Espoossa lukuvuosi alkaa syksyllä vasta 18.8-lapsella lomaa 11 viikkoa, apua!

Vierailija

Olipa yllätys kun tajusin että Espoossa koulun lukuvuosi alkaa ensi elokuussa vasta 18.8 - siinä sitä onkin ihmettelemistä miten saa 1.luokkalaisen pojan kesäloman (11 viikkoa) hoitumaan kun ei ole sukuakaan hoitoapuna ja vanhempien kesälomat on vaan ne normaalit 4 viikkoa...Onko kokemuksia saako helposti esim. jonkun vanhemman koululaisen hoitajaksi muutamaksi viikoksi ja millähän palkalla voisi palkata? Kaksi viikkoa on ratkaistu sillä että ilmoitin yhdelle kesäleirille kesäkuun kahdeksi ekaksi viikoksi, mutta vielä pitäisi keksiä muitakin ratkaisuja. Töistä en voi olla pois koko kesää.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

mutta täytyy kyllä sanoa, että olen tosi iloinen että äitini on opettaja. Lomilla ei tarvinnut olla vieriaden hoidossa ja voitiin matkustella koko perhe pitkiäkin reissuja (4 viikkoa Keski-Euroopassa jne), ja nyt äiti on auttanut meitä kun lapsi on kesälomilla. Toisaalta täytyy sanoa, että sinänsä en kadehdi äidin lomia, kun niin usein istuu yötä myöten korjaamassa kokeita yms, hoitaa koulun jälkeen oppilaiden asioita vanhempien kanssa, antaa numeroita jne jne. Minulla on yhyemmät lomat, mutta arkisin työt jää työpaikalle ja illat ja viikonloput on oikeasti vapaalla.

Vierailija

Sukulaiset asuu kaukana ja ovat mm. vuorotyössä, mummot vanhoja ja raihnaisia jne. joten heidän riesakseen ei voi lasta laittaa kylään.Minkä ikäisenä olette voineet jättää lapsen esim. kesäkuuksi yksin päiväksi kotiin? Onko 2. luokan jälkeenkin vielä liian pieni jäämään ilman hoitajaa? Lapsemme on reipas ja oma-aloitteinen kaveri, tänäänkin lämmitteli ominpäin lounaansa mikrossa ja kattoi pöydän jne.Kiitos vinkeistänne!

ap

Vierailija

kaikki vaihtoehdot mitä voisi keksiä. Toisaalta kyllä perheiden pitäisi edes vähän viettää yhteistäkin lomaa, eikä aina olla eri aikaan läsnä ja koolla.

Miksi kunnallista hoitoa jo järjestetä? Tiloja kyllä löytyisi, kun koulut ovat muutenkin kiinni. Edes puolipäiväistä ohjelmaa, helpottaisi kummasti monen perheen elämää.

Vierailija

Meillä siis mallia Lipponen & Lipponen (26v ikäeroa) ja mies jäi eläkkeelle juuri sen vuoden keväällä kun lapsi meni kouluun edellisenä syksynä....Ja lapsi on nyt 19v ikäinen nuori aikuinen ja isänsä on vieläkin hyvässä kunnossa joten ei ollut ukkoutumisongelmaakaan. :)

Vierailija

Pidätte vaikka vaan yhden viikon yhteistä lomaa (tai ei ollenkaan). Siinä menee siis 7-8 vkoa (jos molemmilla vanhemmilla se 4 vkoa).Leirille pääsykään ei varmaan, varsinkaan jos haet kesäkuun ekoille viikoille.Me palkatiin viime kesänä lukiolaistyttö 5 perheen kimpassa olemaan 2 vkoa 5 tokaluokkalaisen seurana. Kukin maksoi 100 e.

Vierailija

No iu. On noiden hoitajien palkat nousseet sitten. Silloin kun noin 7v sitten käytin palvelua, niin maksoi 4,5 euroa tunti (+ruuat + matkat). Ei ole kyllä oma palkka kaksinkertaistunut tuossa ajassa.Niin ja Helsingissäkin näyttää koulut alkavan tuolloin eli yhteinäinen linja koko pääkaupunkiseudulla.

Vierailija

näin mekin ollaan tehty vuoskaudet,sitten se pari viikkoa kesäleiriä ja voisiko yhden viikon luovia,niin,että lapsi voisi olla teidän mukana töissä jos ette saa ulkopuolista hoitajaa,sukulaista tms

Vierailija

Miten olisi, jos jompi kumpi vanhemmista olisi kesän osittaisella hoitovapaalla?Aika hurja tuo 11 viikkoa kyllä pienen olla yksikseen.MLL:n hoitajat taitaa maksaa jotain 5e/h luokkaa.

Vierailija

kun olen itse nelivuotiaan kanssa kotona. Tosin en Espoossa, vaan naapurikunnassa. Ehkä siellä on joku muu kotiäitee, joka ajattelee samalla tavalla?

Vierailija

hyvät asukaspuistot. Kun midän pojat olivat vielä pieniä kävivät he siellä päivät kun vanhemmat oli töissä. Sieltä saa ilmaisen ruuan ja siellä on aikuisia hoitajia vetämässä lasten leikkejä. Tietty vanhemmilla on jonkin verran vastuuta, että lapsi menee puistoon ja pysyy siellä. Mutta hyvävaihtoehto on niille päiville mille ei ole hoitajaa. Heinäkuun taitaa olla kiinni, mutta kesäkuussa ja elokuussa auki. Ja jos lapsella kännykkä mukana, voi varmistaa, että siellä on kaikki hyvin.

Vierailija

vähentää 30 % kotitalousvähennyksenä suoraan veroista sekä lisäksi kaikki sivukulut (joita ei tosin taida tulla, jos hoitaja on alle 18-vuotias ja töissä vain 2 viikkoa). Tosin kotitalousvähennyksessä on vuoden aikana 100 euron omavastuu, joten jos vähennykseen ei ole mitään muita menoja, vähennettävä summa jää helposti omavastuun alle.

Vierailija

Kerroit, että sukulaisia ei ole hoitoavuksi. Tarkoititko, että sukulaisia ei asu lähellä teitä, vai että teillä ei ole sukulaisia, joiden luokse voisi mennä?Itse olen ollut aikanani usein sukulaisissa viikonkin kerrallaan viettämässä lomaa. Oli oikeastaan aika kivaa olla mummolassa mummon kanssa kahdestaan koko viikko. Mieleen ovat painuneet myös hetket enon maatilalla tai tädin luona Helsingissä tämän kesäloman aikaan.Oletan, että aika monella teidän lapsenne luokkakavereista on sama tilanne. Mitä jos juttelisit jonkun lapsen kaverin perheen kanssa? Heillä saattaa olla loma eri aikaan. Voisitte sopia vaikkapa, että lapsenne menee yksin ollessaan lounaalle kaverille ja viettää iltapäivän siellä. Näin yksin ei tarvitsisi olla pitkää aikaa. Te voisitte sitten omalla lomallanne ottaa kaverin iltapäiviksi teille.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat