Vierailija

.

Kommentit (15)

Mä tiedän, että mun poikaa vanhemmasta ikäluokasta yksi ei mahtunut lähikouluun. Tällä meidän alueella juuri kellään ei ole teiden ylityksiä tai korkeintaan yksi. Sitten tämä yksi lapsi ei mahtunut lähikouluun, joten hälle tuli sitten 7 tienylityksen matka seuraavaksi lähimpään kouluun. Kun vielä samalla pitää mennä kehä ykkösen toiselle puolelle ja tässä on paljon toimistorakennuksiin tulevaa liikennettä kehä ykkösen varrella oleviin toimistorakennuksiin eikä ainuttakaan liikennevaloa, niin mielestäni oli kyllä hurja ratkaisu yksi laittaa kulkemaan toiseen kouluun. Toisaalta en tiedä kyllä, etä parantaisiko tilannetta yhtään se, että olisi kaksi laitettu toiseen kouluun, liekö nuo ekaluokkalaiset olisivat vain keksineet vielä jotain hullumpaa yhdessä teiden ylittämisessä. Toivon hartaasti, että vanhemmilla on ollut mahdollisuus kuljettaa lasta kouluun.

miten tulee minäkin vuonna menemään koulujakorajat osoiteiston suhteen. Näin oli ainakin Espoossa kun kyselin toivekoulumme reksiltä että pääseekö lapsemme ao. kouluun kun aiempina vuosina meidän osoitteesta on päässyt. Sanoi että todennäköisyys on suuri mutta varmuudella ei voi etukäteen sanoa: kunkin vuoden koulunaloittajien osoitteistot on ne kriteerit, jotka vaikuttaa eli jos olisi sattunut niin että kaikki tulevat 1.luokkalaiset olisivat osoitteen mukaan pitänyt laittaa tähä meidän toivekouluun ja osa ei olisi mahtunut niin silloin tietty pitää tasoittaa niin että siihen toiseenkin kouluunkin saadaan oppilaat. Meillä kävi tuuri: saatiin paikka toivotusta koulusta.Rehtori painotti moneen kertaan että pääasiallinen kriteeri ja jakoperuste on osoittteen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vuosittain vielä vaihdellen. Sillä seurauksella, että saman perheen lapsetkin voi joutua eri kouluihin eri suuntiin.Me kuskataan siksi suosiolla keskustaan molemmat.

niin voidaan laittaa siihen väljempään. Jos "tasatilanne" niin koulumatkan pituus ja asiasta tehdyt anomukset koskien vanhempien toivetta koulusta voivat ratkaista.

Lähikouluun pääsevät ensimmäiseksi lääkärinlausunnon tms. omaavat. Toiseksi päästään sisarusperusteella eli jos koulussa on jo perheen muu lapsi. Kolmanneksi oppilaat jaetaan läheisiin kouluihin niin, että kaikkien koulumatka säilyy kohtuullisena. Esim koulun vieressä asuva saattaa joutua kauempana sijaitsevaan kouluun, koska toisesta suunnasta on tulossa oppilas, jolla liian pitkä matka kauempana sijaitsevaan kouluun. Tämän vuoksi samasta osoitteesta voidaan eri vuosina joutua eri kouluihin, koska myös ikäluokat ja oppilaiden asuinpaikat vaihtelevat.

monta ensi syksynä koulun aloittavaa lasta. Olisihan se nyt aikamoinen paukku, kun joku heistä laitettaisiinkin eri kouluun kuin kaverit. :( Toivottavasti jaot menevät nyt edes suunnilleen loogisesti, eli samasta naapurustosta samaan kouluun.

valmiiksi ja lääkärintodistus kai merkkaa myös jotain.

Mutta sillä että lapsi on käynyt jo esikoulun lähikoulukseen hakemastaan koulusta, ei ainakaan Espoossa irtoa yhtään lisäpistettä. Tiedän tapauksia, joissa lapsi kävi toisessa koulussa eskarin ja joutui sitten 1. luokalle kuitenkin toiseen kouluun kun se kriteeri on tosiaan tuo osoite. Tosin nämä perheet oli jälkikäteen tyytyväisiä, että saivat itse koulupaikan paremmaksi kehutusta koulusta, ei ollut siis mikään ongelma heillekään että eskari tuli käytyä toisessa koulussa.

.

Lainaus:

Kolmanneksi oppilaat jaetaan läheisiin kouluihin niin, että kaikkien koulumatka säilyy kohtuullisena. Esim koulun vieressä asuva saattaa joutua kauempana sijaitsevaan kouluun, koska toisesta suunnasta on tulossa oppilas, jolla liian pitkä matka kauempana sijaitsevaan kouluun. Tämän vuoksi samasta osoitteesta voidaan eri vuosina joutua eri kouluihin, koska myös ikäluokat ja oppilaiden asuinpaikat vaihtelevat.
Meidän "lähikoiuluun" pääsivät ne joilla on ko. kouluun lyhin matka, joten meidän naapurin poika joutui kouluun jonne mennään ko. koulun ohi?? Meistä tämä oli kummallista, mutta koulun rehtori selitti, että tässä kyseisessä tapauksessa toinen lapsi joka asui 700m päässä ko. koulusta ja 1.2 km päässä toisesta pääsi tähän lähikouluun, mutta naapurin ei päässyt koska tähän lähikouluun oli matkaa 900m ja tuohon toiseen(jonnse siis joutui) oli 3,1km. Jos tasatilanne matkoissa niin hakemuksen saapumispäivä ratkaisee.

Olemme juuri muuttaneet, ja yksi tärkeä tekijä asuinpaikan valinnassa oli koulun läheisyys. Nyt sitten pelottaa ettei lapsi mahdukaan lähikouluun, vaan lähetetään kauemmas, mikä taas hankaloittaa arkeamme valtavasti.

Lainaus:

mahtuvat. SIis aluejako tehdään uusiksi aika ajoin. Eli jokaisella on paikkansa oman koulunkäyntialueen koulussa.Jos haluaa eri alueen kouluun, niin sinne voi tehdä hakemuksen. Sinne pääsee, jos mahtuu, mutta tosiaan omassa koulussa on paikka varattuna.

Tällaiseksi se menee kun noudatetaan lain kirjainta, eikä henkeä...Esim. Vantaalla tehtiin päätös: max. 27 lasta. Tarkoituksena pienentää koululuokkia. Käytännössä tämä johtaa siihen, että alle 27 oppilaan luokkia ei tule, koska valtuusto ei tue niitä, määräsi vain maksimin. Eli jos on 28 lasta, niin lähetetään yksi naapurikouluun sen sijaan, että perustettaisiin 2x 14oppilaan luokkaa.

Meidän talo on taitekohdassa. Emme tiedä, mikä on eskarilaisemme koulu, saati että onko kaksi vuotta nuoremman lapsemme koulu sama kuin isosiskon.Joka vuosi tästä menee lapsia eri suuntiin kouluun ja vastapäisen talon lapsiakin on kolmella lähialueella.

ns. erityiskouluun, jonne pyritään pääsykokeella, mutta jossa on varma putki ja sisaruksetkin yleensä pääsevät samaan.Sain tästä sitten suvun vihat päälleni, koska olen kuulemma hillitön snobi, jolle ei kelpaa tavallinen koulu.Mutta kun minä haluan selkeän ja turvallisen koulutien ja lapseni samaan kouluun, tämä oli melkein ainoa tapa turvata se.Kaikki naapurimmekin tekevät jo samoin... Eli hulluahan tämä on.

mahtuvat. SIis aluejako tehdään uusiksi aika ajoin. Eli jokaisella on paikkansa oman koulunkäyntialueen koulussa.Jos haluaa eri alueen kouluun, niin sinne voi tehdä hakemuksen. Sinne pääsee, jos mahtuu, mutta tosiaan omassa koulussa on paikka varattuna.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat