Vierailija

eka lapsi tulossa ja bruttotulot noin 3500 (isän osuus 2500). Pienessä vuokra-asunnossa asuvat, eikä rahaa kuulemma ole "mihinkään". Nyt he jo itkevät tulevaa vauva-aikaa, kun se kuulemma ajaa heidät täydelliseen köyhyysloukkuun.Toisilla taas on 2 lasta, joita äiti hoitaa kotona. Isän bruttotulot ovat 2500. Halvassa vuokra-asunnossa hekin. Ymmärrän että nyt tekee tiukkaa, mutta edes äidin tuleva töihinmeno ei kuulemma tuo "ikimaailmassa" tilaisuutta hankkia omistusasuntoa. Perhe on omasta mielestään köyhä, vaikka heillä on kohta bruttotulot noin 5000.Mitä ihmiset oikein mielessään havittelevat, kun eivät koe pärjäävänsä alkuunkaan tällaisilla kk-tuloilla? He eivät edes asu kalliilla pk-seudulla.

Kommentit (9)

Meillä ystäväperheen tulot yht. n. 5500€, lainanlyhennys reilu tonni, samat vastikkeet sun muut kulut kun meillä, 1 lapsi jolle saavat vaatteet, ulkovaatteita myöten sukulaisilta. Ja tietysti kaikki muukin mikä lapselle tarvitaan, pyörät sun muut pyydetään lahjaksi sukulaisilta jos ei ole muuten saatu mistään. Aina sama virsi miten rahat on aina loppu...en tajua mihin se raha menee, kun eivät juuri käy baareissa, eivät osta merkkivaatteita tms.Meillä tulot on tonnia pienemmät, samat asumismenot, samoin meillä kaks autoa. Ja kaks lasta. Pärjätään mielestämme hyvin. Ei tietenkään pröystäillä mutta rahaa jää säästöönkiin. Samoin pärjättiin kun olin hoitovapaalla 5v. Sillon ei ollu kahta autoa, eikä rahaa jäänyt juuri säästöön, mutta samalla lailla elettiin kuin nyt eli ihan mukavasti. Toki voishan sitä rahaa enemmänkin aina olla, mutta ei meille ole tullut mieleen alkaa valittaa että rahat ei riitä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä on miehen netto 2000e+ mun kotihoidintuki. Vuokra on 950e ja kolme lasta (pari murkkua=vaate+ruokakulut melkoiset)en tajuu miten selvitään!

Meillä on bruttotulot, kun minä menen töihin n. 3700e, kun mies saa oppisopimuksen käytyä, tulot nousee reiluun 4000e/kk. Minusta se on ihan ok tulo. Meillä on 3 lasta ja vuokra-asuntomme on aika kallis. Ajattelimme sitten ostaa oman kodin kun on varmat työpaikat. Meillä ei ole haaveena mikään 200nel lukaali vaan ihan joku 90-100nel asunto ja uskoisin sen olevan meidän tuloilla realistinen haave.

Tässä valittajien maassa kun on aina sosiaalisesti hyväksytympää olla köyhä ja kipeä kuin ihan mukavasti toimeentuleva. Sellaisestahan voisi vaikka luulla että "luulevat itsestään liikoja"...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat