Vierailija

Mua jaksaa ihmetyttää se miten vähän ihmiset ulkoilee muksujensa kanssa, arkiaamuisin näkee kotiäitejä puistoissa ym. mutta iltapäivisin ei juuri ketään ja vkloppuisin ei todellakaan ketään mikä on musta tosi outoa,pitääkö moni tosiaan lapsensa sisällä koko vklopun?! Itse en ainakaan laske postin hakua tai autolle kävelyä ulkoiluksi ja aamupäivisin lähdetään puistoon,luistelemaan,kesäisin uimaan ym. oli vkloppu tai ei. Lisäksi ulkoillaan toisen kerran illemmalla jos ei ole muuta menoa tai ihan hurja ilma. Sade ja pakkaspäivinäkin ulkoillaan edes kerran ja lapset tykkää.toki ymmärrän töissä käyviä mutta kai lasten kanssa voi silti ulkoilla..toinen ihmetyksen aihe on isät joita ei juurikaan mukana näy,outoa. Tänäänkin meidän poppoo oli luistelemassa,iskä myös ja ketään muuta ei näkynyt aurinkoisella hyvin jäädytetyllä kentällä, no olipa tilaa meille:) tämmöinen ihmettelevä purkaus vain..

Kommentit (5)

Meidän pientaloalueellamme on paljon puistoja ja vain yhdessä saattaa olla aamupäivisin muita. Iltapäivällä on ihan turha toivoa, että törmäisimme puistoissa muihin lapsiin ja huoltajiin.En todellakaan tiedä mistä johtuu, näin siis Tampereella, pk-seudulla mielestäni ulkoiltiin kyllä enemmän. Aina oli puistoissa muitakin.

Me ulkoilemme aamupäivisin, sitten taapero nukkuu joskus 12-15 välillä. Heräilyt ja välipalat ja sitten isi tuleekin ja ilta kuluu muissa puuhissa, päivällinen yms. Viikonloppuisin on muuta sosiaalista elämää, ollaan kavereilla, mummolassa ja ulkoillaan leikitään siellä.Itseäni ihmetyttää enemmän se kun joka päivä jotkut perheet menee samalla rutiinilla, eikö ole muuta elämää?

Vaikka me ulkoillaan päivittäin ei silti mennä aina samalla rutiinilla. Arkiaamut menee yleensä ihan vaan lähipuistossa mutta vkloppuisin ulkoillaan eri tavoilla, mennään luistelemaan, hiihtämään,laavulle paistamaan makkaraa, metsään, kesällä pyöräretkelle, uimaan. Meillä ulkoilu kuuluu joka päivään ja silti ehditään kauppaan,mummolaan ja kavereita näkemään. Meillä muksutkin kysyy jo aamupalalla mitä tehdään ulkona ja ulos tahtovat ehdottomasti..kai ne on niin tottuneita tähän että esim. Aamupäivä vaatekaupoilla ei onnistuis.ap.

esim.omalla pihalla,metsässä,kaverin pihalla,mummolassa. Onhan noita paikkoja. Meillä on kolme lasta ja nyt pienimmän vauva-aikana on tullut puistossa käytyä harvakseltaan. Joka päivä kyllä ulkoillaan,ainakin pääsääntöisesti. Mutta puistoon(jossa siis leikkipuistotoimintaa) on sen verran matkaa että en viitsi kävellä sinne joka päivä tämän remmin kanssa. Ulkoilemme omalla pihalla tai tässä lahempänä puistoissa joissa on vain satunnaisesti muita äitejä lapsineen. Tai isejä tai pappoja. Kun vanhin aloittaa taas kerhon täytyy sinne puistoonkin pienimpien kanssa raahautua kun kuitenkin haemme esikon. Jos matkaa olis vähemmän kävisin kyllä useammin. Sisätiloihin emme toki hautaudu nytkään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat