Onko ok, että päivähoidossa oleva lapsi saa ainoastaan ruokaillessaan juotavaa?

Vierailija

Eikö lapsille pitäisi tarjota (vaikkei pyydä) vettä siinä välissä?

Kommentit (15)

Vierailija

pitää pienille lapsille tarjota juomaa. Mutta muuten en ymmärrä, miksei juoman tarjoilu ruokailuiden yhteydessä riittäisi. Ja jo parivuotias osaa kyllä PYYTÄÄ juotavaa tai ilmaista janonsa. Silloin tietysti pitää saada vettä.

Vierailija

Lainaus:

Onko ok, että päivähoidossa oleva lapsi saa ainoastaan ruokaillessaan juotavaa? Eikö lapsille pitäisi tarjota (vaikkei pyydä) vettä siinä välissä?

Vierailija

Enkä koskaan ole kuullut nestehukasta päivähoidossa! Enkä kyllä itsekään tuputtele lisävettä, kyllä ne osaa tarvittaessa pyytää.

Vierailija

Terve lapsi (siis ilman munuaisonglemia, nielemisonglemia tms) saa tarpeeksi vetta, jos sita tarjotaan 2-3 tunnin valein niin kuin paivakodissa tehdaan. Pienet lapset eivat edes tarvitse yhta paljon kuin aikuiset eli jos olet itse 60kg ja lapsesi 10-20kg. Lapset eivat tarvitse 2 litraa paivassa... Helteella kaikissa paivakodeissa ,joissa lapseni ovat olleet on aina tarjottu vettaaterioden valissa. Jos virtsa on tummaa ja janottaa jatkuvasti kannattaisi ehka menna laakariin katsomaan etta kaikki kunnossa.

Vierailija

Lapset saa juotavaa aina aterioilla ja sitä saa kyllä riittävästi. Pelkkää maitoa ei anneta mukikaupalla kitata, tarjotaan vettä lisäksi. Lapset saa vettä myös ulkoilun jälkeen ja joskus keskenkin ulkoilua, jos ovat kovasti touhanneet. Ei ole harvinainen näky, että lapsia haettaessa yksi hoitaja on juuri vesikannun kanssa tarjoilemassa janoisille vettä ulko-ovella. Kesällä ulkona on aina vettä mukana. Talvella siis tarpeen mukaan.Sisällä harvemmin tarjotaan juotavaa muuten vaan, mutta pyytäessä saa aina vettä. Juotavaa tarjotaan jumppahetken tms. jälkeen.

Vierailija

Mut ei sitä kyllä töissä tule ajatelleeksi, jos ei joku erikseen pyydä että pitäisiköhän pyytää kaikki 20 lasta juomaan just nyt. hei haloo. kyllä ne lapset pyytää vettä jos niillä on jano. KEsällä siis tietenkin eri asia!

Vierailija

Esikoinen jo koulussa ja vaipassa pissa oli tummaa, kun oli tarhalainen ja se kertoo vähäisestä nesteen saannista. Ruokailessa lapset saavat n. puoli mukia maitoa ja moni lapsi ei vain pyydä lisää. Sellaisia ne lapset on.

Vierailija

ei aikuistenkaan tarvitse koko 2L juoda päivässä. Ja olen aivan samaa mieltä että lapset kyllä pyytävät vettä kun on jano. Meillä 1v8kk osaa kertoa että jano on, miten muka isommat ei osaisi? Mutta en minäkään tykkäisi tuollaisesta "vessasta saa juoda" tyylistä. Saa nähdä mikä meidän päiväkodissa on käytäntö kun noi omat aloittaa kohta.

Vierailija

Itse olen tätä asiaa monesti puhunut lähipiirille sekä työpaikassani, päiväkodissa.

Esim. minun itseni pitäisi juoda vetttä enemmän, koska on ollut virtsatie- ja munuaisvaivoja, joten yritän jossain välissä muistaa juoda.Sama on lasten kanssa, he liikkuvat paljon, huoneet ovat lämpimiä jne. joten mielestäni pitäisi juoda enemmän myös sisätiloissa ympäri vuoden.Lapset voivat halutessaan mennä WC:hen juomaan. Joissakin päiväkodeissa on lokeroissa omat mukit, joissa ennen pidettiin hammasmukeja. Nykyään annetaan pastilli pesun sijaan, ettei infektiot lisääntyisi.Tästä vessasta juomisesta en pidä ollenkaan!Lapset laskevat hanasta vettä mukiinsa, se on useimmiten lämpimälle jäänyt ja putkista tulee kaikenlaista, jota ei suositella juotavaksi. Eihän ruuan valmistukseenkaan suositella käytettäväksi hanasta lämmintä vettä.Aikuiset laskevat jonkun aikaa ennen veden käyttöä hanasta vetttä saadakseen kylmää siitä, mutta en ole huomannut lasten vessassa niin tekevän. He laittavat mukin hanan alle ja laskevat vettä tuli sieltä kylmää tai edellisen jäljiltä lämmintä.Totta kai lapsille voidaan näyttää kuinka saadaan laskemalla vesi vain kylmän puolelta tulevaksi...mutta leikin keskellä kiireesti käyvä janoinen lapsi ei näin tee yleensä, vaan sen nopeimman mukaan.Entä hygienia! Nämä mukit pestään ainakin minuntyöpaikalla perjantaisin. Muina päivinä vesitipat jäävät mukin pohjalle seuraavaan juomakertaan. Ei lapset huuhdo mukiaan ennen käyttöä. Hanan suu on varmaan bakteerien hyvä paikka pesiytyä, sillä suuaukolle roiskuu käsistä roiskautetut vesitipat. Ilman valvontaa lapset eivät pese kunnolla käsiään, ja likavettä roiskuu. Joskus näkee vielä ruokalutilanteessa kuinka jonkun lapsen kädet ovat pihaleikeistä esim. kesäaikaan näkyvästi likaiset. Tonkivat maata ja kuravellejä... Siistijä pesee lavuaarin, roiskuuko pestessä aineita hanan suulle, jne.Jos voisin vaikuttaa, niin poistaisin vessajuomisen ja järjestäisin vettä juotavaksi toisin. Esim. jos on pikkukeittiö lasten leipomisille tai johonkin juomalle varatulle pöydälle.

On niin monta asiaa jotka saavat joskus miettimään, että joitakin asioita täytyisi parantaa. Terveisin vuosien kokemuksella useassa yksityisessä ja kunnallisessa ollut hoitaja.

Vierailija

vain jos lapsi pyytää tai poikkeustilanteissa, kuten kesähelteillä tai jos lapsi muuten hikoillut tosi paljon. En näe syytä juottaa lapsia koko ajan

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat