Vierailija

Meillä vilkas 5v joka sai 5 - vuotis neuvolassa testeistä ns . normaalit tulokset . Päiväkodissa kuitenkin kritisoidaan kun lapsi ei keskity esim palapeleihin ja on tyhmä mutta toisaalta kotona lapsi kykenee moniin sellaisiin tehtäviin jotka on tarkoitettu paljon vanhemmille esim tietokysymykset , legot , lukeminen jne . Mitä kautta minun olisi mahdollista saada lapsi ns . älykkyystesteihin tai vastaaviin jottei häntä suotta leimattaisi tyhmäksi ? Onko yksityisellä ?

Kommentit (2)

Kannattais varmaan perheneuvolasta kysyä? Se on ilmaista.Me käytettiin poikaamme yksityisesti psykologilla, maksoi vajaa 600 euroa. Vakuutusyhtiö korvaa tutkimuksen jos siihen on lääkärin lähete, näin luvattiin, mutta vieläkään ei ole penniäkään kyllä korvattu, pompottelevat papereita ees taas...hermot menee!! Vaikka lupasivat korvata, tarkastin sen kahdesta eri konttorista, ja otin virkailijoiden nimet ym ylös.Perheneuvolaa olemme myös käyttäneet, soitin sinne ja kerroin että voivavaramme ovat loppu lapsen kanssa, pääsimme koko perhe psykologille viikon sisään!

Jonkinlaista tarkkaavuusongelmaa ehkä, vaikea keskittyä hälinässä ja ottaa koko ryhmälle tarkoitettuja ohjeita vastaan? Psykologin testeissä ollaan kahdenkeskisessä rauhallisessa tilanteessa kuten kotona ja neuvolassakin yleensä on vain se terkkari ja ehkä vanhempi mukana, joten siellä voi tulla helposti paljon paremmat tulokset kuin päiväkodin hulinassa, eikä ryhmässä toimimisen erityisongelmat tule esiin samalla tavalla. Jos pk:ssa kerran ollaan huolissaan niin pyydä että kiertävä elto tulisi lasta tapaamaan niin hän näkee lapsen siinä ympäristössä jossa ongelmia tulee esiin. Sitten hän voi suositella psykologisia yksilötestejä jos tarpeellista. Yksityiselle en lähtis tässä vaiheessa kiikuttamaan, koska mielestäni päiväkodin huolta tulisi lähteä selvittämään yhdessä päiväkodin kanssa siinä tilanteessa jossa ongelmia esiintyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat