Asuminen kuormittaa ilmastoa kaikkein eniten..

Vierailija

Itse asun lapseni kanssa 41 neliön uudehkossa rivitaloasunnossa. Kuormitan täten luontoa siltä osin melko vähän. Muita ekoilijoita? Tähän pitäisi kaikkien pyrkiä. Noin 20 neliötä "tiivistä" taloa per henkilö. Kaikki 350 neliön taloissaan asuvat ekovaippailijat naurattavat...

Kommentit (10)

Minuakin kaikki ekoilu ilastonmuutoksinen huvittaa.t: yli 350 neliötä, 2 autoa (yht lähes 600hv) ja monen viikon ulkomaanreissu alkaa ensi viikolla...

Asun 2 lapsen kanssa 50 neliön kerrostaloasunnossa. Ei ole autoa. Liikutaan pääasiassa pyörillä ja junalla. Ei lennetä ikinä lentokoneella. Matkaillaan Suomessa ja junalla mennään. Kodinkoneet on uusia ja vähäenergiaa kuluttavia. Kierrätän ja muutenkin roskaa tulee vähän. Suosin suomalaisia tuotteita.

Toki ekologisempikin voisi vielä olla, mutta tämä saa riittää osaltani.

84 neliön kerrostaloasunnossa. Mielestämme asumme melko ekotehokkaasti. Asumismuotoon kuuluu myös palvelujen sijainti kävelyetäisyydellä sekä autottomuus.

Itse asiassa teollisuus kuormittaa luontoa eniten, mutta eihän sitä perus-av-mamma tajua. Hyvin on mennyt perille kuluttajiin kohdistunut propanganda ekotalkoista.

Onko se vähemmän ekologista kuin kaupungissa kerrostalossa asuminen..?Mutta oikeasti, kerrostaloasuminen kaupungissa ei ole niin ekologista kuin kuvitellaan. Sähkönkulutus on yleensä suurempaa, koska kaukolämpö on niin edullista verrattuna öljyyn ja suoraan sähköön, jolla pientaloja yleensä lämmitetään. Lisäksi veden kulutus on yleensä suurempaa kerrostaloissa, koska vedestä maksetaan useimmiten kiinteä hinta, eikä kulutuksen mukaan kuten pientaloissa. Lisäksi monella kaupunkilaisella on auto, vaikka kulkuyhteydet olisivat loistavat. Helsingin keskustasta ei meinaa parkkipaikkaa löytää, asukaspysäköintilaput on melkein kaikilla.

1/3 kaikista maailman kasvihuonekaasupäästöistä tulee Nigeristä. Polttavat öljynpumppauksen yhteydessä maakaasua 24/7. Ei siinä paljon sun neliöt tunnu, valitettavasti.Meillä 330m2 matalaenergiatalo ja lämmitysmuotona maalämpö ja aurinkoenergia. Kesällä saamme kaiken käyttösähkömme auringosta. Pääsetkö yhtä vähälle kulutukselle? Ei ne neliöt kaikkea kerro, paitsi pöljille av-mammoille.

Vaikka kadulla olis 30 asukaspysäköitilapulla varustettua, niin silti se auto on korkeintaan joka toisessa asunnossa (jos vaikka 6krs, kolme asuntoa kerroksessa, kolme rappua. ) Silti voi näyttää, että katu on täynnä autoja.Täällä lähiössä rivitaloasunnossa kaikilla perheillä on yhtiössämme kaksi autoa...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat