Vierailija

Ei tullut mieleenikään enne kuin tuota yhtä ketjua luin... Lukekaa vähän historiaa (muutakin kuin raamattua) niin ehkä asia valkenee teillekin...

Sivut

Kommentit (34)

Jo lähtökohtaisesti kysymyksenasettelu on outo suorastaan. Että jos todella kaukana meistä on paha sota käynnissä, niin kaikkien tietyn kansalaisuuden omaavien pitäisi pystyä valita puolensa ja vielä aloittajan näkemysten mukaan.Itse koen, että en ole kummankaan puolella ja toivon molemmille mahdollisimman pikaista väkivaltaisuuksien loppua. Kummankin osapuolen valtaapitävä eliitti näyttää minusta jatkavan väkivallan kierrettä, koska menettäisivät muuten asemansa ja kummallakin puolella kärsijöinä ovat viattomat siviilit.Nykyisestä tilanteesta en ole osannut muodostaa vielä mitään kuvaa. Mutta minulle oli suuri ahaa-elämys, kun tajusin, että palestiinalaiset eivät ole aivottomia idiootteja, jotka vain uhreina kärrsivät pahan Israelin kynsissä. Hekin osaavat mediasodan ja käyttää hyväkseen kaikki keinot saada sympatiat itselleen.T. toinen viher-feministit (vasemmistolaisuudesta en ole ihan varma, varsinkaan, jos silloin pitää valita puolensa tällaisissa asioissa)

Ilmeisesti joidenkin mielestä koko Afrikan tulisi olla edelleen brittien, espanjalaisten, hollantilaisten ja saksalaisten hallussa.Lainaus:

ne britit sen maan jakoi? Ovat saaneet ongelmia aikaan myös Irlannissa aluejakoineen. Siellähän on terrorismia edelleen, ja syy on ihan poliittinen vaikka on osattu naaamioida uskonosodaksi katolinen vs protest.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vitun urpo tajua se.. ei ne israelilaiset ole kenenkään maille menneet, britit jako maat. Ite olet urpo, taidat olla näitä vihervasemmistofeministejä, puiden halaajia

britit sen sitten jakoi islamisteille (jordania yms.) noin 90% alueesta ja israelin kansalle n.10% alueesta, kaikki olivat about tyytyväisiä, mutta nämä islamistit kun eivät viitsi mitään tehdä, muuta kuin riekkuvat konekiväärit tanassa eivät saanet mitään aikaan, kun taas israel rakensi varsin toimivan ja tuottavan maatalouden ja myöhemmin teollisuuden ni jo alkoi islamisteja kiinnostamaan israelin alueet..

juutalaiset saivat oikein pienen pläntin ja arabit oikein ison pläntin. Se juutalaisten pläntti oli käytännössä tyhjä ja ilmeisesti rationaaliset britit eivät tajunneet että ei-rationaaliset arabit nostaisivat jaosta niin ison haloon ja alkaisivat heti hyökkäillä Israelia vastaan. Tää on niin sitä samaa p***** kuin monien muidenkin siirtomaiden kohdalla, eli kun annetaan mutiaisille tilaisuus hyvään elämään, ne eivät vain tajua sitä ottaa. Johtuu ilmeisesti proteiinin puutteesta nuorella iällä tai sitten silkasta kulttuurin kypsymättömyydestä. Ne on niin kuin lapsia eivätkä edes häpeä sitä.

olen Israelin puolella.Syy 1: olen AINA terroristeja vastaan. Ja Hamas on ihan virallisellakin mittapuulla terroristijärjestö.Syy 2: Israelille on annettu valtio, oli historia mikä tahansa. Heillä on oikeus puolustaa maataan.

jossa ihmisten täytyisi olla jomman kumman joukkueen puolella????????En ole Hamasin kannattaja, mutta ei Israelin valtakoneistollakaan ole todellakaan puhtaat jauhot pussissa. Ajatelkaas esim. pikkukaupunkeja jotka reunustavat Gazaa.... Ketä niissä asuu? Miksi he eivät muuta sieltä pois? Kauanko he ovat siellä asuneet? Tiesittekö että kun esim. Venäjältä muuttaa juutalainen israeliin niin hänet "asutetaan" ja alkukustannuksissa autetaan. Sitten oletkin omillasi. Sääliksi käy näitä köyhiä ihmisiä jotka on laitettu TARKOITUKSELLA pommin ruoaksi.Suuri osa Gazalaisista kannattaa Hamasia ja tämähän johtuu ainoastaan Israelin omasta politiikasta. He tekivät virhearvion ajatellessaan että ihmisistä tulee Fatahin kannattajia kun heidät ajetaan tarpeeksi tiukoille - no toisin kävi.Sota synnyttää sotaa ja viha synnyttää vihaa.. Siviilit kärsivät molemmilla puolilla :(

Lainaus:

Ilmeisesti joidenkin mielestä koko Afrikan tulisi olla edelleen brittien, espanjalaisten, hollantilaisten ja saksalaisten hallussa.Lainaus:

n

kumpikin ovat syyllistyneet väkivaltaan. Tässä selkkauksessa on kyse Israelin kostosta. Hamasilaiset ovat ärsyttäneet Israelia terroriteoillaan ja raketti-iskuillaan ja siten kaivaneet verta nenästään. Israelin armeija on vaan reilusti ylivoimaisempi kuin Hamasin sotatoimet. Voidaan tietysti kysyä, onko Israelin toimet oikeassa mittasuhteessa verrattuna vastapuoleen, koska sodassa aina kuolee myös siviilejä.Lainaus:

ovat tehneet paljon virheitä ja toimineet väärin. Enkä ole uskovainen enkä kuulu mihinkään kirkkoon tai lahkoon. Joo, kannattaa lukea vähän historiaa pidemmällekin, niin ymmärtää enemmän alueen tilanteesta.

ja lukee muutakin kuin erkkomedian propagandakoneistoa.. Ja sinullekkin suosittelen luettavaksi muutakin kuin HS:ä ja iltapulua. Myös historian tutkiminen auttaa. Ja ei, en todellakaan ole herranmiehiä ja raamattua luin viimeksi rippikoulussa kun oli pakko..

Israelilaisilla on täysi oikeus puolustaa itseään.Muslimithan, varsinkaan Hamas eivät halua rauhaa vaan he haluavat tuhota Israel. Suomen media on vain niin totaalisesti pro-palestiinalainen, ettei kaikkea kannata uskoa mitä täällä suomalaisilla lehdissä kirjoitellaan.Palestiinalaiset osaavat näyttää surkeilta oikealla hetkellä ja Israel näytetään aina roistona.

Hamasinhan on yk: kin luokitellut terroristijärjestöksi ja ne on ampuneet rakettejaan Israeliin jo vuosia. Lisäksi kaiken maailman itsemurhapommittajat. Lisäksi monet palestiinalaisvanhemmat ovat vieneet lapsiaan vaarallisile alueille ja mielenosoituksiin ihan vapaaehtoisesti. En nyt puhu tästä viimeisimmästä. Yle vaan jostain syystä esittää asiat ihan eri tavalla kuin uutiset maailmalla. Ei niillä olis mitään hätää, kun saisivat omansa kuriin palestiinalaiset, nehän koko jutun aloittivat.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat