Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Intoa täynnä ostin tumman soijarouhepussin. Ajattelin että nyt säästetään sekä rahaa että luontoa. Tein sitten makaronilaatikkoa sekä soijaversiona, että jauheliha-soija-versiona ja sitten vielä jauhelihakastiketta jossa soijaa. Odotukset olivat todella korkealla sillä soijarouhe todellakn näyttää jauhelihalla kuten täällä on kehuttu! Ajattelin että kukaan perheestä ei huomaa eroa. Mutta vielä mitä! KUKAAN perheestämme ei tykännyt ruuista, ei edes mies joka yleensä syö mukisematta kaiken mitä eteen kannetaan. Ja kyllä, maustoin soijan hyvin! Se soija erottuu kyllä selvästi jauhelihasta vaikka täällä väitetään muuta!Hukkaan meni ne ruuat : ( Ja harmitus suuri kun soijarouheesta ei tulekaan pelastusta ruokalaskuun.

Sivut

Kommentit (23)

Nyt muistankin! Taisin laittaa kattilaan jossa rouhetta liotin ja keitin, niin mausteeksi lihaliemikuution! Eli olisi sen kuvitellut tuovan lihan makua : )T.AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

HeipSoija maistuu läpi, jos ei mausta kunnolla. Kun lapset tykkää miedosti maustetuista jauheliharuuista (esim. makaroonilaatikko vaan suolalla ja pippurilla), niin ei mene meillä soija läpi. Mutta esim. pizzan saatan tehdä pelkkään soijaankin kun alle tulee kunnon tomaattipyreestä tehty kastike, sekaan sipulia ja valkosipulia ja päälle juustoa. Hyvää on eikä illanistujaisissakaan kukaan huomannut eroa. Ottivat lisääkin :) Pihvejä voi tehdä sipulikeitto-ohjeella (Pirkka-pusseissa ainakin ohje), näihinkin kannattaa laittaa valkosipulijauhetta ja sellainen minipurkki tomaattipyreetä ja taas maistuu.Minusta se ihan tumma jauhelihan näköinen soija on jotenkin kitkerämpää kuin vaalea. Voi toki johtua merkistäkin eikä siitä väristä.Kokeilkaa ihan rauhassa noita reseptejä. Ensin voi mennä vähän ruokaa hukkaankin, mutta lopulta tulee säästöäkin, kun löydätte oikeat mausteet ja suhteet.. Eikä siis roskiin kannata heittää! Kastikkeeseen vaan lisää mausteita ja lämmitä huomenna uudestaan, josko maistuisi eriltä.

Meille ei enää soijaa tule, ennen kuin joku tarjoaa minulle hyvän makuisen soijaruuan. Sen jälkeen voin taas harkitakin. Meidän loppupussi päätyi biojätteeseen kun kukaan tuttavistakaan ei sitä halunnut.Lainaus:

Kuivat murut kylmään "marinadiin" jossa soijakastiketta ja mausteita. Sitten pannulle oljyssä pikaisesti pyöräytettäväksi. Tämän jälkeen murut on käytettävissä kuten kypsä paistettu jauheliha.Ei ole soijan vika, jos et osaa valmistaa sitä maukkaaksi. Vähän sama, jos teen jotain ruokaa, käräytän se pohjaan ja unohdan suolan, ja valittaisin sitten täällä että vika oli raaka-aineessa.

Entä minkä merkkistä rouhe oli?Meillä rouhe todellakin toimii, eikä rouhetta pysty parhaimmillaan erottamaan jauhelihasta mitenkään.Parhaimmillaan jopa soijasuikaleet toimivat niin hyvin, että niitä luulee kanasuikaleiksi. Itse en tässä valitettavasti ole vielä onnistunut...

Olen sekoittanut jauhelihan joukkoon ja mm tänään viimeksi risoton joukkoon.Jauhelihan joukkoon lisätessäni kiehautan pikku tilkan vettä, johon laitan tuon soijarouheen ja mausteita. Maustan kuten maustaisin jauhelihan, eli grillimaustetta, suolaa, mustapippuria. Sitten kaadan liiat vedet pois ja lisään rouheen jauhelihan joukkoon pannulle paistumaan.Minä, mies & lapsi emme erota soijarouhetta jauhelihasta.

mutta kyllähän se jauhelihasta erottuu, ihan turha väittää muuta. Meillä muut syö ihan hyvin, mutta 9-vuotias nirppanokka tuntaa jo hajusta että "äiti tässä on jotain outoa" ;-)

ja lopun jauhelihaa. Enempi maistuu läpi ja lapset valittaa. Ekologisempaa olisi tietenkin syödä pelkkää soijaa, mutta näinkin säästyy sentään joka kolmas lehmä :-)Heitän soijan vaan lihapullataikinan sekaan tai pannulle jauhelihan kanssa. Nestettä tarvii vähän enemmän ja jos käytän paistijauhelihaa lorautan hiukan ylimääräistä öljyäkin. Näin tehtynä kukaan ei huomaa meillä mitään - tosin parin kerran jälkeen kerroin lapsille, että joukossa on myös soijaa. Yrittivät yökitellä, mutta kun kerran olivat sitä aiemminkin syöneet, niin loppui aika nopeaan.

silloin kun haluan tehda kasvisversion esim jauheliharuoasta - no eihan se samalta maistu, enka edes yrita tarjota lapsille (meilla nirsoa porukkaa). meille miehen kanssa kylla menee kun tietaa etta se on terveellisempaa eika ole esim lihan rasvaa eika kolesterolia.

eli muistaakseni keitin hetken ennen ruuaksi valmistamista?? Tästä kokeilusta jo kuukausi tai kaksi aikaa niin ei ole tuoreessa muistissa. Ja täältä palstaltakin kyselin ohjeita. Että mielestäni tein niin kuin piti!Merkkiäkään en muista, isohkosta S-marketista sen löysin ja tarkistin vielä maahantuoja sivuilta että oli kaikinpuolin kelvollista.Onko merkeillä sitten eroa?Soija maistui jotenkin "tunkkaiselta" ja haisikin siis. En osaa selittää : )

heitän vaan pannulle ja ruskistan sen. Mausteet sekoitan jo pannulla soijaan ja vasta sitten laitan siihen nestettä. Ensimmäisellä kerralla meilläkin liotettiin ja siitä tuli silloin jotenkin mautonta löllöä.

suurin osa suomeen tuodusta soijasta päätyy eläinten rehuksi. Eli vaikka tuli vinkuintiasta, niin silti pelastaa maailman (ja yhden lehmän).

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat