Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nettotulot n. 3800€. Tässä odottelemme josko asuntojen hinnat alkaisivat ensi vuonna laskemaan ja saisimme mekin oman asunnon. Aso-asunto nyt ja siinä oma-osuus n. 28 000, muita säästöjä ei ole. Isoja lainoja ei ole, autolainaa n. 10 000 ja muutamia luottokortteja.

Kommentit (14)

Minusta tässä ketjussa ilmoitetut lainasummat ovat tuloihin nähden tosi suuria. Oletan, että suurimmalla osalla on kuitenkin lainaa reilusti yli puolet omaisuuden arvosta. Meillä brutto tulot on varmaan lähemmäs 7000 ja max 100 000 olisin valmis ottamaan lainaa. Saimme just edellisen asuntolainan maksettua pois ja ei kyllä ole erityisen suuria haluja ottaa uudestaan lainaa. Tuossa edellä jo todettiinkin se, että suurella lainasummalla ja pitkällä laina-ajalla korkoja joutuu maksamaan aivan kohtuuttomasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei olla kysytty paljonko saataisiin lainaa, mutta max 150-170000 aiotaan ottaa. Isommissa lainoissa kertyy korkoa korolle - turhaa maksettavaa - niin että kannattaa edetä vähän kerrallaan eikä ottaa kerralla sitä ylisuurta talolainaa. Teemme laskelmia myös niin että on mahdollista tulla toimeen pienemmillä tuloilla, jää varaa sapattivuosiin ja aikaa lapsille. Isojen tulojen ja jättilainan maksamisen eteen joutuu moni olemaan töissä koko valveillaoloajan :/

ja 2900 € nettotulot, enkä saanut lainaa!!! Oli joku maksuhäiriö, josta en edes tiennyt... Marssin toiseen pankkiin ja sieltä sain 168.000 € lainan. Heidän tietokannoissaan ei näkynyt mitään maksuongelmia! Jäi vaan sellainen tunne, että pankin täti ei oikein tykännyt hyvätuloisesta yh-äidistä...

i] mutta kiva tietää minkälaisia summia lainaa ihmiset ovat tällaisilla tuloilla ottaneet/saaneet ja miten on lainoista selvitty.

[/quote]
ap: vielä ei tiedä, miten ihmiset lainoistaan selviytyvät. Nyt vasta alkaa se vaihe, jolloin irtisanomiset ja lomautukset lisääntyvät, joten vasta viiden vuoden päästä voi sanoa, miten ihmniset lainoistaan selviytyivät. Kuinka monella riittää maksukykyä työttömänä? Tai jos on ottanut lainaa 100 % asunnon arvosta ja pitkällä laina-ajalla ja pankki alkaa vaatia lisävakuuksia asunnon arvon laskiessa, niin miten silloin pärjätään? Nämä asiat nähdään vasta myöhemmin.[

asuntolainaa otettiin kuusi vuotta sitten 105000e, hyvin saadaan laina hoidettua ja elämiseen jää sen verran, että oikeastaan voi ostaa kaiken mitä tarvitsee ja ylimääräistäkin.

...on erittäin olennainen asia, EI lainamäärä pelkästään, jota ihmiset useimmiten tuijottavat. Tuossa edellä joku kirjoitti heidän ottaneen 250 tonnia lainaa reilun viiden tonnin tuloilla. Se kuulostaa sinänsä liian suurelta määrältä, mutta mikäli heillä on ollut omarahoitusta min. 50 tonnia, niin silloin vielä ok (toki siltikin tässä tapauksessa lainamäärä oli edelleen hieman yläkantissa tuloihin nähden).Ap kertoo oman rahan määrän, ja on hyvä, että teillä pesämunaa hieman jo on. AP:n tapauksessa ottaisin lainaa max 200 tonnia, jolloin asunnon hinnasta teillä olisi omaa rahaa min. 15%.

En pitäisi minään mittarina sitä, paljon pankki on valmis antamaan lainaa, vaan laskisin itse, mihin uskoisin oman maksukyvyn riittävän. Tässä laskelmassa kannattaa jättää pelivaraa työttömyydelle, hoitovapaalle, sairastumiselle... Pankin intressit kun ovat ihan toiset kuin lainanottajan.Toisten ihmisten on vaikea ottaa asiaan kantaa, koska riippuu, miten kallista elämää elätte, minkälaisen asunnon ostatte, onko tarvetta remontoida, tarvitsetteko kaksi autoa, syöttekö joka päivä kaurapuuroa vai shampanjaa ja kaviaaria, harrastatteko ulkoilua ja kirjastossa käyntiä vai golfia ja kaukomatkailua...

Toki tiedät ettei ulkopuoliset voi juuri meidän tilannetta kommentoida, mutta kiva tietää minkälaisia summia lainaa ihmiset ovat tällaisilla tuloilla ottaneet/saaneet ja miten on lainoista selvitty.

Täällä pääkaupunkiseudulla on pakko ottaa iso laina, jos haluaa elää järkevässä ympäristössä. Esim. tuolla 150 tuhannella saisi Helsingistä yksiön.Meidän 250 000 euroa on sijoitettu sikäli hyvin, että saamme velkamme kuitattua vaikka hinnat putoaisivat nykyisestä kolmanneksen."Korkoa koron päälle" -ajattelu on toki hyvä sekin, mutta jos toinen vaihtoehto on maksaa yli 1000 euroa kuussa vuokraa, maksan mieluummin niitä korkoja.

Mutta jokainen ottaa haluamansa riskin. Meillä 7800 euron bruttotuloilla on velkaa 100 000 euroa. Yhtään enempään en ole valmis. Nyt tiedän, että jos mieheni menettää työnsä (minulla kunnan virka), selviydymme lainasta ja saamme asua omassa kodissamme. Jos työpaikka jatkossakin säilyy kummallakin, ylimääräiset rahat laitetaan matkailuun, remontteihin ja mukavampaan elämään. Olen varman päälle pelaajia laina-asioissa, mutta muistissani on vielä liian hyvin 90-luvun alun lama.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat