Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko kyseessä normaali kotihoidetun lapsen käytös vai tekeekö äiti väärin jotain ja isä oikein?

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä on ainakin välillä oltu isän kultaa ja äiti ei kelpaisi ollenkaan ja kohta taas päinvastoinisi on harvoin kotona ja vieraampi, äiti on se jolle uskaltaa kiukutellaäiti on lepsumpi ja isä jämäkkä, ei tarvetta kiukutella isälle koska tietää mitkä isin säännöt onäiti on normaali ja isi pelottava jolle ei uskalla kiukutellaäiti on se joka on ottanut rajojen ylläpitäjän roolin, isi hauskuttaa ja hoitaa hupijoukot

.. äiti on tavallaan turvallisempi ja tutumpi, jolle "uskaltaa" ja "voi" kiukutella.Yleensähän lapset kiukuttelee just niille läheisimmilleen, turvallisille, ei naapurin tädille, ei mummolle, ei hoitotädille. eikä isällekään, jos isä on läsnä vähemmän..sitäpaitsi jos olet kotona lapsen kanssa, sinä olet se joka asetat rajat, ja niitä rajoja lapsi uhmaa. Ja siksi siis sinua.

Lapsi hakee kiukuttelulla paitsi rajoja, myös empatiaa ja sitä, että hänen tunteensa hyväksytään ja jopa puetaan sanoiksi. Näin lapsi oppii tunnistamaan tunteitaan ja vähitellen hallitsemaan käyttäytymistään.En tunne montaakaan miestä, jotka pystyisivät käsittelemään lapsen tunteita. Usein miehen reaktio on suuttuminen ja rankaisu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat