Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lehdissä, netissä tms. näkee kuvia kodeista, joissa lapsenhuoneet ovat sisustettuja muuhun kotiin sopivasti: väreinä usein valkoista ja beigeä, lisänä korkeintaan vaaleanpunaista tai -sinistä. Kalusteet ovat joko valkoisia tai ruskeita antiikkikalusteita.Mitä lapsenne tykkäävät tästä tyylistä? Omani inhoavat liiallista valkoisuutta eivätkä missään nimessä haluaisi esim. beigeä huoneisiinsa. Äidin ideat eivät kyllä mene millään läpi. Pakolla voi tietysti laittaa, mutta pitäähän lapsenkin viihtyä huoneessaan.

Sivut

Kommentit (31)

se, millaiset HUONEKALUT tai SEINÄMAALIT hänen huoneessaan ovat. Enemmän kiinnostaa ne lelut ja tavarat siellä huoneessa, eikä lasta nyt oikeasti nappaa se, kerätäänkö ne lelut ja tavarat siivouspäivänä ja päivän päätteeksi kauniin lipaston laatikoihin vai muoviseen lelukoppaan.Muutenkaan en kerta kaikkiaan tajua, miten sisustaminen ja järjestyksenpito nähdään jotenkin mahdottomaksi lapsiperheessä! Siis miten ihmeessä eletään perheessä ja kasvatetaan lapsia (anteeksi nyt vaan ylempi) perheessä, jossa lapsi saa vapaasti PIIRRELLÄ SEINIIN, REPIÄ ALAS TAVAROITA JA SOTKEA KAIKEN??!!

Ja mitä niillä sohvilla sitten tehdään, että ne pitäisi joka päivä pyyhkiä? Meillä on harmaa sohva, mutta on ollut valkoinenkin, ja sohvan väristä riippumatta sohva ei ole meidän kodissa esim. ruokailupaikka, eikä sinne mennä ulkohousuilla. Miten ihmeessä sohva - oli se minkä värinen tahansa - likaantuisi lapsiperheessä sen enempää kuin aikuisten käytössäkään. Siis jos sillä tehdään sitä, mitä sohvalla yleensä kuuluu tehdä: istutaan tai löhötään sisävaatteissa, katsotaan telkkaria tai seurustellaan?Ei meillä kovat kaulassa jatkuvasti istuta ja puunata kämppää muun elämän kustannuksella, mutta perussiisteys on opetettu lapselle siinä missä perus käytöstavatkin. Ei meidän lapselle ainakaan tullut mieleenkään koskaan - edes taaperona -, että hän voisi (ilman seurauksia ja äidin hyväksymänä) piirtää seiniin, liimailla tarroja mihin huvittaa ja sotkea ja repiä alas jotain, jota toinen on juuri laittanut, siivonnut ja järjestänyt. Siivoushommiin siinä joutuisi lapsi!Leikkiä meillä saa vapaasti, mutta lelut kerätään päivän päätteeksi takaisin OMILLE PAIKOILLEEN. Kyllä lapsi osaa ja jaksaa omat jälkensä siivota jo hyvin pienestä pitäen, kun se opetetaan hänelle luonnollisena toimintamallina. Samoin siivouspäivänä osallistuu koko perhe.Ja tosiaan, sohvalla ei törkyillä. Jos halutaan syödä muualla kuin ruokapöydässä ( en ymmärrä, miksi kovinkaan usein syötäisiin muualla kuin ruokapöydässä, mutta joihinkin leffa- ja lököhetkiin se toki kuuluu), levitetään vaikka viltti sohvalle, tai mennään lattialle pötkimään tyynyjen ja viltin kera. Eihän minkään väristä sohvaa ole kovin helppo pestä.Minusta sisustaminen on kivaa, ja järjestyksenpito ihan helppoa. Ja on minulla aika paljon muutakin elämää. (Pikku vinkki muuten: kun ylläpitojärjestää vähän ja luonnollisesti jatkuvasti, ja kun koko perhe omaksuu toimintamallit, joissa tavaroille on omat paikat ja omat jäljet siivotaan, ei se siisteyden ylläpitäminen vaadi koskaan mitenkään pitkää aikaa kerralla.)

On ihan tietoinen valinta, kaikki mitä tarvitaan, tullaan hankkimaan valkoisena tai maalataan valkoiseksi (vanhat kalusteet, esim. pulpetti). Kyllä sitä väriä tulee tekstiileistä ja leluista ihan riittävästi. Ja kyllä, lapset saa sanoa mielipiteensä.En myöskään ymmärrä sitä, että jos äiti järjestää lelut laatikoihin, lapsi sotkee. No niinhän ne meilläkin levittää lelujansa, niillä on tarkoitus ja saa leikkiä! Jos on paha sotku, siivotaan välillä kesken päivän, mutta ennen nukkumaan menoa ainakin. Jokaiselle lelulle on paikkansa, joko kuvin merkityissä laatikoissa (pienetkin osaa katsoa mihin tulee autot, mihin nuket) tai kaapissa (pelit, piirustuspaperit ja värityskirjat). Alusta asti on opetettu että jokaisella lelulla on paikkansa ja jokainen osaa kerätä lelut paikoilleen, usein ihan pyytämättä =) Jos joskus siivouspäivänä ei lelujen keräys kiinnosta, riittää kun kysytään, siivoaako vanhemmat lelut. Silloin alkaa tulla vipinää! Kerran nimittäin kerättiin lattialla olevat lelut isoon säkkiin ja varastoon viikoksi, kun kerääminen ei useista pyynöistä huolimatta kiinnostanut. Ja ei olla mielestämme tiukkoja, lapset saa leikkiä ja levittää tavaroitaan olohuoneeseenkin jos leikki niin vaatii, mutta päivän päätteeksi on sitten siivouksen aika.Kesken päivän ei kyllä näytä miltään sisustuslehdeltä meillä =) Jos nyt koskaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

herkät kuosit sen värisinä!! Muutenkin ihmettelen että mistä noilla äideillä sitä AIKAA riittää siihen puunaamiseen koska itse huomaan että saan pyyhkiä sohvat viikottain, ne kuluvat siitä.

Väritykseltään on melko hillitty muuten, mutta lastenhuone on ihan toista maata. En tiedä, mitä värejä lapset olisi valinneet, mutta tämä äiti halusi lapsille kirkkaita värejä.Lastenhuoneessa on käytetty oranssia, vihreää, punaista ja sinistä. Osa siis toki vain tehosteväreinä ;) Oranssi ja vihreä on päävärit, huonekalut on valkoisia, samoin osa seinistä ja päiväpeitot. Koristeyynyillä, verhoilla, tauluilla, seinähyllyillä yms. on tuotu väriä. Lapset saa leikkiä ja leivittää leluja, mutta jokaiselle tavaralle on oma paikka. Huoneen saa siksi siivottua nopeasti. Majojakin saa rakentaa, mutta nekin puretaan illalla.Lastenhuoneeseen astuessaan astuu kyllä ihan toiseen maailmaan kuin mitä muu koti edustaa. Mutta ehkäpä se jo erilaisuudessaan sopiikin muuhun kokonaisuuteen...?

sisustettu hillitysti ja talon tyyliin sopivasti, mutta ei mitenkään tylsästi ja lapsekkuutta on myös :) Pojan huone on väritykseltään sininen ja meriaiheinen. Huonekalut siellä sinisiä ja valkoisia, samaa värimaailmaa matto, verhot, taulut ym. Hänen huoneessaan ei ole avohyllyjä, joten lelut on katseilta piilossa silloin, kun ne on paikoilleen kerättynä (eli tosi harvoin). Vanhemman tytön huoneen seinät ovat hennon vaaleanpunaiset ja huonekalut valkoista ja antiikkipetsattua mäntyä, tekstiilit harmaata ja valkoista. Tässä huoneessa on hyllyissä tavaraa, joten siitä iloinen värien paljous huoneeseen :) Vauvan huoneen sisustus on vielä kesken. Seinät sielläkin vaaleanpunaiset, samoin keiju-boordi. Verhot valkoiset, matto harmaa, pinnasänky valkoinen (kunhan se sinne siirretään). Todennäköisesti kalustus tulee olemaan valkoista aika pitkälle.Meillä on pyritty sisustusvalinnoilla siihen, ettei huonekaluja tarvitsisi vaihtaa lasten kasvaessa, vaan pienillä muutoksilla saataisiin isomman lapsen huoneen tunnelmaa aikaan. Siksi siis ajatonta valkoista ym. Lapset ovat olleet valintoihin tyytyväisiä :)

Lainaus:

joskus siivouspäivänä ei lelujen keräys kiinnosta, riittää kun kysytään, siivoaako vanhemmat lelut. Silloin alkaa tulla vipinää! Kerran nimittäin kerättiin lattialla olevat lelut isoon säkkiin ja varastoon viikoksi, kun kerääminen ei useista pyynöistä huolimatta kiinnostanut.
Mä olen tehnyt tuon noin 20 kertaa ellei enemmänkin. Joskus uhkaus tehoaa, joskus ei...

Tyyliin revi saksilla rikki kaikkia äidin vaatekaapin vaatteita tai työnnä pikkusiskoa saunan kiukaalle.Joku seiniin piirtäminen olisi meidän perheessä kyllä ollut (ei koskaan kokeillut) sen mittaluokan rajojen kokeilu, että jos lapsi tekisi sen kerran, oppisi varmasti, ettei tee toista kertaa!!! Ensinnäkin lapsi laitetaan tietysti itse pyyhkimään niitä seiniä , rangaistus tulee muutenkin (käyttäen sitä valuuttaa, joka lapselle on tärkeä). Eiköhän lapsi siinä vaiheessa, kun on yhden päivän hangannut liidunjälkiä seinistä ja menettänyt lastenohjelmat viikoksi jätä sen toisen kerran piirtämättä.Ja en siis halua kuulostaa miltään natsiäidiltä, mutta meillä on tosiaan painittu rajojen kanssa monta vuotta, Lapseni oli taaperona/varhaisleikki-iässä todetusti ylivilkas ja -uhmakas, ja ollaan oltu asian tiimoilta erilaisiin asiantuntijoihinkin yhteydessä. Joten, vaikka meillä ei seiniin olla piirrettykään, monissa muissa kohdin on sääntöjä ja rajoja kokeiltu.Tässä ketjussa vaan joku kirjoitti, että AINA kun hän sisustaa, lapsi jatkaa sisustamista piirtelemällä seiniin ja liimailemalla tarroja mihin sattuu, ja että AINA kun hän järjestää, lapsi repii saman tien kaiken alas...Joten hän on luovuttanut. RAJOJEN KANSSA EI ENSINNÄKÄÄN LUOVUTETA, vaan ne asetetaan johdonmukaisesti juuri niin kauan kun lapsi niitä testailee. Hyvästä käytöksestä palkitaan ja huonosta seuraa rangaistuksia ja ennen kaikkea lapsi laitetaan itse korjaamaan jälkensä...Toiseksikin tuo ei kyllä kuulosta asenteelta, jossa lapselle on kaikin mahdollisin tavoin opetettu, että seiniin piirtely, tavaroiden repiminen alas paikoiltaan jne. on käyttäytymistä, jota tässä perheessä ei hyväksytä.13

Ei ole mun mieleeni tyttären vaaleanpunainen mutta hän tykkää. En myöskään tykkää hänen prinsessa huonekaluistaan (Disney), mutta huone on tyttären ja pääasia on, että hän siellä viihtyy :)Mun mielestäni lasten huoneet pitää olla lasten mieleen. Ja ei niistä silloin tule niiden sisustuslehtikuvien kaltaisia. Meillä tytär järkkäilee omia ihmeellisiä asetelmiaan ympäri huonetta. Ei ne tavarat ja huonekalut ole mitenkään ideaalipaikoillaan, mutta huone on elämistä varten :)

Kamalia kyllä. Ja kaupallisia. Mutta kyllä se prinsessa-juttu on ainakin meidän tyttöön iskenyt niin kovasti, että raaka pitäisi olla, ettei yhtään Disneyn prinsessoja meillä olisi. Ne kun ovat ne "oikeat".Sama on pojalla autoissa. Autot-elokuvan autot ovat ne suosikit. Ei noilta voi välttyä. Ihmetyttää, miten pystyt rajoittamaan/kieltämään nuo kaikkein suosituimmat jutut lapsiltasi?Ei meilläkään lapset kaikkea saa, mutta se, minkä saavat, on heidän toiveidensa mukaista. Ei minun!

Ihan vain tuohon, että et ymmärrä miten jossain lapsi saa piirtää/liimata tarroja seinään ja joka paikkaan...

Ei varmaankaan siitä ole kyse, että näin SAA tehdä, vaan että lapsi tekee. Meillä ainakin molemmat ovat piirtäneet sekä seinään, että sohvaan. Tarroja ei ylimääräisissä paikoissa ole, mutta saattaa olla että sekin on kokeiltu.

Uhma ei ole sitä, että sääntöjä ja rajoja ei ole, vaan sitä, että niitä rajoja yritetään rikkoa.

Kyllähän niihin sisustuslehtien valokuvista karsitaan kaikki ylimääräinen roina pois. Ja muutenkin kuvat on osittain lavastettuja. Harva nyt oikeasti pitää jatkuvasti säilytyksessä silkkimekkoa vaatekaapin ovessa roikkumassa. PIlallehan se menee, jos jatkuvasti on esimerkiksi auringossa. Uskolisin siis, että sisustuslehtiperheissä on leluja vaikka muille jakaa, ne on vaan siivottu pois niistä valokuvista.Mä en taas koskaan tajunnut, että miten kenelläkään on varaa tai halua ostaa joka ikäkaudelle uudet huonekalut lastenhuoneisiin. Toki siis pinnasänky jne. pitää olla, mutta mulle ei kyllä tulisi todellakaan mieleen ostaa 4-vuotiaalle jotain kilpa-autosänkyä, koska tuskin se siinä suostuu nukkumaan enää 12-vuotiaana. Jotkuthan ostaa kaikki säilytyskalusteetkin ensin jonain prinsessatyylinä ja sitten muutaman vuoden päästä ne ei enää käykään ja pitää ostaa uudet.

mutta hän jatkoi sisustamista laittamalla tarroja tapetteihin ja huonekaluihin, piirtämällä seiniin yms. Aina kun järjestän lelut mieleni mukaan hyllyille ja koreihin, häneltä menee arviolta kaksi minuuttia kun hän on repinyt kaikki alas. Olen jo luovuttanut lapsen huoneen suhteen. Se olkoon edes vähän sisustetun näköinen vain kun käy vieraita.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat