Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olemme nelihenkinen perhe, lapset koululaisia, tulot ovat tosi pienet, mieheni on eläkkeellä ja itse opiskelen, opiskelut kestää vielä yli kaksi vuotta.

Me asutaan miehen vanhassa kotitalossa, jossa ei ole tehty MITÄÄN remonttia koskaan, no kylpyhuone ollaan laitettu mutta mitään muuta ei olla tehty, kun ei ole ollut rahaa.

Nyt ikkupuitteet on siinä kunnossa että niille pitäisi jotain tehdä, alkavat mädäntymään. Saako vanhoista ikkunanpuitteista vielä hyviä, jos raapii kaiken vanhan paskan pois ja maalaa ja ja hiukan jotain kittiä ja sitten laittaa paikoilleen????

Siis kun muuhun meillä ei ole rahaa. Itse talokin pitäisi maalata ja kattoakin korjata, millä rahalla, kun valmistuttuanikaan ei meidän rahatilanne kamalasti parane ja elääkin pitää koko ajan.

Antaako pankit lainaa tyhjätaskuille?

Kommentit (10)

Onko teillä lainaa talosta tällä hetkellä? Onko opintolainaa? Millaisille alalle valmistut, mitkä on työllisyysnäkymät? Mikäli niitä on, en lisää lainaa kyllä uskaltaisi henkilökohtaisesti ottaa.Mikäli taloa ei ole remontoitu lainkaan, niin putkiremontit ja muut tulee kyllä olemaan vielä edessä. Ja niihin uppoaa aikapaljonkin rahaa. Tylsä sanoa, mutta varmaan teidän tilanteessa myisin talon pois ja muuttaisin perheen kanssa vuokralle.

Suosittelesin minäkin muuttamaan... Vanhassa talossa remonttia tulee riittämään nyt ja jatkossa ja niihin uppoaa kyllä rahaa.Onko putkiremppaakaan talossa tehty? Minkä ikäinen talo?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pankkien yleisimmät lainananto ehdot ovat; maksukyky, joka selvitetään yleensä

erillisellä tulo/meno lomakkeella, lainan takaus ( henkilö, arvopaperi, kiinteistö

tms.) ja tietysti luottotiedot on hyvä olla kunnossa, ei siis maksuhäiriömerkintöjä.

Tämä siis vastauksena viimeisenä esittämääsi kysymykseen.Yksi vaihtoehto jota voin myös "suositella" on erilaisten ikkunafirmojen omat luotot.

Olen tavannut asiakkaita, jotka ovat ottaneet koko "paketin" samasta firmasta.

He tuovat ja asentavat uudet ikkkunat ja vievät vanhat samalla pois.

Poratkaa ikkunapuitteeseen reikä, niin näette onko ihan lahoja.

Jos on, niin ikkunoihin voi tehdä uudet puitteet. varokaa rikkomasta ikkunoita.

Ne on varmaan vanhoja käsin valettuja ikkunoita ja sellaisia ei kannata hävittää ja säästätte rahaa.

Se katto pitäisi saada korjattua ennekuin tulee tosi kalliiksi vesivahinkojen korjaaminen. Eikö voisi kysyä sossusta. Ottakaa yhteyttä lastensuojeluun. Sitä kautta voitte saada remontti rahaa, ainakin pakollisiin.

Talomme vanhin osa on rakennettu 1958 ja siinä on alkuperäiset ikkunat, jotka on viimeksi kunnostettu vuosi sitten - irtonainen maali pois, teräsharjalla harjaus ja maalaus päälle. Yksi ikkunoista kasvoi alareunastaan jäkälää, kun edellinen omistaja oli pitänyt huonetta viileänä kaljavarastona, mutta ei puu ollut silti vaurioitunut.

Edellinen kotimme oli 1900 rakennettu ja siinäkin oli alkuperäiset pokat, laseista suurin osa oli aikojen kuluessa rikkoontunut ja vaihdettu. Peruskorjauksen yhteydessä lasit irrotettiin, pokat putsattiin vanhoista maalikerroksista, lasit kiinnitettiin takaisin kitillä ja lopuksi pokat maalattiin - hyvä tuli.

kannattaa muistaa, että korjaus- ja remonttikustannukset voi laittaa kotitalousvähennyksiin eli todelliset kulut pienenevät, tosin vasta jälkikäteen.Kannattaa myös kysyä kunnastasi (muistaakseni sos.tsto) korjausavustusta, tiedän että joissakin kunnissa sellaista on mahdollista saada. Eräs tuttuni sai vanhan talon ikkuna- ja kattoremonttiin ja sai sitten myös hyvät veronpalautukset kotitalousvähennyksen takia. Tietysti aina ei mene näin mutta kannattaa ainakin selvittää.Tsemppiä!

Katon korjaus on sellainen, että jos sitä ei tee, ei kohta ole enää mitään muutakaan, mille edes voisi mitään tehdä. Sitä varten teidän varmaan on otettava lainaa. Saatte kyllä, sillä onhan teillä se talo vakuudeksi.Ikkunat saa kyllä korjattua omatoimisesti ihan siisteiksi ja näteiksi - kauhea ährääminen siinä on, mutta onnistuu pienen opettelun jälkeen. (se ittaaminen siististi on yllättävän vaikeaa) Tosin sen jälkeenkin ne ovat todennäköiseti 2-kerroksiset, ja se kyllä hukkaa energiaa. Mutta toisaalta vanhaan taloon on usein parempi olla uusimatta ihan uusia ikkunoita, koska se voi vaikuttaa ilmanvaihtoon ja homehduttaa koko talon.

ja just noin niille aina väillä tehdään... varauksetta kaikki puusepät ovat sanoneet, että näin kestäviä ikkunoita ei enää valmisteta, vanhat ovat siis parempia ja kestävämpiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat