Vierailija

Hän meni sairaalaan hengitysvaikeuksien vuoksi, mutta oli kotona kuitenkin liikuntakykyinen. Vaarini oli sairaalassa ollessaan lakannut hengittämästä ja hänet elvytettiin ja laitettiin hengityskoneeseen. Omaisilta tai häneltä ei ollut kysytty elvytyskiellosta, mutta tiedän että vaarini ei olisi halunnut ainakaan hengityskoneeseen.

Lääkärit sanoivat ennusteen olevan huono. Mutta pidetäänkö potilasta vaikka viikkokaupalla hengityskoneessa vai kuka päättää että nyt on aika päästää irti. En tiedä onko mahdollista, että hengittäminen itse onnistuisi.

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hoitotestamenttia hän ei ole tehnyt. Tämä tilanne tuli lähiomaisille yllätyksenä, vaikka hän onkin vanha, hän on ollut kohtalaisessa kunnossa.

Isäni ja muut sisaret ovat lähimmät omaiset, mutta en ole kaikkien kanssa vielä puhunut.

Tuntuu kurjalta nähdä hyväsydäminen ja vaatimaton vaarini tekevän kuolemaa.

Jos kaveri on ollut täysin omatoiminen ja hyväkuntoinen, totta munassa sellainen laitetaan respiraattoriin ja hoidetaan viimeiseen mahdollisuuteen asti iästä riippumatta. Samat jutut tehdään kuin nuoremmillekin, ja siitä saisivat sukulaiset olla lähinnä kiitollisia. Perintöäkö siellä odotellaan, vai mistä tämä vimma saada vaari mahdollisimman nopeasti hengiltä?Ei missään ketään turhaan pidetä koneessa, jos ei ole mitään mahdollisuuksia selvitä. Ei vaikka omaiset haluaisivatkin, sen verran kallista ja resursseja kuluttavaa lystiä se on. Ja jos on hyvä mahdollisuus selvitä, koneesta ei ketään irroteta vaikka omaiset vaatisivatkin, kuten tässä tapauksessa ilmeisesti on.

Hänellä on ollut omaiset apunaan viime vuoden ajan, mutta on sisällä pystynyt liikkumaan itse, mutta viime viikkoina tila huononi nopeasti.

Jos hän olisi kuullut hoitotestamentista olisi hän vastustanut koneiden varassa elämistä. Vaarille jo sairaalaan meno oli kauhistus, mutta siinä kunnossa ainoa mahdollisuus.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat