Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka 3 alle kouluikäistä laitetaan autoon istumaan? Voiko 1 olla etupenkillä?

Vierailija

Eli 3 lasta: 5-vuotias, 4-vuotias ja vastasyntynyt, sekä 2 aikuista.

Kuinka tällainen porukka paketoidaan autoon oikaoppisesti ja turvallisesti?

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Lainaus:

Ottakaa esim. selvää tosta airbag jutusta ennen kun alatte vouhkaamaan =D

Siis ihan ammatti-ihmiseltä tarkoitan, automyyjät nyt ei juurikaan noista tiedä.

Vierailija

En halunnust lasta etupenkille.... Paljon vaarallisempi kuin takapenkki.. JA turvatyyny olisi pitänyt repiä kokonaan irti ja auto muutoskatsataa....(niin ja tiedoksi: Se pois kytkeminen ei todellakaan ole varma toimenpide)

Vierailija

Oli kolmannen syntyessä lapset siis se vastasyntynyt, 3-vuotias ja 5-vuotias.Alussa meillä oli autona Citroen C5 ja istuimet pitkillä matkoilla seuraavasti: Keskimmäisellä Britax Two Way Elite selkä menosuuntaan keskellä (normaalissa kaupunkiajossa se oli helppouden vuoksi keskellä talvea nenä menosuuntaan. Turvakaukalo oli kuskin takana ja yksi Gracon turvavyöistuin pelkääjän paikan takana.Sitten vaihdettiin autoksi Renault Grand Scenic ja istuimet olivat seuraavasti: Nuorimmaisella Britax selkä menosuuntaan keskellä ja siskoilla turvavyöistuimet reunoilla. Scenicissä jokainen penkki takana liikkuu eteen ja taakse, joten penkit saa hiukan lomittain, jolloin turvavyöistuinten vyöt on helpompi kiinnittää.

Vierailija

Kannattaa sovittaa useampia malleja, että saa kaikki mahtumaan takapenkille. Jos edessä ei ole airbagia voi vauvan laittaa etupenkille, jolloin toinen aikuinen on takapenkillä kolmipistevöissä. Mikäli nelivuotias on pienikokoinen hän voi istua myös turvaistuimessa.

Vierailija

perusteella oletin, että koko perhe (siis molemmat vanhemmat ovat mukana) matkustavat kerralla.Minä sijoittaisin vauvan jalustallisen kaukalon keskelle ja isompien istuimet sivuille niin turvavöiden kiinnittäminen sujuisi helpoimmin. Isofixit vaan taitavat olla reunapaikoilla, joten isofix-kaukalo on laitettava jompaan kumpaan reunaan.Kaukalo on melkoisen kapea verrattuna varsinaisiin turvaistuimiin, joten sitä autonvaihtoa kannattaa miettiä jo nyt. Kaukalovaiheen jälkeen kun sinne takapenkille pitäisi saada selkämenosuuntaan asennettu turvaistuin kahden turvavyöistuimen lisäksi.

Vierailija

Aikuiset istuvat edessä. Lapset kaikki taakse, vauva apukuskin taakse ikkunan viereen turvakaukalossa, keskipaikalle 5-vuotias turvavyöistuinessa ja kuskin taakse 4-vuotias istuimessaan. Tällä tavoin 5-vuotias isoimpana pystynee hiukan tarvittaessa hoitamaan vauvaa (esim silittämään itkevää) ja on ainakin niin iso, ettei kiusaa vieressä matkustavaa pikkuista.

Minusta etupenkki ei ole vauvalle turvallienn vaihtoehto. Jos välttämättä joku lapsista halutaan eteen, niin sitten se 5-vuotias (edessähän ei silloin saa olla ilmatyynyä), ja äiti istumaan keskipaikalle 4-vuotiaan ja ja vauvan väliin. Meillä toimi vastaava asetelma aikoinaan oikein hyvin, tosin isommat lapset olivat 7 ja 5.

Vierailija

vanhempi sen paremmin kuin kaukalo sinne takapenkille. Ainakin minun takapuoleni on vauvan kaukaloa leveämpi. Jos airbag on asennettu on kaikki lapset laitettava takapenkille.

Vierailija

korokeistuimeen keskelle. Ja reunoille sit 4-vuotiaan joko turvavyöistuimeen tai turvaistuimeen, ja vauva tietty kaukaloon. Tällä kokoonpanolla mahtuu kapeampaankin autoon.

Vierailija

Takana istuu vänkärin takana vauva turvakaukalossa (Gracon Logico S), keskellä vanhin, 6 (muutaman päivän päästä 7) ja kuskin takana 4 vuotias. Kaks vanhinta istuu turvavyöistuimissa (Britax Römer Kid). Hyvin mahtuu kaikki rinnakkain!! =)

Vierailija

kannattaa kokeilla kapeampia istuimia tai turvavyöistuimia. Jotenkin tuosta aloituksesta sai sen käsityksen etteivät nykyiset istuimet mahdu autoon.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat