Vierailija

Lapsella on molempien käsien sormenpäistä nahka alkanut kesiä, eli päälimmäinen kerros puoliksi riekaleina lähtenyt pois ja uutta nahkaa tilalla. Ideoita mistä voisi johtua? Voiko jokin puutostila aiheuttaa tuota? Syö melko monipuolista ruokaa. Päiväkotiruoanhan pitäisi teoriassa olla monipuolista myös, mutta myös kotona syömme varsin terveellisesti. Lisäksi syö jotain lasten monivitamiinia.

Sivut

Kommentit (25)

sivuja. Ei ole kuumetta, mutta ollaan oltu kipeitä lapsen kanssa ennen joulua.Silmätulehdus kyllä oli lapsella ja tuota sormenpäiden ihon kesimistä. Muita oireita ei flunssan jälkeen ole ollut, joten en ole tuosta huolissani. Tai no joo huulet rohtuneet ja punoittaneet. Mutta se nyt voi olla ihan mistä tahansa. Kuumetta nyt kuitenkaan ei lapsella ole ollut n kuukauteen.En itse keksi mitään mistä tuo voisi johtua. En vaan kehtaa tuon takia viedä lääkäriinkään. Kun eihän siitä haittaakaan ole.

Tosi harvinainen tauti ja oireita pitäisi olla paljon enemmän. Enterorokkoa - no jos se olisi tulossa, voisi johtua siitä - muuten en oikein usko. Angiina - periaatteessa kyllä oireet olisivat sopineet angiinaan silloin kuukausi sitten. Mutta siitä on jo kuukausi!! Sen jälkeen lapsi on ollut terve.Minulla itselläni kesi jaloista iho lapsena, mutta sekin tapahtui kesän jälkeen syksyllä, ei keskellä talvea, eikä niin että nahkaa olisi lähtenyt sekä sormenpäistä että varpaanpäistä - eikä muualta lainkaan. Soitin 10023:een, eikä sielläkään tiedetty mitään. Soitan huomenna sairaanhoitajalle ja vien lapsen tarvittaessa näytille. En siksi että epäilisin jotain tautia vaan siksi, että edelleen uskon että on jonkin vitamiinin/hivenaineen puutos. Ja sen saa korjattua varmasti.

Lainaus:

Mitään Kawasakia se ei ollut ja elossa ja terveinä ollaan vielä molemmat. Ihmeellistä vouhkaamista täällä taas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ostin apteekista pihkasalvaa (Abilar), jota on hierottu päivittäin useita kertoja sormenpäihin. Noin viikossa sormenpäät parantuneet täysin. Muita oireita ei ole ollut. Suosittelen kokeilemaan edellä mainitsemaani salvaa.

Tulokset: sormien ja varpaiden päiden iho kyllä kesii. Ihottumaa ei löydy mistään, kuumetta ei ole, kieli on ihan normaali, huulet rohtuneet, jalkapohjat normaalin väriset, ei turvotusta. Lapsi oikein hyvävointinen ja näyttää hakeneen itselleen juuri aamiaiseksi pullaa ja mehua. (itsepä lupasin että saa ottaa mitä vain)Kk sitten lapsella oli flunssa joka oireili kuumeena+kurkkukipuna. Kuumetta kesti normaalit 2-3pv. Sen jälkeen tuli silmätulehdus. Joka alkoi tuolla punoituksella, mutta silmätipat jo aloitettua alkoi kunnon rähmiminenkin. Sitten sairastuin itsekin ja lapsi oli jossain vaiheessa vielä pari pv kipeän oloinen. Oli minun saikkuni ajan kotona kanssani joka tapauksessa, joten ei niin mittailtu lämpöjä yms. Otettiin vaan kuumetta-alentavaa suosiolla molemmat, kun oli kurkkukin kipeä.Että näin. Ei ihan tuohon Kawasakiin täsmää muu kuin ihon kesiminen ja huulien rohtuminen. Taitaa ennemminkin olla jotain kuivumista ?? Tai jonkun vitamiinin puutostila ?? Mutta se minkä vitamiinin, en keksi. Järjen mukaan lapsen pitäisi saada terveellisestä ruoasta+ monivitamiinista kaikki tarvitsemansa vitskut.apLainaus:

Tauti alkaa epätavallisen kovalla, vähintään viisi päivää kestävällä kuumeella. Lapsi on yleensä hyvin ärtyisä. Kuumeen aikana tai sen jälkeen voi lapsella olla sidekalvontulehdus (silmien punoitusta), johon ei liity silmämärkää.Kämmenet ja jalkapohjat voivat olla turvonneet ja punoittaa. Näitä oireita seuraa (noin toisella tai kolmannella viikolla) taudille tyypillinen piirre eli sormen- ja varpaanpäiden ihon hilseily.

Tuskin vaikuttaisi ihan näin pitkän ajan jälkeen ja se tauti ei jäisi huomaamatta. Oli sen verran rankka. Kiitos rasvavinkistä. Täytyy käydä apteekissa huomenna.Vien lapseni kyllä hyvin herkästi lääkäriin, mutta ihan pelkästään ihon kesimisestä ja kk sitten sairastetusta silmätulehduksesta en kyllä millään kehtaisi viedä. Edes yksityiselle.ap

mutta itelläni jos kädet on kuivat ja joudun käsittelemään paljon rahaa..aukee sormenpäät..ja lääkäri sano että melko yleistä niille jotka paljon rahaaa käsittelee!

Jos olet tosissasi, oireethan sopisivat täysin Kawasakiin...MARS LÄÄKÄRILLE! Jos vaikka sattusikin olemaan KS, niin se hoidon aloittaminen nopeasti estää ne pahimmat ongelmat.

Lapsi sairasti lokakuun lopussa enterorokon ja marraskuun loppupuolella alkoi nahka irrota sormenpäistä ja varpaista. Joulukuun puolivälissä alkoivat kynnet irrota, nyt on kaikki sormenkynnet kai irronneet ja iso osa varpaiden kynsistäkin.

Siskon lapsella oli kesinyt käsistä iho ja lääkäri sanoi että kyseessä on suu- ja sorkkatauti! Ei ole naurun paikka, mutta kyllä pakosta hymyilytti...

ja näin on tapahtunut jo varmaan parikymmentä vuotta.

Viime talven vietin tosin troopiikissa ja silloin ei nahka lähtenyt.

Epäilen siis kotimaista kuivaa huoneilmaa ja talvikelejä...

on ollut tuollaista. rasvailet ja seuraat tilannetta. voithan soittaa lääkäriin mutta uskon että sanovat samaa. jos se menee ohi pikku hiljaa kun iho on uusinut ja ei toistu enää, on tuota.Järki taas käteen.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat