Vierailija

Olemme tähän asti asuneet vuokralla ja omaa olemme jo jonkin aikaa katselleet. Se omakotitalo viehättäisi enempi, kuin rivari...Talossa olisi sähkölämmitys lattiakaapeleilla (110m2). Kuinka isoon laskuun kuukaudessa kannattaisi suurin piirtein varautua?Tuleeko omakotitalossa asuminen kalliimmaksi, kuin rivarissa? Tontti olisi vuokratontti. Onko muita kuluja, kuin esim kiinteistövero??En tiedä omakotitalon kustannuksista mitään, valaiskaa hiukan, kiitos : )

Kommentit (17)

lämmitysmuoto varaava (sähkö)lattialämmitys. Lisäksi varaavat leivinuuni ja takka sekä ilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Meillä vuosikulutus on ollut n. 18000 kWh. Kesällä sähkölasku huomattavasti pienempi kuin talvella (tietenkin :-). Kesällä 50-120e/kk ja talvella 100-250e/kk.Kuluja omakotitalossa on:

- Sähkö (keskimäärin ehkä 150e/kk)

- Vesi (50e/kk, meillä 5 henkeä)

- Jätehuolto (15e/kk)

- Kiinteistövero (meillä 400e/v)Teillä lisäksi se tontin vuokra (jotain tonneja vuodessa?)Meillä kuluja on siis n. 250e/kk nyt omakotitalossa asuessamme. Kun asuimme kerrostalokolmiossa, oli sen yhtiövastike 260e/kk...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suora sähkölämmitys, omakotitalo 250m2, oma tontti.Sähkö125,-/kk

vakuutus 25,-/kk

Kiinteistövero 17,-/kk

Jätehuolto 10.-/kkyhteensä 177,-/kk 4 henkeä

Meillä 140 neliön omakotitalo, sähkölämmitys ja puulämmitys (3 tulisijaa)Kiinteistövero taitaa olla 150 euroa/vuosi

Sähkölaskut 150 euroa/kk, kesällä varmaan vähemmän

Kotivakuutus 320 euroa/vuosi

Jätehuolto 12 euroa/kk

Vesi- ja jätevesimaksuista en muista paljonko ovat, muutaman kympin kuussa kai kun emme harrasta pitkiä suihkuja...Minun mielestäni meidän asumiskulut ovat ihan kohtuulliset, ja tosiaan on ihanaa kun ei mitään vastikkeita tarvi enää maksella.

ollut halvempaa kuin rivarissa. Ennen asuttiin 85 neliöissessä rivarikämpässä jossa oli kaukolämpö ja nyt asutaan 120 neliöisessä okt-talossa jossa sähkölämmitys. kk-kulut pienemmät kuin rivarin vastike ja vesi/sähkömaksut.Sähköön meillä menee noin 100 e /kk, vettä menee 100m3 vuodessa neljällä hengellä eli 33 e/kk, jätemaksu noin 12e /kk, tähän päälle kiinteistövero ja vakuutus

talo (sähkölämmitys), 4 huoletonta lutraajaa ja asumiskulut yht 400€/kk (sähkö, vesi, jäte, turvapalvelu). Tuohon sitten päälle nuohous 25€ ja kiinteistövero 250€ vuodessa. Eli ei tule paljoa kalliimmaksi kuin rivarissa asuminenkaan. Tietty korjauskulut mene omasta pussista jos tarvis, mutta uudehko hyväkuntoinen talo toimii vuosikausia perushuollolla.

sähkölämmitys on ihan ykkönen. Eristystaso kun on hyvä ja lämmitysenergiaa tarvitaan vähän sähkölämmitys on siiheen kätevin.

Takka on toki hyvä mutta sekään ei ole ilmainen... toki jos käytettettyä taloa ostaa jossa on takka valmiina niin hyvä. Mutta takan tekeminen maksaa sen verran paljon että tokkopa ihan äkkiä maksaa itseensä takaisin. Viihde ja tunnelma-arvoakin sillä tietty on.Ilmalämpöpumppu on ok, kunhan ei sit kesällä viilennä. Viilennys hävittää kätevästi sen mitä talvella on säästänyt

Sähkö 80€/kk (pelkkä käyttösähkö)

Lämmitys n. 100€/kk puilla sekä öljyllä lämmitetään ja puut saadaan ilmaiseksi.

Jätehuolto 30€/kk

Vesi 50€/kk

Kiinteistövero n.50€/kk

Kotivaluutus 60€/kk

Yht: 370€/kk

Pieni 80 neliön omakotitalo. Ja lämmitys tosiaan lähes ilmaista, kun puilla se hoidetaan.

Pitää nimittäin huomioida, että vuokratontista ei makseta kiinteistöveroa. Meilläpäin vuokratontin vuokra on ollut 5% ostohinnasta, eli alle tonnin kun tontit ovat edullisia.

1.5 krsta. Sähköpatterit mutta käytössä vain yläkerran makkareissa. Tulisijat joka huoneessa, kylppäri-veski lämpiää sähkökäyttöisellä lattialämmityksellä. Sähkösauna lämpiää 3-5 kertaa viikossa.Arviolasku on 110€ kk. Eli jotakuinkin 12 000 kWh per vuosi. Saas nähdä miten pitää paikkansa, edellisessä vanhassa paritalossa kulutus oli 11 000kWh.Lämmitämme puilla varaavaa leivinuunia sekä olkkarin pönttöuunia. Ylhäällä lämmitämme silloin tällöin, patterit asetettu +16 asteelle.Mutta me emme omista kuivausrumpua, emme astianpesukonetta jne. Eli sähkönkäyttömme on aika minimiä muutenkin.Muita kuluja on:

nuohous 60€ vuosi

vakuutukset n. 500€ vuosi

kiinteistöverosta ei tietoa kun muutimme keväällä

jätehuolto 7.5€ kuussa

vesi tulee omasta kaivosta, likakaivon tyhjennys muistaakseni 60€ per kerta, kerran vuoteen tyhjensi ed.asukas.

naapuri traktorillaan auraa lumet, maksamme parikymppiä per talvi siitä ilosta.Mitäköhän näitä muita olisi..

Paljon voi vaikuttaa itsekin, meillä esim. jäteauto käy vain kuuden viikon välein, kierrätämme kaiken mahdollisen sekä kompostoimme talousjätteet ja kissanhiekat, osan pahveista poltamme takassa jne.Tulisija jos talosta löytyy, niin sillähän säästää huimasti sähkölaskussa. Meillä ei puut maksa mitään, mutta edullisesti niitä saa ostettuakin.

Sehän on sama kuin maksaisi vastiketta vielä sen jälkeen kun talo on maksettu. En suosittele.

Kyllä sähkölaskut talvella ovat isot.

Meillä on ihan tosi pieni okt, alle 70 neliötä, ja meillä sähkölaskut kovimpina talvikuukausina noin 300 euroa kuussa. Kesällä sitten tuskin mitän, mutta talvella saa kyllä varautua isoihin sähkölaskuihin, meillä menee marraskuulta maaliskuulle sähkölaskuihin 200 euroa minimi ja jopa tuo 300 euroa maksimi per kuu, eli kyllä varmaan tuossa teillä menisi enemmän.

Eikä meillä edes ole saunaa, vaan ihan patterien lämmöstä ja kodinkoneista ja valoista tuo lasku tulee.

Varaava takka on hyvä lämmön tuottaja talvella ja jos kyseessä n 100m2 talo, ilmalämpöpumppu on loistava.. talvet lämmittää, kesät viilentää. Esim. meillä neliöitä n 90 ja talomme lämpiää tuolla laitteella nyt kovilla pakkasillakin hyvin. Pattereita ei tarvita ja sähkölaskut n 80-90/kk.Toinen asia,mitä kannattaa vertailla on vakuutukset, niissäkin on eroja, sekä hinnoissa että korvausasioissa.Kiinteistövero, jätemaksut ( sekajätettä tulee vähän.. takassa voi polttaa osan, biojätteen kompostoida), vesi, kulutustottumuksilla saa huomattavia säästöjä siinäkin, meilläpäin maksaa 3e m3.Asuimme ennen rivarissa ja meillä tippu kuukausikustannukset puoleen muuttaessamme omakotitaloon... ei maksuja huolto ym yhtiöille... mutta lumityöt ja muut teet itse :)Tuo vuokratontti on varmaan niin asuinapaikkakohtainen. Itse voisin muuttaa vuokratontille. Paikasta riippuen vuokra voi olla todella vähän..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat