Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eli tilanne on tämä: Olemme asuneet 4 kk yksityiseltä ihmiseltä vuokratussa asunnossa, jonka vuokra on meidän tämänhetkisille tuloille liian suuri: 610€.

Nyt meille tarjottiin Satosta uutta isompaa, mutta halvempaa asuntoa, joka vaikutti meille sopivalta. Ongelma on kuitenkin se, että olemme juuri viime kuun loppupuolella maksaneet tammikuun vuokran, ja muutto tulisi melkein saman tien. Menikö tuo 610€ nyt hukkaan? vai saammeko siitä mahdollisesti osan takaisin, koska emme asu edes puolta tästä kuukautesta täällä?

Sivut

Kommentit (48)

Perheen toisella osapuolella ei ole mitään tuloja, koska on opiskelija, joka jäi työttömäksi. Opintotukiin ym. hänellä ei ole mahdollisuutta opintojen viivästymisen vuoksi. Itse olen opiskelijana Aikuislukiossa, eli mahdollisuuksia opintotukiin ym. ei myöskään ole. Käyn osa-aikaisena siivoomassa aamuisin, ja illat olen koulussa. Saamme siis vain yleistä asumistukea, minkä saamme yhteisenä, eli molemmille myönnettynä, ja se on sen 280€/kk.Viimeksikin meillä oli kaikki kuitit ja laskut ja laput ym. mukana, mutta virkailija ei juuri niitä katsellut, koko session käytännössä vain haukkui miestäni siitä, että "elää minun siivelläni" ja "antaa minun elättää hänet". Virkailija oli sitä mieltä, että mieheni saisi töitä, mutta ei yritä, koska saa kaiken ilmaiseksi (miehellä ei siis mitään koulutusta, paitsi ammattikoulu joka siis vielä kesken, haettu on kaikkiin avoinna oleviin paikkoihin, ja kierrelty kaupoissa, pikaruokapaikoissa ym. kyselemässä)

Ja lopulta totesi, että koska meillä rahaa on tilillä, ja vuokra maksettu, niin tukia ei joulukuulle tule, mutta katsotaan sitten tammikuussa uuudestaan.

Että sillee. Tuo on se syy, miksi ei sossussa käyminen kamalasti huvita, enkä jaksa luottaa siihen että sieltä nytkään mitään tulisi.

ap

rahaa on niin vähän, että on mahdotonta asua tässä, mutta vielä mahdottomampaa maksaa kahdesta asunnosta yhtäaikaa isoa vuokraa. Satolle ei voi vain sanoa, että juu muutetaan sitten parin kuukauden päästä, että ruvetaan sit vasta maksaan vuokraa, mutta älkää vuokratko muillekaan. Kuukautta aijemmin en mös jatkossa voi tietäää, että okei, nyt saan kuukauden päästä asunnon, joten irtisanoudun nyt jo, eikä irtisanoutua voi, ellei ole sitä toista asuntoa, en kuitenkaan ajatellut taivasallekaan joutua. Eli mitä siis ehdotat?

ap

Jos ette ole maksaneet vuokratakuuta vuorkaperitään ulosoton kautta.Lainaus:

rahaa on niin vähän, että on mahdotonta asua tässä, mutta vielä mahdottomampaa maksaa kahdesta asunnosta yhtäaikaa isoa vuokraa. Satolle ei voi vain sanoa, että juu muutetaan sitten parin kuukauden päästä, että ruvetaan sit vasta maksaan vuokraa, mutta älkää vuokratko muillekaan. Kuukautta aijemmin en mös jatkossa voi tietäää, että okei, nyt saan kuukauden päästä asunnon, joten irtisanoudun nyt jo, eikä irtisanoutua voi, ellei ole sitä toista asuntoa, en kuitenkaan ajatellut taivasallekaan joutua. Eli mitä siis ehdotat?

ap

Kylmä totuus on se, että mikäli irtisanot itssesi TÄNÄÄN. Maksat vielä helmikuun vuokrankin....Aina voi teitenkin koittaa neuvotella asiasta, jos esim. itse löydät uuden vuokralaisen joka vuokraajalle kelpaa tai hän sattuu itse löytämään ja on armollinen eikä pakota maksamaan helmikuun vuokraa.......

uuden vuokralaisen nykyiseen asuntoonne, maksatte vain tämän tammikuun vuokran ja uusi vuokralainen maksaa jo helmikuusta. Mutta tähän tietysti täytyy saada suostumus v-antajalta. Todennäköisesti hän suostuu.Tai jos saatte uuden vuokralaisen jo tammikuun 15. muuttamaan, voitte puolittaa tammikuun vuokran. Jos v-antaja ei suostu, voit yrittää tietysti ottaa alivuokralaisen 1,5 kuukaudeksi ja maksattaa hällä. Kaikkea kannattaa yrittää, lain rajoissa tietenkin.

tässä on tullutkin jo todella paljon hyviä,tosielämässä toimivia vinkkejä,älä tuu sotkeen,ap vaan hämääntyy,vaikka hänellä ei välttämättä oo mitään hätäätsemppiä ap,yleensä asioilla on tapana järjestyä :)

viimeksi ei saatu mitään toimeentulotukea, 8. päivä on uusi aika, mutta epilen, että eivät anna vielkään. (viimeksi eivät antaneet vedoten siihen, että vuokran maksun jälkeen, meillä oli 260€ tilillä, ja kuulemma sillä pitää pärjätä kahden ihmisen yksi kuukausi mainiosti, no pärjättiinhän me, mutta ei kyllä paljoa syöty).

ap

että kyllä nyt on sosiaalitoimistossa käynyt jokin virhe, mikäli nuo antamasi euromäärät ovat todellisia. (Ihmetyttää hieman miksei perheen toisella aikuisella ole mitään tuloja ja se, että olet opiskelija mutta puhut kuitenkin vain palkasta, et esim. opintotuesta ja -lainasta ym.)Mutta siis pointtini on, että mikäli tulonne todella ovat noin pienet etkä ole oikeutettu opintolainaan, niin teidän pitäisi oikeasti saada toimeentulotukea. Kun menet sosiaalitoimistoon sitten 8.1 niin ota KAIKKI tarpeelliset kuitit, laskut, tuloselvitykset ym. mukaan. Ja tee viime kuun päätöksestä valitus, kahden aikuisen ei todellakaan pidä Suomessa pärjätä 200€:lla kuukautta!Katsoppa esim. tästä linkistä ( http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/f39e4f004a175c7ebf6bff3d8d1d4668/303-0... ), miten homman pitäisi oikeasti toimia, teille pitäisi nimittäin jäädä suunnilleen tuo 354,83€/aikuinen/kk.

jatkoaikaa lainalle?? Sanot et maksatte vaikka 40e/kk tästä eteenpäin sitä sun porukoille takas tmvJA sit noista vuokratakuista,et siis "saa" niitä takaisin ollenkaan vaan ne menee päikseen siihen helmi-maaliskuun vuokriin,ymmärsitkö?

Eli kun ne rahat on jo sillä vuokraisännällä... te ette maksa sille vaan ne rahat jää "sisään"

pankista pienen lainan. Sullahan tulee sen nykyisen asunnon vuokraennakko aikanaan tilillesi.Vuokralla asuva myös säästää aina varmuuden vuoksi ennakkoon parin kolmen kuukauden vuokran. Sille kun on käyttöä juuri tuollaisessa tilaneessa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat