Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Missä menee se raja, että on järkevämpää syödä masennuslääkettä kuin kärsiä pahasta olosta??

Kommentit (3)

vajaatoiminnasta. Jopa kolmannes naisista saa synnytyksen jälkeen vähintään väliaikaisen kilpirauhasen vajaatoiminnan.

Ennen kuin antaa leimata itseään masentuneeksi, kannattaa hankkiutua kilpirauhaslaboratotiokokeisiin eli TSH ja T4V, molemmat tulee ottaa eikä kannata uskoa, että pelkkä TSH riittäisi.

Jos T4V on alle 12, kannattaa tyroksiinin (Thyroxin) korvaushoito aloittaa. Hyvä annos on sellainen, jolla T4V pysyy tasolla 15-20.

Eikä ole kovin kauaa kun kävin verikokeissa, ja kaikki oli ok. Muutamia kertoja olen kylläkin unohtanut ottaa aamulla lääkkeen. Annokseni on todella pieni (puolikas).

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onpa pieni annos! Eikö sulle ole opetettu, että raskauden aikana annosta tulisi nostaa kolmannes ja samoin synnytyksen jälkeen (vähintään!) kolmannes, jos synnytyksen jälkeen tulee mitään kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita, esim. väsymystä, masennusta, saamattomuutta, turvottelua , viluisuutta tms.?Tarkistitko muuten, että viime labroissa otettiin myös T4V eikä vain TSH? Nykyään on paljon lääkäreitä, jotka joko eivät osaa asiaansa kunnolla tai säästävät (tyhmästi) tk:n rahoja ottamalla vain TSH:n ja jättämällä T4V:n pois, jolloin kaikkien sentraalista hypotyreoosia sairastavien potilaiden hoito menee päin metsää (samoin kuin niiden autoimmuunityreoidiittipotilaiden, joilla aivolisäke reagoi hormonitasojen muutoksiin turhan hitaasti pitkän korvaushoidon takia).Jos tyroksiinihoidossa olevan potilaan T4V on alle 15, lääkkeen annos on todennäköisesti liian pieni.t. 2

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat