Miten se määräytyy että kummalle lapset jää asumaan jos kumpikin vanhempi haluaa lapset itselleen?

Vierailija

kumman sosiaaliviranomaiset ja tuomari katsoo sopivammaksi vanhemmaksi, jos siis ette saa sovittua vaan menee käräjille.

Kommentit (6)

Oikeasti lapset jäävät äidille asumaan yli 70 prosentissa oikeuteen menneistä tapauksista, mutta on totta kai edullista esittää asia niin kuin miehillä olisi tasavertaiset mahdollisuudet. Muuten isät eivät edes yrittäisi saada lapsia luokseen vaan pitäisivät itsestään selvänä, että heidät on pakko jättää äidille, olipa äiti millainen tahansa. Ja eroperheissähän se vanhemmuus ei suinkaan aina ole mallilkelpoista, eihän ero tulisi, jos molemmat olisivat täysipäisiä.Käytännössä ratkaisevaa on se, kenen luo lapset jäävät asumaan siinä kohtaa, kun asia pannaan vireille käräjäoikeudessa. Yleensä siellä tehdän aluksi ns. väliaikaispäätös juurikin tästä asiasta: kenen luona lapset asuvat sillä aikaa kun huoltajuutta tutkitaan ja asia on kesken. Lähes aina tämä ratkaisu jää pysyväksi.Jos haluaa pitää lasten kirjat luonaan, ei siis missään tapauksessa saa muuttaa pois kotoa ilman lapsia. Muuttaa kyllä voi, sillä oikeus voi myös pyynnöstä ratkaista asian niin, että lasten kanssa pois muuttaneelle taataan oikeus palata kotiin ja sinne alunperin jäänyt saa oikeudelta häädön.

lapsilla säilyy elämä mahdollisimman muuttumattomana. Eli lapset ei siis pääsääntönä muuta poismuuttavan vanhemman kanssa. Varsinkaan, jos lapsella esim. muuttuisi päiväkoti tai koulu. Eiköhän sillä raukkaparalla ole ihan kestämistä siinä erossakin.Kysymyksen asettelusi on siis väärä. Lapset eivä jää asumaan vanhemman luo, vaan jatkavat asumistaan edelleen entiseen tapaan kotonaan. Jotenkin omistussuhteinen tuo kysymys, ihanko vanhemmat omistaisi lapsen kuin huonekalun. Koti, jossa lapset asuvat on lasten koti.

Isät on voittanut 50% tapauksista ja äidit 50% tapauksista.Monissa eroperheissä isä ei vaan ole käytännössä ollut mukana lastensa elämässä ja lapset vain automaattisesti ajautuvat asumaan äitinsä kanssa eron jälkeen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat