Vierailija

Ja joo, en tarkoita nyt sitä, että äiti on 'allerginen' kaikille miinusmerkkisille lämpötiloille vaan minkä ikäisen lapsen/vauvan olette vieneet ulos yli kymmenessä pakkasasteessa?

Sivut

Kommentit (18)

Tosin siihen aikaan vuodesta ei ollut vielä kunnon pakkasia.Ekan talven nukutin kyllä ulkona n. 15 asteen rajaan saakka, mutta jos pakkanen laski kesken unien senkin alle niin en tuonut sisälle.Hyvinvoiva 5-v ja oikein säänkestävä edelleenkin, äiti tahtoo aina vaan pukea liikaa päälle niin, että tulee liian kuuma ;)

Talvivauvani oli pari viikkoa sisällä, sen jälkeen totutin pikku hiljaa ulkoiluun. Ensin 10 min kerrallaan. Siitä pikku hiljaa pitkiäkin aikoja. Mulla oli samaan aikaan parivuotias esikoinen eikä tullut kuuloonkaan, että olisin pitänyt hänet sisällä viikkokausia. Vauva siis lähti vaunuissaan mukaan ulkoilemaan ja hyvin meni. Suojaisa vaununkoppa, lampaantalja, makuupussi, kunnon toppa- ja alusvaatteet vauvalle, niin hyvin maittoi uni esim. leikkipuistossa ja vauva pysyi lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

noin puolivuotiaana ekakerran kovilla pakkasilla ulkona. Olisi menny aikaisemminkin, mutta kun kesällä noita yli 10ºC pakkasia on vähemmän ;)Tukevasti päälle + makuupussi + talja + harso kopan suuaukolle. Siellä oli pikkumies kuin herrankukkarossa. Niin ja vaunut olivat terassilla jonne tuuli ei pääse tuivertamaan. Pakkasmittari taisi näyttää -18ºC

eikö vauvan naama palellu? Vai onko lapsilla jotenkin parempi pintaverenkierto?Itsellä meinaa nenä ja posket paleltua jo -15 asteessa ellen liiku koko ajan ja kehitä siten lämpöä. Eli jos ottaisin torkut makuupussissa, niin todennäköisesti nenä olisi kuoliossa herätessä.

vaan ihan alueittain neuvolassakin puhutaan eri lämpötiloista. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä luonnollisempaa on pakkanenkin, ja jos jossain Rovaniemellä pitää jotain -10 pakkasrajaa, ei lapsi talvella paljoa ulkoile.

mikroilmasto. Jo pelkkä vaunu pitää ilman naaman ympärilä hieman lämpimämpänä, ja monet laittavat vielä harson eteen, joka pitää hengitysilman paljon ympäröivää lämpimämpänä. Kun vauva on lämpimästi pakattu, ei siellä yhtään palella.

2-viikkoisesta 2-vuotiaaksi esiintyy myös saman neuvolan ja vielä saman neuvolatädinkin alueella ; ) Mutta hain erilaisia näkökulmia myös täältä, kiitos niistä.ap

nukkuahan voi vaikka 20 asteen pakkasella kun suojaa vaunut hyvin. ja myös ulkoilla tuolla säällä. kovin pienellä alle vuoden ikäisellä voi olla vaikea hengittää kovin kovalla pakkasella mutta sen näkee vasta kun on käynyt kokeilemassa

En ole kuullutkaan. Meillä kaikki kolme muksua ovat nukkuneet AINA päiväunet ulkona, vähimmillään on tainnut olla jotain -25 astetta siihen aikaan päivästä.Juuri eilen 2kk ikäinen nukkui 4 tunnin päiväunet ulkona kuomurattaissa. Ulkona oli -17 astetta, rattaissa untuvapussin sisällä +20. Niin ja vauvalla päällä vain sisävaatteet, ohut kypärämyssy ja töppöset & tumput.

jos pakkasraja kulkisi -10 asteessa... Meillä se on ollut ehkä tuolla -18 - -20 hujakoilla (ihan vastasyntynyt on eri asia). Jos on kylmempää, niin laitetaan enemmän vaatetta, katsotaan, että vaunut on tuulensuojassa, harsoa kuomun edessä ja käydään tsekkaamassa vähän useammin. Hyvin on nukuttanut viileämmilläkin keleillä. Ja tietenkin rauhallinen totuttaminen on tärkeää. Ei siis lykätä suoraan nollakeleiltä lasta koviin pakkasiin nukkumaan pitkiä unia.

leikkimisestä. Tuntuu vaan vaihtelevan nämä käytännöt niin kovasti ihmisten ja perheiden välillä: 2-viikkoisesta 2-vuotiaaksi. Kiitos antamistanne näkökulmista.

Pitää paikkansa, kyllähän aikuisetkin nukkuvat teltoissa kovilla pakkasilla...kunnon untuvapussi vain päälle! Vauva lämmittää vaunukopan itse ja harso takaa, ettei lämpö karkaa liiaksi.Meillä vauva 4kk nukkuu kyllä aina -15 asteeseen saakka ulkona. Mitä kovemmat pakkaset sitä enemmän vaatetta/vilttiä/taljaa ei se sen vaikeampaa ole.

Vaunuissa joissa puklaliina siinä aukon peitteenä ja makuupussin alla vielä talja.Eihän ne lapissa pääsisi lasten kanssa koskaan ulos jos ne tuollaista pakkasrajaa pitäisivät monia vuosia.Ymmärrän tämän rajan kyllä aivan pienellä vauvalla mutta kyllä sanoisin jo puolivuotiaan vaunuissa päivittäin olevan tottuneen jo pikkuhiljaa kylmäänkin ilmaan.Jokainen silti tehköön itse miten parhaaksi näkee.

happihypyllä vaikka olisi yli 10 pakkasta. riippuu tietenkin tuulesta yjms. mutta kävely ikäiset voi olla hyvinkin ulkona yli 20 asteen pakkasella kun vain pukee hyvin ja seuraa ettei posket palellu

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat