Seuraa 

Söin vahingossa synttäreillä tuorejuustokakkua, kun luulin sen olevan rahkakakkua...Nyt hirvittää mahdollinen listeria. Toki tiedän, ettei siinä mitään listeriaa välttämättä ole, mutta silti hieman murehduttaa.

Kommentit (6)

neuvolatäti otti itse asian puheeksi ja sanoi, että ihmiset on muuten sitten syöny juustoja tuhansia vuosia myös raskaana ollessaan, että kaikkia voi syödä ihan huoletta. En sitten tiedä, sanoiko siksi kun olen kasvissyöjä, et söisin riittävästi maitotuotteita.

Apua apua....



Olin tänään juhlissa jossa oli voileipäkakkua ja tein tyhmästi, söin ensin ja sitten vasta kysyin kun alkoi epäilyttämään että mitä siinä oli. Ja Lidilin tuorejuustoa siinä oli päällysteenä ja hiukan kuulemma sisällä. Söin sellaisen korttipakan kokoisen palan.



Ja arvatkaa pelottaako?!



Onko kellään mitään ehdotuksia/ tietoa mitä teen nyt?



Viikkoja on nyt tällä hetkellä 36+6

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaikkakin ymmarran kylla etta huoli kay mielessa... Meilla sanotaan eta juustot mitka loytyy ruokakupoista on kaikki turvallisia, ne on eu saannosten mukaisia! Eri juttu on sitten juustokauppojen erikoisjuustot. Eli tuskin on mitaan hataa. Kaikkea hyvaa!!



Annu

Söin alkuraskauden aikana Ikean tuore(pakaste)juustokakkua ja sitten Kanarialla ilmeisestikin jotain juustokakkua, ennen kuin tajusin mitä se oikeesti on. Ei tainnut kuitenkaan mitään tulla, kulunut jo kolme kuukautta....



Joten älä ajattele enempiä, eipä sille mitään kuitenkaan enää voi. Ja suomalaiset tuorejuustothan ovat ihan ok. Aika tuuria, jos sattuisi kohdalle. Pahempi riski taitaa kuitenkin olla vakuumipakatut kalat.



Challans 31+4

(Lidlhan oli siis saksalainen firma) eli tuskin mitaan erityista huolenaihetta, ainakin jos ei juusto ollut kovin vanhaa. Pastorointi ja iskukuumennushan tappavat listerian, tosin kuulemma se voi tuorejuustoihin ja muihin bakteereille herkempiin tuotteisiin _ajan kanssa_ tarttua uudelleen esim. jaakaapista joten tuorejuustot (ne pastoroidutkin) kannattaa tosiaan syoda tuoreena. Mutta siis tosiaan tuon osalta olisin ihan huoleti, paljon suurempi riski on vakuumipakatussa kalassa tai pastoroimattomissa maitotuotteissa (jos ne syodaan lapikuumentamattomina, kuumennushan tappaa listerian niissakin).

eli syödä voi ihan huoletta! Ei siis listerian vaaraa. Ainoita ovat homejuustot, joista kannattaa välttää. Neuvolan ruokaohjeistukset vaatisivat hieman päivittämistä ja niiden noudattamisessa kannattaa käyttää tervettä maalaisjärkeä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat