Vierailija

Mikään pakko ei ole saada isompaa asuntoa juuri nyt, mutta tulevaisuudessa kyllä. Jos nyt löytää ihanan, käytännöllisen, oman näköisen, kohtuuhintaisen talon, jota tekisi mieli, kannattaako tehdä liikkeitä vai odotella? Nykyisin asumme paritalon puolikkaassa, josta ei ole velkaa, ja uutta velkaa joutuisimme ottamaan vajaat 100 000, olettaen, että saamme asuntomme kaupaksi.Olen valvonut jo pari yötä, ja nyt oletan, että arvovaltainen ja kaiken tietävä av-raati ratkaisee elämämme suuret kysymykset... =)

Kommentit (10)

laskevatko 10 %-yksikköä, 30 vai ei ollenkaan. Se riippuu mm. asunnon koosta, asunnon kunnosta, paikkakunnasta ja alueesta jne. Myimme juuri kaksiomme sata vuotiaasta talosta Helsingin keskustasta. Ostaja tinki myyntihintaa 4 %. Saimme kuitenkin siitä 50 % enemmän kuin mitä maksoimme siitä neljä vuotta sitten. Ihan passeli kauppa, sanoisin.Tuttavapiirissäni on ollut viisi perhettä kahden kämpän loukossa kesästä lähtien. Näistä neljä on saanut myytyä kahden kuukauden sisään vanhat kämppänsä pois ilman sen kummempia hinnanalennuksia. Kaikki ovat halutuilla paikoilla ja kooltaan max 65-neliöisiä. En usko että uudet omistajat jäisivät nuolemaan näppejään jos myisivät ne parin vuoden sisään eteenpäin. Kysyntää tällaisille asunnoille tuntuu ankeista ajoista huolimatta riittävän. Ei vain ylitä uutiskynnystä.

Taloudellisesti ei ole järkevää. Jos kuvitellaan, että asuntojen hinnat tippuisi tässä vaikka 30% ja teidän asunnon arvo olisi nyt vaikka 200t ja tuon uuden asunnon arvo 300t, niin teidän asunnon arvo tippuisi siis silloin 140t:iin ja tuon kalliimman 210t:iin. Näin ollen tarvittava väliraha putoaisi myös samassa suhteessa eli aikaisemman 100t sijaan tarvitisisitte lisävelkaa vain 70t. Tuommoisen 30t säästäminen esim. nettopalkasta olisi melkoisen hidasta, joten minusta se on iso summa rahaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pelottelijat heittelevät jopa -50% alennuksia. Tosi pahat pessimistit alkavat tässä vaiheessa puhua Yellowstonista. Se voisi rommauttaa asuntojen hinnat ihan kivikaudelle. Eli kiire tulee törsätä vähiä pennosiaan jos ilmakehästä loppuu happi parin viikon sisällä.Me vähemmän pessimistit uskomme tuollaiseen 10-15 prossan alennukseen tänä vuonna, ja sitten alkaakin jo uusi nousu.

Varmistutte toki, että saatte sillä rahalla oikeasti sellaisen mistä haaveilette.

Näin ette jää kahden asunnon loukkuun, ja jos asutte vuokralla, niin otatte hyödyn mahdollisesta hintojen laskusta.Vanhan hinta kun laskee siinä missä uudenkin. Ja alueesta riippuu myös, jossain pysyy ennallaan, jossain laskee reippaammin.

Ja samassa suhteessa kuin tulevan asunnon hinta laskee myös nykyisen hinta... Mutta löytyykö tässä tilanteessa omalle asunnolle ostajaa, kun koko ajan puhutaan lamasta.

ei nyt kahta asuntoa tietenkään ole tarkoitus alkaa pitää, niin että kyllä se oma pitäisi saada ehdottomasti myytyä... Jos taas Yellowstone-skenaario tapahtuu, niin lieneepä ihan yksi ja hailea, mitä siihen saakka teemme? No jaa, ehkä mun vain pitää ottaa vähän kylmää vettä niskaan. Jos hinnat laskee, niin samalla rahalla voi saada vielä kivamman kämpän. Tai sitten ei, kun en ole nähnyt huomattavasti suuremmallakaan rahalla kivampia taloja kaupan. Äh, elämä on vaikeaa.ap

Jos teillä on varaa maksa velka pois, niin itse en pitkään odottelisi. Toisaalta voi olla, että asuntojen hinnat vielä laskevat, mutta jos ostatte asunnoksi ettekä sijoitusmielessä, joku 10 prosentin hinnanpudotus ei minua ainakaan pelottaisi. Jos tarkoitus on myydä asunto esim. 10 vuoden päästä, hinnat ovat melko varmasti nousseet vähintään nykytasolle...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat