Vierailija

Wikipediassa lukee:

"Vastasyntyneillä ei vielä ole elimistössään K-vitamiinia tuottavaa bakteerikasvustoa. Äidiltä saatavassa ternimaidossa eli kolostrumissa on K-vitamiinia, mutta monissa maissa vastasyntyneille annetaan rutiiniluonteisesti myös K-vitamiinilisä verenvuototaudin ehkäisemiseksi joko pistoksena tai suun kautta. Joissakin tutkimustuloksissa vastasyntyneenä saatu K-vitamiini on yhdistetty kasvaneeseen leukemian ja syövän riskiin, mutta esimerkiksi Suomen lastenlääkäriyhdistys pitää K-vitamiinin antamista tärkeänä ja pistosta parempana kuin suun kautta annettavaa K-vitamiinia. Lastenlääkäri Robert Mendelsohnin mukaan vastasyntyneen K-vitamiinilisä on rutiininomaisena tarpeeton ja yhteydessä kellastumiseen ja sinivalohoidon tarpeeseen"Eikö luonto ole hoitanut, ettei vastasyntyneellä tarvitse olla erityistä veren hyytymistaipumusta? Millä todennäköisyydellä vauva kärsii jostain verenvuototaudista?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Verenvuototauti

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

voiko vastasyntyneellä olla jotain sisäistä verenvuotoa tms. johon K-vitamiini auttaisi tarpeen tullen, vaikkei olisikaan perinnöllistä tautia?Toisaalta mistä sen tietää, kenelle putkahtaa joku verenvuototauti.

asia erikseen, miksi vauvalla on ensimmäisen elinviikon aikana kovin vähän hyytymistekijöitä. Onko ollut äidin edun mukaista raskaudessa ja synnytyksessä, ettei hän ole tarjonnut vauvalle suurta K-vitamiinipitoisuutta? Onko vauvalle hyötyä siitä, ettei veri hyydy liian helposti kun elimistö on vasta tottunut uudenlaiseen verenkiertotapaan? Syytä ei tiedetä. Kokonaisuus olisi järkevää ottaa huomioon eikä vain tuijottaa yhtä vitamiiniarvoa, mutta toisaalta, antamalla K-vitamiini rutiininomaisesti ei tarvitse miettiä kuka sitä todellisuudessa tarvitsee. Haittavaikutuksia ei ole todistettu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat