Vierailija

.

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

miten on käynyt Lipposen "uusille" lapsille, sehän kun oli selvä riskiryhmän isä nuoremman naisen naidessaan? onko ne lapsiparat vielä hengissä?

Kyse on kuitenkin vanhuksen ja parhaassa iässä olevan naisen välisestä suhteesta. Ei kovin luonnollista.

Niinistä lienee jonkun sortin alfauros, joka saa pikkunaaraatkin kiimaan.

"2.6.2008Isäksi ei ehkä kannata ryhtyä enää vanhoilla päivillä, vaikka paukkuja riittäisikin. Yli 45-vuotiaana lapsen saaneiden isien lapset kuolevat saavuttamatta aikuisikää kaksi kertaa todennäköisemmin kuin nuorempien isien lapset, tuoreessa tutkimuksessa väitetään.

Tutkimuksen kohteena oli kaikkiaan 100 000 vuosina 1980-1996 syntynyttä lasta, joista tähän mennessä 830 on kuollut alle 18-vuotiaana. Suurin osa lapsista oli kuollut alle vuoden ikäisinä. Näin laajaa tutkimusta isän iän vaikutuksesta lapsen terveyteen ei ole aikaisemmin tehty.

Synnynnäisiä vikoja ja lisääntynyttä tapaturma-alttiutta

European Journal of Epidemiology -lehdessä raportoidun tutkimuksen mukaan vanhojen isien lasten kuolemat liittyivät usein synnynnäisiin vikoihin, kuten sydämen ja selkärangan epämuodostumiin, mikä lisäsi pikkulapsikuolleisuutta.Myös tapaturmaisten kuolemien määrä oli keskivertoa suurempi, minkä tutkijat ajattelevat johtuvan siitä, että lapset sairastivat muita useammin tapaturma-alttiutta lisääviä sairauksia, kuten autismia, epilepsiaa ja skitsofreniaa.Tutkijat uskovat, että syy lapsen sairauksiin piilee vanhenevan isän laadultaan heikkenevässä spermassa.Jo aikaisemmin on tiedetty, että vanhemmalla iällä isäksi tulevilla on neljä kertaa suurentunut riski saada Down-lapsi, ja että yleensäkin sperman laatu heikkenee iän myötä.Suurin osa ikääntyviä vanhempia käsittelevistä tutkimuksista on tähän mennessä keskittynyt tarkastelemaan vanhojen äitien aiheuttamia ongelmia. Tässä isätutkimuksessa sekä äidin ikä että sosioekonomiseen taustaan liittyvät eroavaisuudet on otettu huomioon."

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat