Vierailija

kuinka paljon kerralaan ja onko parempi velli vai puuro? Ja kuinka usein, joka pv? Vauva on 4,5kk

Kommentit (7)

Lainaus:

Noin 7 kk iässä puurolla aloitellaan, ensin 2 rkl hedelmäsoseeseen (mielellään itsetehtyä, mutta kaupan Piltitkin menettelee sillointällöin annettuna) sotkettuna, ja siitä vauvan mieltymyksen mukaan lisäillen. Pointti on se, että aluksi johonkin tuttuun ruokaan sekoitettuna.

.
4kk ikään täysimetys jolloin aloitetaan pikkuhiljaa hedelmä- ja kasvissoseet, 5kk iässä joko puurot tai liha/kala ja 6kk iässä se toinen jota ei ole aloittanut 5kk iässä.

Maito maitona ja puuro puurona ei niitä tarvitse velliksi yhdistellä. Me aloitimme kiinteät 5,5kk iässä kasvissoseilla ja aluksi niitä meni pari lusikallista -- nyt 1,5kk kuluttua jo purkillinen tai puolikas per ruokailu (3 ruokailua per päivä). Puuroa menee noin desi kerrallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eli sekottaa velliä eka korvikkeeseen ja vähentää koko ajan maidon määrää, ja lopulta juodaan pelkkää velliä. Ja tämä useimmiten yötä vasten. Itse en velleistä tiedä, meillä ei tuttipullo ikinä kelvannut ja lusikalla syöttäminen oli vaikeaa (syöminen kyllä muutenkin).Muita kiinteitä kannattaa antaa ennen kuin aloittaa puurot, viljat eivät ole helpoimpia (ts. vatsan kannalta) ekoja kiinteitä. Ja puuroa voi antaa vaikka aamuin illoin, niin paljon kuin lapsi sitä syö.Vellin tai puuron paremmuudesta en osaa sanoa, puuro tuntuisi olevan täyttävämpää.

Ja Muksu-sarjasta löytyy myös viljattomia vellejä. Meillä olisi tarkoitus nelikuisena aloittaa vellin anto yöksi. En vielä tarkalleen tiedä miten, mutta aion kysyä neuvolasta.

Meillä poika rupesi totuttelemaan puuroon 6kk ikäisenä. Ihan siis korvikkeeseen teen puuron, ei kannata alkuun antaa suoraan neljän viljan puuroa, vaan totuttaa erikseen kaikkia makuja pikkuhiljaa. Alkuun voi vaikka sauvasekoittimella pienentää puurohiutaleita jos siltä tuntuu.

ei kannata noin pienelle viljatuotteita vielä antaa!Puurolla mennään tai itsetehdyllä vellillä. Kauppojen valmispuuroissa ja -velleissä ei ole kuin lehmänmaitoa ja teollisesti lisättyjä vitamiineja, näitä ei terve vauva tarvitse.Noin 7 kk iässä puurolla aloitellaan, ensin 2 rkl hedelmäsoseeseen (mielellään itsetehtyä, mutta kaupan Piltitkin menettelee sillointällöin annettuna) sotkettuna, ja siitä vauvan mieltymyksen mukaan lisäillen. Pointti on se, että aluksi johonkin tuttuun ruokaan sekoitettuna.Suurimmalle osalle ihan normaalit puurohiutaleet sopivat, ja veteen ilman suolaa keitettynä tietenkin puuro. Jos sihtikurkun takia tarvitaan sileämpää, niin sauvasekoittimella onnistuu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat