Vierailija

Lapsenlapset ovat iältään 7- , 5- ja 1,5-vuotiaat. Isommatkin ovat niin ujoja isojen joukkojen edessä, että esim. pelkästään lasten yhteislaulu ei onnistu.Tiedättekö sen laulu-leikki-näytelmän "nukkuu nukkuu, pikku lanttu nukkuu kellarin pimeässsä nurkassa. Hiiri se tuli ja puraisi, pikkulanttu naurista potkaisi...." jne. Jokaisella esiintyjällä on rooliasu, yksi on se pikkulanttu, toinen hiiri , kolmas on nauris jne. Ja samalla kun lauletaan, näytellään laulun tapahtumat.Tiedättekö tuon tyyppistä toista laulua? Kolmen lapsen lisäksi meitä olisi 6 aikuista mukana esityksessä. Eli tämän mummun lapsia ja lasten puolisoita.Tai olisiko jotakin hauskaa runoa tai leikkiä mikä voitaisiin vetää kaikille tms. Kaikki ideat otetaan vastaan!

Kommentit (7)

Tuota laulua en ole eläissäni kuullut. Mutta miten olisi jostain lasten runokirjasta (esim. Pikku Pegasos) valittu sikermä lasten eläinaiheisia runoja? Ne ovat usein lyhyitä oppia, voi pukeutua, eikä vaadi laulamista. Laulaminen usein monille se isoin esiintymiskynnys. Ja voisi ihan "aikuisten" runojakin esittää.Tai sitten voisitte esittää sadun käsinukeilla. Paras olisi, jos keksisitte tarinan itse päivänsankarin tai suvun elämään/harrastuksiin/kotipaikkaan/tms. liittyen. Ujouskin on helpompi voittaa, kun esiintyy käsinuken kautta.Ihania, ilmeikkäitä kotimaassa suunniteltuja ja valmistettuja käsinukkeja myydään usein silakka-, käsityöläis-, yms. markkinoilla. Näköjään niitä myydään onneksi myös netin kautta: http://www.kolumbus.fi/helvi.ranta/Miksi 60-vuotiaalle muuten pitäisi esittää joku hassu runo lantuista? Miten se häneen liittyy?Yksi hyvä ohjelmanumero on tehdä kuvaesitys vanhoista kuvista. Skannatkaa vanhoja kuvia ja poimikaa parhaat viimevuosien digikuvaesitykset. Tehkää niistä diaesitys sopivine teksteineen ja musiikkeineen ja hankkikaa juhlatilaan projektori ja valkokangas, jotta voitte esitellä diashown.Lisäksi kuvista voi teettää synttärisankarille valokuvakirjan lahjaksi - ja miksei vastaavanlaista kirjaa voisi sitten teettää kaikille suvun perheille muistoksi. Esim. osoitteessa http://www.ifolor.fi/fi/915/Kategorie_PhotoBooks/Produkt_16785/Kirjat.htm voi tehdä tällaisen kirjan.

Mitä jos jokainen lapsi ja lapsen lapsi muistelisi yhden kivan jutun/sattumuksen/tapahtuman, joka liittyy mummiin. Jos siitä löytyy kuvia, niin niitä näytettäisiin samalla, kun kerrottaisiin hauskoja sattumuksia tai mokia. Lasten jutut voisivat viakka liittyä omaan lapsuuteen ja lasten lasten jutut olisivat tuoreempia, siinä tulisi katettua koko mummun elämä. Jos juhlissa on paikalla esim. mummun sisaruksia tai jopa vanhempia, niin heiltä voisi saada juttuja mummun lapsuudesta. Jos ei tule mieleen mitään sattumusta, niin voisi kertoa, mikä mummussa on parasta, mitä hänen kanssaan on kiva tehdä tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä aina on kiva, jos juhlissa on jotain ohjelmaa.Mummun vanhin lapsi ja vanhin lapsenlapsi pitävät lyhyen puheen.Tuo ajatus powerpoint-kuvaesityksestä oli mainio!Jokin yhteinen laululeikki olisi kiva, mutta valitkaa joku, jollaista on laulettu mummon lapsuudessa. Tuo lanttulaulu kuulosti anteeksi vaan vähän ääliöltä. Ja kuka haluaa esittää lanttua?Kalevalaiset runot sopii hyvin synttärijuhliin ja on helppoa opetella ulkoa.Keksikää jokin yhteinen seuraleikki, joka ei vaadi paljon tilaa ja leikittäkää koko seuruetta ennen esiintymisiä. Tulee vapautuneempi tunnelma. Kuinka monta vierasta teillä tulee juhliin?Jos juhliin tulee mummun sisaruksia, työkavereita, ystäviä, voi näitäkin pyytää esiintymään. Olisiko joukossa joku soittotaitoinen? Puheenpitäjä? Runonlausuja? Harrastusrunoilija, joka voisi kirjoittaa mummulle ihan oman runon?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat