Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Muistaako kukaan, että kauanko esim vuodevaatteita tulee pitää ulkona pakkasessa, että pölypunkit kuolevat?Meillä pakkasta 10 astetta ja vuodevaatteen yms olleet ulkona nyt 2 h.

Sivut

Kommentit (16)

Ja siinä oli todettu että pölypunkkeja ei juuri enää Suomessa ole. Ja ne syyt on yllä olevassa vietissä mainittu. En muista mainittiinko tätä, mutta yksi syy oli nykyisten petivaatteiden materiaalit. Niissä eivät punkit viihdy, koska niistä kosteus haihtuu nopeasti.

Tosin minusta kyse oli ns julkisten laitosten pölypunkeista, eli päiväkodeissa, sairaaloissa yms ei enää ole pölypunkkeja. Eikä niitä kyllä muutoinkaan taida liiemmin enää olla.

Lainaus:

Mistä olet kuullut tuollaista hölynpölyä?? Pölypunkkeja on jokaisessa kodissa missä vain on kankaita ja petivaatteita... Pötypuhetta ettei suomessa olisi. Sinunkin kotisi on niitä kyllä pullollaan!!!

Meillä nuo kosteat säät tuo kosteuden sisäänkin ja lisäksi tietysti vielä kuivuva pyykki. Tuommoinen 19 olisi kyllä mulle kauhistus ja varmaan laittaisin ilmankostuttimen hönkimään.

http://www.martat.fi/neuvonta/kodinhoito/pyykki_puhtaaksi/polypunkit_pois/Pölypunkkihysteriaan ei ole tarvetta kodeissa. Tekstiilien peseminen, tuulettaminen, ravistaminen, imurointi ja kuiva huoneilma pitävät pölyt ja pölypunkit aisoissa.Jos kuitenkin haluat varmistaa, että pölypunkit ovat poissa, niin pölypunkkien hävittämiseen on monia keinoja. Valitse itsellesi sopivin:* Pesu 60 asteessa hävittää punkit pestävistä tuotteista.

* Kova pakkanen tappaa punkit. Vaatteiden pitää olla

o - 28 asteessa vähintään 6 tuntia tai

o - 18 asteessa 24 tuntia.

* 60 asteisessa, kuivassa saunassa riittää tunnin käsittely.

* Imuroi tai ravistele vuodevaatteet pakkas- tai saunakäsittelyn jälkeen.

Vai että kuiva sisäilma. Meillä on jatkuvasti ollut tämän syksyn ja alkutalven sisäilmankosteus noin 50, tänään taitaa olla ekaa päivää alle 50 eli nyt on 47.

itsestäänselvänä ilman yhtään tutkimusta. Sitten eräänä päivänä joku tutkija yrittää löytää omista vuodevaatteistaan pölypunkkeja (siis niitä, joita on kilotolkulla joka tyynyssä ja niiden ulostetta vielä kilotolkummalla) - eikä löydä yhtään. Siitä se totuus sitten alkoi seljetä! : )

Mistä olet kuullut tuollaista hölynpölyä?? Pölypunkkeja on jokaisessa kodissa missä vain on kankaita ja petivaatteita... Pötypuhetta ettei suomessa olisi. Sinunkin kotisi on niitä kyllä pullollaan!!!

Täällä http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=alg00338

lukee mm. tällaisia ohjeita:

"Punkkiallergeenien määrää voidaan pienentää tehokkaasti myös "punkkilakanoilla", tiiviillä patjan- ja tyynynsuojuksilla, jotka eivät läpäise punkkeja."Osaisiko joku vastata, millaista materiaalia ne "punkkilakanat" sitten ovat? Puuvillaa vai mitä??Itse vein justiin äsken kaikki petivaatteet pihalle. Pakkasta on n. 16 astetta, joten vähintään vuorokausi siis menee, ennenkuin nuo iljettävät örkit ovat manan mailla, joten ensi yöstä tulee varsin epämukava ,ilman patjaa... ;) Taidan sittenkin heittää petivaatteet saunaan, siellä riittää vissiin tuntikin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat