Vierailija

meillä on nyt 10 viikkoa vanha urospentu, joka yrittää ihan koko ajan hyppii silmille. kokoajan kejäämässä kaikkien ruokia ja yrittää tulla sohville ja pöydille. nostan pois pöydältä ja sanon EI, niin samantien menee uudestaan vaikka kiellä. tekee tätä ainakin noin 10 kertaa ja JOKA KERTA KUN NOSTAN NISKASTA ALAS NIIN YRITÄÄ PURRA. irvistää, puree ja haukkuu... onko normaalia? mulla alkaa pikku hiljaa mennä hermot. pentukoulu alkaa nyt keskiviikkona.

Kommentit (7)

se vaan tuntuu et joka paikassa käsketään tekemään asiat eritavalla. Jossain luki, että koiran on ehdottoman tärkeää oppia sana ei. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

istu on looginen sillä selkeästi tarkoitetaan jotain, ein karjaisu on koiralle epälooginen. sillä tarkoitetaan milloin mitäkin. Joten toimi kuin emo. jos koira puree kippaa selälle ja pure kurkusta.. jos tekee jotain epä toivottua teko hetkellä nippaa korvasta ja sano hyi. Positiivisesta teosta, palkitaan heti eli kun lopettaa puremisen anna palkkio ja kehu jne.. suosittelen kipaisemaan kirjastossa. Sun pitää nyt vaan osoittaa radikaalisiti koiran paikka, koirahan on aina ihmisperheen alin. tosin se tulee aina yrittämään päästä ylimmäksi.

pentukoulu alkaa keskiviikkona (kestää 4 kertaa) ja siellä käsitellään arkitottelevaisuuden alkeita. Siellä on varmaan ammatilaiskouluttajat, joten vinkkejä varmaan saa sieltäkin sitten. Koira on kultainennoutaja. Miehelle koira ei tee tätä samaa kuin mulle (ainakin todella paljon vähemmän). ap.

Lujasti ja määrätietoisesti vaan palautat koiran maanpinnalle, pidät maassa vähän aikaa ja sanot matalalla äänellä 'ei'. Ei tarvitse huutaa, eikä lyödä, mutta jos pentu puree ja irvistää, niin pidä alhaalla niin kauan, että lientyy. Oppaista ei tarvitse ottaa onkeen kuin johtajuusasia, kaikki muu menee maalaisjärjellä ja johdonmukaisuudella.Koira on aina, pentuna ja aikuisena. perheen arvohierarkian alin. Pureminen ja irvistely kielii joko huonosta kohtelusta (=pelko) tai ja useimmiten s iitä, ettei koira ole johtajuusasiasta samaa mieltä.

Pienelle pennulle pitää osoittaa rajat alusta asti, mutta noin pieneltä ei voi odottaa juuri mitään "järjenkäyttöä"! Tuo johtajuusjuttu on ehdottoman tärkeä, mutta noin pienellä ei taatusti ole kysymys mistään johtajuuskamppailusta (ei siis todellakaan mitään selättämisiä, pliis)!Mitään tarkkoja ohjeita ei voi antaa tietämättä esim. koiran rotua (älä siis kuuntele näitä neuvojia turhan tarkasti). Suosittelen että otat yhteyttä kouluttajaan, joka "testaa" pentusi ja kertoo sinulle, millaisesta epelistä on kysymys (erilaisiin koiriin toimivat hyvinkin erilaiset metodit, ja väärillä voi saada esim. pehmeän koiran kanssa aikaan todella suurta vahinkoa) ja miten sen kanssa kannattaa toimia. Tämä todella kannattaa tulevaisuutta ajatellen! Hyvien kouluttajien yhteystietoja löydät esim. googlettamalla "koiraneuvola".

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat