Mihin ikään saakka olette noudattaneet -10 pakkasrajaa?

Vierailija

Ja joo, en tarkoita nyt sitä, että äiti on 'allerginen' kaikille miinusmerkkisille lämpötiloille vaan minkä ikäisen lapsen/vauvan olette vieneet ulos yli kymmenessä pakkasasteessa?

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Tosin siihen aikaan vuodesta ei ollut vielä kunnon pakkasia.Ekan talven nukutin kyllä ulkona n. 15 asteen rajaan saakka, mutta jos pakkanen laski kesken unien senkin alle niin en tuonut sisälle.Hyvinvoiva 5-v ja oikein säänkestävä edelleenkin, äiti tahtoo aina vaan pukea liikaa päälle niin, että tulee liian kuuma ;)

Vierailija

Talvivauvani oli pari viikkoa sisällä, sen jälkeen totutin pikku hiljaa ulkoiluun. Ensin 10 min kerrallaan. Siitä pikku hiljaa pitkiäkin aikoja. Mulla oli samaan aikaan parivuotias esikoinen eikä tullut kuuloonkaan, että olisin pitänyt hänet sisällä viikkokausia. Vauva siis lähti vaunuissaan mukaan ulkoilemaan ja hyvin meni. Suojaisa vaununkoppa, lampaantalja, makuupussi, kunnon toppa- ja alusvaatteet vauvalle, niin hyvin maittoi uni esim. leikkipuistossa ja vauva pysyi lämpimänä.

Vierailija

noin puolivuotiaana ekakerran kovilla pakkasilla ulkona. Olisi menny aikaisemminkin, mutta kun kesällä noita yli 10ºC pakkasia on vähemmän ;)Tukevasti päälle + makuupussi + talja + harso kopan suuaukolle. Siellä oli pikkumies kuin herrankukkarossa. Niin ja vaunut olivat terassilla jonne tuuli ei pääse tuivertamaan. Pakkasmittari taisi näyttää -18ºC

Vierailija

eikö vauvan naama palellu? Vai onko lapsilla jotenkin parempi pintaverenkierto?Itsellä meinaa nenä ja posket paleltua jo -15 asteessa ellen liiku koko ajan ja kehitä siten lämpöä. Eli jos ottaisin torkut makuupussissa, niin todennäköisesti nenä olisi kuoliossa herätessä.

Vierailija

vaan ihan alueittain neuvolassakin puhutaan eri lämpötiloista. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä luonnollisempaa on pakkanenkin, ja jos jossain Rovaniemellä pitää jotain -10 pakkasrajaa, ei lapsi talvella paljoa ulkoile.

Vierailija

mikroilmasto. Jo pelkkä vaunu pitää ilman naaman ympärilä hieman lämpimämpänä, ja monet laittavat vielä harson eteen, joka pitää hengitysilman paljon ympäröivää lämpimämpänä. Kun vauva on lämpimästi pakattu, ei siellä yhtään palella.

Vierailija

2-viikkoisesta 2-vuotiaaksi esiintyy myös saman neuvolan ja vielä saman neuvolatädinkin alueella ; ) Mutta hain erilaisia näkökulmia myös täältä, kiitos niistä.ap

Vierailija

nukkuahan voi vaikka 20 asteen pakkasella kun suojaa vaunut hyvin. ja myös ulkoilla tuolla säällä. kovin pienellä alle vuoden ikäisellä voi olla vaikea hengittää kovin kovalla pakkasella mutta sen näkee vasta kun on käynyt kokeilemassa

Vierailija

En ole kuullutkaan. Meillä kaikki kolme muksua ovat nukkuneet AINA päiväunet ulkona, vähimmillään on tainnut olla jotain -25 astetta siihen aikaan päivästä.Juuri eilen 2kk ikäinen nukkui 4 tunnin päiväunet ulkona kuomurattaissa. Ulkona oli -17 astetta, rattaissa untuvapussin sisällä +20. Niin ja vauvalla päällä vain sisävaatteet, ohut kypärämyssy ja töppöset & tumput.

Vierailija

jos pakkasraja kulkisi -10 asteessa... Meillä se on ollut ehkä tuolla -18 - -20 hujakoilla (ihan vastasyntynyt on eri asia). Jos on kylmempää, niin laitetaan enemmän vaatetta, katsotaan, että vaunut on tuulensuojassa, harsoa kuomun edessä ja käydään tsekkaamassa vähän useammin. Hyvin on nukuttanut viileämmilläkin keleillä. Ja tietenkin rauhallinen totuttaminen on tärkeää. Ei siis lykätä suoraan nollakeleiltä lasta koviin pakkasiin nukkumaan pitkiä unia.

Vierailija

leikkimisestä. Tuntuu vaan vaihtelevan nämä käytännöt niin kovasti ihmisten ja perheiden välillä: 2-viikkoisesta 2-vuotiaaksi. Kiitos antamistanne näkökulmista.

Katka
Seuraa 
Liittynyt27.7.2008

Pitää paikkansa, kyllähän aikuisetkin nukkuvat teltoissa kovilla pakkasilla...kunnon untuvapussi vain päälle! Vauva lämmittää vaunukopan itse ja harso takaa, ettei lämpö karkaa liiaksi.Meillä vauva 4kk nukkuu kyllä aina -15 asteeseen saakka ulkona. Mitä kovemmat pakkaset sitä enemmän vaatetta/vilttiä/taljaa ei se sen vaikeampaa ole.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat