Vierailija

Eli 3 lasta: 5-vuotias, 4-vuotias ja vastasyntynyt, sekä 2 aikuista.

Kuinka tällainen porukka paketoidaan autoon oikaoppisesti ja turvallisesti?

Sivut

Kommentit (25)

Lainaus:

Ottakaa esim. selvää tosta airbag jutusta ennen kun alatte vouhkaamaan =D

Siis ihan ammatti-ihmiseltä tarkoitan, automyyjät nyt ei juurikaan noista tiedä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En halunnust lasta etupenkille.... Paljon vaarallisempi kuin takapenkki.. JA turvatyyny olisi pitänyt repiä kokonaan irti ja auto muutoskatsataa....(niin ja tiedoksi: Se pois kytkeminen ei todellakaan ole varma toimenpide)

Oli kolmannen syntyessä lapset siis se vastasyntynyt, 3-vuotias ja 5-vuotias.Alussa meillä oli autona Citroen C5 ja istuimet pitkillä matkoilla seuraavasti: Keskimmäisellä Britax Two Way Elite selkä menosuuntaan keskellä (normaalissa kaupunkiajossa se oli helppouden vuoksi keskellä talvea nenä menosuuntaan. Turvakaukalo oli kuskin takana ja yksi Gracon turvavyöistuin pelkääjän paikan takana.Sitten vaihdettiin autoksi Renault Grand Scenic ja istuimet olivat seuraavasti: Nuorimmaisella Britax selkä menosuuntaan keskellä ja siskoilla turvavyöistuimet reunoilla. Scenicissä jokainen penkki takana liikkuu eteen ja taakse, joten penkit saa hiukan lomittain, jolloin turvavyöistuinten vyöt on helpompi kiinnittää.

Kannattaa sovittaa useampia malleja, että saa kaikki mahtumaan takapenkille. Jos edessä ei ole airbagia voi vauvan laittaa etupenkille, jolloin toinen aikuinen on takapenkillä kolmipistevöissä. Mikäli nelivuotias on pienikokoinen hän voi istua myös turvaistuimessa.

perusteella oletin, että koko perhe (siis molemmat vanhemmat ovat mukana) matkustavat kerralla.Minä sijoittaisin vauvan jalustallisen kaukalon keskelle ja isompien istuimet sivuille niin turvavöiden kiinnittäminen sujuisi helpoimmin. Isofixit vaan taitavat olla reunapaikoilla, joten isofix-kaukalo on laitettava jompaan kumpaan reunaan.Kaukalo on melkoisen kapea verrattuna varsinaisiin turvaistuimiin, joten sitä autonvaihtoa kannattaa miettiä jo nyt. Kaukalovaiheen jälkeen kun sinne takapenkille pitäisi saada selkämenosuuntaan asennettu turvaistuin kahden turvavyöistuimen lisäksi.

Aikuiset istuvat edessä. Lapset kaikki taakse, vauva apukuskin taakse ikkunan viereen turvakaukalossa, keskipaikalle 5-vuotias turvavyöistuinessa ja kuskin taakse 4-vuotias istuimessaan. Tällä tavoin 5-vuotias isoimpana pystynee hiukan tarvittaessa hoitamaan vauvaa (esim silittämään itkevää) ja on ainakin niin iso, ettei kiusaa vieressä matkustavaa pikkuista.

Minusta etupenkki ei ole vauvalle turvallienn vaihtoehto. Jos välttämättä joku lapsista halutaan eteen, niin sitten se 5-vuotias (edessähän ei silloin saa olla ilmatyynyä), ja äiti istumaan keskipaikalle 4-vuotiaan ja ja vauvan väliin. Meillä toimi vastaava asetelma aikoinaan oikein hyvin, tosin isommat lapset olivat 7 ja 5.

vanhempi sen paremmin kuin kaukalo sinne takapenkille. Ainakin minun takapuoleni on vauvan kaukaloa leveämpi. Jos airbag on asennettu on kaikki lapset laitettava takapenkille.

korokeistuimeen keskelle. Ja reunoille sit 4-vuotiaan joko turvavyöistuimeen tai turvaistuimeen, ja vauva tietty kaukaloon. Tällä kokoonpanolla mahtuu kapeampaankin autoon.

Takana istuu vänkärin takana vauva turvakaukalossa (Gracon Logico S), keskellä vanhin, 6 (muutaman päivän päästä 7) ja kuskin takana 4 vuotias. Kaks vanhinta istuu turvavyöistuimissa (Britax Römer Kid). Hyvin mahtuu kaikki rinnakkain!! =)

kannattaa kokeilla kapeampia istuimia tai turvavyöistuimia. Jotenkin tuosta aloituksesta sai sen käsityksen etteivät nykyiset istuimet mahdu autoon.

Meillä on vauva kuskin takana isofix-jalustallisessa kaukalossa, keskellä on 5-v turvavyöistuimessa ja toisessa reunassa 4-v turvaistuimessa.Sen turvavyöistuimen turvavyön kiinni saaminen edellyttää suunnilleen gynekologin taitoja kun käsi pitää pujottaa isofix-jalustan ja turvavyöistuimen väliin ja löytää turvavyön solki sokkona. Ja kaukalo on siis aina irrotettava jalustasta että sinne solkeen pääsee käsiksi.Kylmä hiki otsalla mietin jo miten homma hoidetaan sitten kun vauva tarvitsee turvaistuimen, kun sitten sinne turvavyöistuimen solkeen on mahdoton päästä käsiksi.

Ottakaa esim. selvää tosta airbag jutusta ennen kun alatte vouhkaamaan =D

Siis ihan ammatti-ihmiseltä tarkoitan, automyyjät nyt ei juurikaan noista tiedä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat