Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

allekkain laskuja vaikka niitä heille ei ole edes opetettu, puhumattakaan että olisi ollut kokeissa. Taisi opettaja lätkäistä arvosanan pärstäkertoimen perusteella vai miten selitettävissä?

Kommentit (8)

Näissä tapauksissa kannattaa olla suoraan yhteydessä opettajaan ja kysyä häneltä. Täällä kukaan ei voi tietää, onko asiaa käsitelty tai mihin arvostelu perustuu.Opettajaan saa ja voi oikeasti olla yhteydessä ja arvostelujen tulee kestää perustelut! VOi olla, että asiaan on ihan hvyä ja pätevä selitys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Epäilen, että opettaja oli koko luokalle pannut rastin paikkaan "et osaa vielä" tms, jos kerran asiaa ei ollut opetettu.Ja täsmennän edellistä selostustani: lasteni todistuksessa siis rastin puuttuminen kohdasta "osaat kertolaskuja" oli tarkoittavinaan sitä, että lapsi ei vielä osannut kertolaskuja. Kaavakkeessa ei siis arvosteltu eri taitojen osaamista jollain asteikolla, vaan siinä merkittiin rastilla, mitkä taidot lapsi jo osaa (tai puolella rastilla, jos lapsi osasi taidon osittain). Tyttäreni todistuksessa ruutu oli kokonaan tyhjä, vaikka tyttö osasi laskea sujuvasti kertolaskuja. Mutta kuten sanoin, näin jälkikäteen ajateltuna kysymyksessä oli pikkujuttu.4

Niihin sitten rastitetaan, mitä taitoja lapsi jo osaa. Tarkoitus on kai olla kannustava: jokainen näkee, että rastien määrä kasvaa aina seuraavassa todistuksessa.Meidän lapsilla oli tällainen systeemi 1. ja 2. luokalla. Itse asiassa lomake oli koko kahden ensimmäisen vuoden ajan sama. Kyllähän se äitiä vähän harmitti, kun ekaluokkalaisen todistuksessa ei ollut rastitettu kohtaa "osaat kertolaskuja". Eihän taitava tyttö edes ollut saanut näyttää koko ekaluokan aikana, että hän osaa myös kertolaskuja. Näin muutaman vuoden jälkeen tuolloinen harmitus tuntuu kuitenkin itsestäkin naurettavalta. Tyttöä itseä rastin puuttuminen ei haitannut aikoinaankaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat