Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä huhtikuussa 5v täyttävä 110cm pitkä poika. Hänen turvavyöistuimensa istuinosa on vähän liian lyhyt hänelle, eli hän valuu istuimessa. Myös olkapäät ottavat kohta pääntukiin. Minkäikäisenä suositellaan siirtymistä korokkeeseen?

Kommentit (8)

kuljettaa meidän 4v. lasta pelkällä korokkeella. Alkoi kuljettamaan heti eron jälkeen kun lapsi oli juuri täyttänyt kolme. Mulla on vaatehuoneen nurkassa tyhjänpanttina nyt istuin johon tyttö menisi vielä pari vuotta ainakin, mutta exä ei sitä suostu ottamaan. Selittelee jotain lyhyistä matkoista ja tilaongelmasta...

Meidän 6,5 vuotias 128cm pitkä poika istuu vielä hienosti turvavyöistuimessa jossa päätuet yms. on täysin kohdallaan. Istuin sopii vielä vaikka 5 vuotta sillä siinä on säädettävä selkätuki. Kyllä se on lapsen mukavampi istua kunnon tuolissa ja nukkua unetkin pidemmillä matkoilla niskatukeen nojaten. Meillä käytetään istuinta pitkään ja siirrytään sitten suoraan pelkkään penkillä istumiseen. En käsitä noita korokejakkaroita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En tiedä että onko tuossa mitään rajaa. Itse ihmettelen vain tuota, että minkälaisessa istuimessa hän valahtaa. Meillä poika oli turvavyöistuimessa tokan alkupuolelle asti eli siihen asti kun täynnä oli sellaine 138 cm. Sitten jätettiin koko istuin pois, ei siis koskaan istunut korokkeella, kun minusta siinä ei ollut yhtään sivutörmäyssuojaa silloin.

Meillä 5v. poika on 115cm ja mahtuu Recaron vyöistuimeen vallan mainiosti. Säätövaraakin on edelleen reilusti (alle 135cm lastenhan kuuluu matkustaa vyöistuimessa). Ei tulisi kyllä mieleenikään laittaa häntä istumaan pelkän korokkeen päälle vielä pitkään aikaan - jos koskaan! Ei edes taksiin / lyhyelle matkalle.Meillä kyllä myös 3.5v. istuu edelleen selkä menosuuntaan eli turvallisuusasiat ovat meille autoilussa ykkönen. Jos ei voida hankkia lapsille parhaita mahdollisia turvatuotteita, jätetään autoilu kokonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat