Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Berninpaimenkoirasta tai vastaavasta rodusta tietäviä..?

Vierailija

Haluaisin varmistaa, voinko antaa n 40 kg painoisen 4 v. narttukoiran vetää 15 kg painavaa lasta pulkassa pitkiäkin matkoja (esim ihan tunnin lenkki)? Koira näyttää tästä kovasti pitävän, vetää ihan innoissaan eikä näytä rasittuvan (Joudun siis kovasti jarruttelemaan, ettei lapsi ole ojassa:)).Käytössä on vain marketin valjaat, mutta tuntuvat tukevilta ja laadukkailta. Ja toki koira saa siis rauhassa tehdä tarpeensa yms haistella ettei ole raukkaparka pelkästään vetojuhtana:)Mitä olette mieltä?

Kommentit (3)

Vedätin koiralla pieniä (max 15min) lenkkejä 1,5v --> 2v sitten kuvattiin lonkat ja kelpo-koiraksi todettiin. Sen jälkeen vasta tunnin lekkejä ja sitäkin pidempiä. Lapsi on samankokoinen kuin teillä.Varmuuden vuoksi suosittelisin teitäkin kuvauttamaan lonkat ennenkuin vedätätte pitkiä matkoja, sillä voitte tahtomattanne "rikkoa" mahd. huonolonkkaisen koiran ja lyhentää sen elinikää.

Lonkkakuvia ei ole pakollista lähettää Kennelliiton eläinlääkärille, koska hänen lausuntonsa on todella kallis. Oma pätevä pieneläinlääkärinne osaa varmaankin antaa teillä tähän tarkoitukseen riittävän lausunnon, jolloin selviätte edullisemmin.

1) Berninpaimenkoirilla on usein huonot lonkat (C:stä alaspäin), huonolonkkaisen en antaisi heti vetää kovin paljon, kipeytyy ihan turhan takia. Lihasten voimistuessa voi määrää lisätä.2) Koiralla on vetovaljaat, niitä saa esim. lemmikkieläinliikkeeistä. Valjaissa menee sellainen ristikko tuossa selänpäällä, näin paino jakautuu tasaisemmin.

Itselläni sakemanni uros ja vedoista kun otin selvää niin kehoitettiin nuo lonkat kuvaamaan, ettei kipedy. Meidänkin koira tykkäsi aivan hulluna ja alkuun oli vauhtia niin että heikompia hirvitti...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat