osittainen hoitovapaa:onko pomo vastustanut

Vierailija

voiko työnantaja evätä työntekijältä osittaiselle hoitovapaalle jäämisen? millä perustein? henkilöstövaje tms?tarvitseeko olla virassa/toimessa, vai voiko olla sijaisena työpaikalla, että voi anoa jäämistä osittaiselle hoitovapaalle?

Kommentit (9)

Pitkän taistelun ja kinaamisen jälkeen olisi suostunut klo 10-16 ma-pe. Ei pyytämääni 8-14 ma-pe tai 8-16 ma-to.Mutta lapsille ei tuosta olisi ollut mitään iloa.

Meillä ovet on avoinna virka-ajan 8-16.15.Vaikka tekee lyhyttä työaikaa sitä ei voi tehdä keskellä päivää ns. 9-15 vaan on pakko olla joko aamusta illasta loppuun, eli 7:45-13:45 tai 10:30-16:30.Vaikka työkaverin kanssa sovittaisi että hän tekee pitkää päivää ja päivystää molemmista päistä munkin vuorot, esimiehelle se ei vaan millään sovi.

Tosin itsekin tiedän, että tehtävässäni osittainen hoitovapaa on suurimman osan vuodesta sula mahdottomuus, joten valitsin tarkoituksella sen hiljaisemman ajan vuodesta ja pätkä kesti vain kolme kuukautta. Mutta silti oli aivan mielettömän hieno kokemus, jonka toivottavasti voin vielä jossain vaiheessa uusia. Oli tosi rentoa, kun aamulla ei ollut mihinkään kiire ja iltapäivälläkin jäi aikaa vaikka jäädä leikkimään kotipihalle ennen kuin oli hoppu ruoanlaittoon ja harrastuksiin. Suosittelen kaikille, joille on mahdollista. Loppujen lopuksi tuollaisen pikkupätkän ansionmenetyksetkin oli ihan mitättömät suhteessa siihen, miten paljon se antoi.

olen äitiyslomalla ja sen jälkeen muutaman kuukauden hoitovapaalla. Voinko töihin mennessäni siirtyä suoraan osittaiselle hoitovapaalle vai pitääkö olla töissä puoli vuotta ennen sitä?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat