisempaa kuin ulkomaisten tuottajien.- Propagandaa, propagandaa. Se näkyy kilometrin päähän. Se on ennen kaikkea MTK:n puhetta, miten puhdasta ja lisäaineetonta meidän ruokamme on. Samoja lisäaineita meillä tungetaan peltoon. Puhtaus on varjeltu myytti.Keskustelu ruuan alkuperästä pääsi valloilleen, kun Suomi päätti EU-komission usuttamana kieltää ruuan kotimaisuuden mainostamisen, jos markkinointiin käytetään valtion rahaa.EU:n markkinaoikeuteen perehtynyt professori Kai Kalima piti Ylen haastattelussa hätiköitynä direktiivin toimeenpanoa heti vuoden alusta. Hänen mielestään Suomi noudattaa sääntöjä liiankin pilkulleen verrattuna vaikkapa Välimeren maihin. Purasjoki arvelee, että Kalima ei tiedä, mistä puhuu.Mielikuvasotaa

Purasjoki on komission kireämpään otteeseen tyytyväinen.- Yhteismarkkinoille sopii hirveän huonosti, että mainostetaan valtion tuella. Jokainen voi tietysti omalla rahalla mainostaa, että minun perunani ovat maailman parhaita.Matti Purasjokea on närästänyt jo pitkään ruuan ympärillä käytävä mielikuvasota. Takana on pyrkimys suojella omaa tuotantoa.- Usein vanha Aatami näkyy nurkan takaa. Suomessa muutama vuosi sitten kampanjoitiin, että ulkomaisia kinkkuja ei pidä ostaa, koska ei tiedä, mitä ne sisältävät. Ne olivat ihan samoja kuin kotimaiset, sama sika.Purasjoki jäi vuonna 2004 Kilpailuvirastosta eläkkeelle, mutta hän toimii yhä konsulttina markkinoiden toimimiseen liittyvissä asioissa.

Sivut

Kommentit (22)

Ja nythän niistä löytyi salmonellaa- taas. Japanissa kaikki on niin tuoretta että voit syödä mitä tahansa raakana(myös niitä munia ja tämä onkin normaalia siellä)- Suomessa neuvotaan kypsentämään kaikki, miksiköhän? ;)Ps. Suojakaasu ei haise miltään. Se haju tulee vanhasta lihasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomalainen ruoka ei ole yhtään puhtaampaa kuin muukaan ruoka. Ruoan kotimaisuuteen vetoaminen on yleistä kaikissa maissa. Venäjällä ollaan luonnollisesti sitä mieltä, että venäläinen ruoka on puhtainta. Mikäs siinä, kunhan ymmärtää, että kyse on puhtaasta markkinoinnista. Se, mikä erottaa meidät muusta Euroopasta, on hyvin tarkka elintarvikevalvonta, jonka ansiosta täällä on hyvin vähän esim. salmonellaa. Ja sehän ei siis ole MTK:n ansiota, vaan ihan muiden ihmisten ansiota.

tämän propagandan kyseenalaistamista kun ei vaan kauhean suopeasti katsella suomessa,iste olen ollut aikalailla postiiivisteti yllättynyt muualla euroopassa asuessani siitä, että täältä kun tuntuu löytyvän oikeastaan paljon enemmän tuoretta ruokaa, vihannekset ja hedelmät ei ole valmiikis puolimäti niinkuin suomessa posatessani, paljon enemmän luomuvaihtoehtoja, ja yllättäen tarjolla on paljon vähemmän niitä lisäaineellisia puolijalosteita ja eoneksiä mitkä suomessa tekevät niin hyvon kauppansa.lähiruokahan on aina ekologista missäpäin palloa tahansa, mutta en usko esim muun eurooppalaisen ruuan olevan yhtään huonmpaa laadultaan, päinvastoin, täällä uskallettaan vaatiakin laatu ja valittaa jos ei sitä saada.

Mehän ollaan ihan samalla viivalla käytännössä Euroopan unioinissa (ehkä jotkut Itä-Blokin maat laahaa hiukka perässä) noiden kasvinsuojeluaineiden suhteen, kun säännöt on samat kaikille. Kyllä Suomen maajussit on osanneet pelloileen aineita kylvää ja yhä edelleen kylvävät.

Ei pointti enää nykyisin ole eikä ole koskaan ollut puhtaudessa, ehkä enemmänkin työllistävässä vaikutuksessa ja ekologisissa syissä (kuljetukset). Tosin ei suomalainen viljelijä esim. kurkun- , tomaatin-, mansikanviljelijä saa SUOMALAISTA työvoimaa. Joten se siitä... Toi kotimaisuushaihatus on tosiaan jonkin sortin propagandaa!!!

pilanneet meremme. Saastaa tulee enemmän kuin teollisuudesta ja liikenteestä yhteensä. Todella puhdasta! Etelämpänä on hedelmällisempi ja vähemmän kivisempi maaperä ja pidemmät kesät, sadot ovat moninkertaisia ja niitä saa 2, jopa 3 vuodessa. Miten muka olisi parempi kasvattaa täällä, myrkkyjen ja keinolannoituksen ja -valon turvin?

siis onko tutkimustuloksia kumpaankaan suuntaan?Purasjoki tietää paljon kilpailusta ja varmasti häntä ärsyttää suomalaisen ruoan mainostaminen puhtaammaksi, jos hänelle ei sanota perusteita, miksi se sitä olisi. Mutta onko hänellä itsellään tietoa ruoan puhtaudesta vai onko hänellä(kin) kyse vain mielikuvasta, että se ei olisi sen puhtaampaa? Hän esittää väitteen, että suomalainen ruoka ei ole yhtään sen puhtaampaa, eli pitäisihän hänelläkin olla väitteensä tueksi tosiasioita. Kumpikin osapuoli antaa musta tuntuu -lausuntoja?t. 8

se ei ole puhtaampaa? Onko tästä muuten tutkimustuloksia? Joku sanoo, että on, toinen sanoo, että ei. Kuka sen tietää, vai onko kaikilla kyse vain mielikuvista?Kaikissa tuotteissa on sama, aina ajatellaan, että oman maan tuote on paras, joka maassa. Mutta tosiasiahan on, että tuotteet eivät ole samanlaatuisia. Mielikuvien perusteella mieluummin ostaisin ranskalaista kuin kiinalaista.. Vaikka joissakin tuotteissa kiinalaiset varmaan olisivat parempia.

eihän se Purasjoki sanonut, että suomalainen ruoka ei ole sen puhtaampaa, vaan 7 tässä av:lla, epätarkka lainaus :-)Mutta Purasjoki tarkoitti samaa ja totesi, että Suomessa peltoon tungetaan samoja lisäaineita. Se ei vielä ole todiste. Tosin ei kai kuitenkaan lisäaineita tungeta, vaan lannotteita ja torunta-aineita, ja niitä vähemmän kuin Keski-Euroopassa (tämä on totta, mutta ei tietenkään ole todiste, että keskieurooppalaisissakaan ruoissa olisi mitään jäämiä).Itse olen aina uskonut ja uskon edelleen, että suomalainen ruoka on puhtaampaa, mutta haluaisin tosiaan niitä tutkimustuloksia suuntaan tai toiseen.T. 8

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat