Vierailija

Mua ei yhtään huvita edes suunnitella mitään lomia lasten kanssa. Tiedän, että jos lähdetään esim. hiihtolomareissulle lasten ja tuttavaperheen kanssa, niin oma "loma" menee siinä, että juoksee muksujen perässä estämässä niitä iskemästä päätään takanreunukseen yms. vaaranpaikkoihin, nukkumisesta vieraassa paikassa ei tule mitään ja muutenkin kaikki show johtaa vain huutoon ja kiukkuamiseen. Lapset siis on 1,5 ja 3-vuotiaita. Mihinkään pulkkamäkeä kummempaan ei voi lähteä, ulkovaatteiden pukeminen on joka tapauksessa yhtä helvettiä ja missä tahansa mihin mennään, väsyneet lapset vain kiukkuavat ja vänisevät. Tämä on siis mun mielikuva siitä, mitä seuraisi muutaman päivän mökkilomasta jossakin hiihtokeskuksessa.Miehen mielestä lapset ei saa olla este ja niiden kanssa on vaan mentävä lomalle, vaikka kaikki olisikin peestä. Tai siis miehen mielestä pitää suhtautua niin, ettei koe sen olevan peestä vaan että sellaista se loma lasten kanssa on. Tavallaan allekirjoitan, mutta mun mielestä tuo ei vaan ole yhtään hauskaa eikä missään nimessä täytä loman peruskriteerejä, eli että lomalla pitäisi olla mukavaa ja rentouttavaa.

Sivut

Kommentit (39)

Loma on aina lomaa. Toki lasten kanssa erilaista kuin aikuisten kesken, mutta uskon että lopulta nauttisitte kaikki.Muutama päivä menee toisaalta nopsaan, vaikka kaikki olisi p*rseestä kuten pelkäät.Positiivinen assenne kaikille ja uskon, että lomasta tulee mukava ja menette ensi vuonna uudestaan =)terveisin eräs joka oli joulukuussa miehensä ja 2 ja 4 v:n kanssa viikon lomalla, josta me kaikki nautimme täysin palkein =)

herranen aika sentään, sitävartehan lomia pidetään että päästään irti arjesta ja rentoudutaan!

jos ei aikuisetkaan lomillaan nuku ja syö niinkuin normaalisti, tai tee samoja tylsiä asioita, miksi ihmeessä lastenkaan pitäisi sitä saman liturgian mukaista rutiinia noudattaa lomalla?

jos pitää stressata jo siitä että syökö lapset vaan ketsuppia ja ranskalaisia... no ei ne nälkään kuole varmaan eikä puutoksiin loman aikana lapsetkaan.on se nyt kumma jos ei perheet osaa lomaillakaan enää yhdessä nykyään ilman burnouttia, ei kaiken tartte aina ollkaan yhtä suorittamista ja saman kaavan mukaan mennä.meillä ainakin on ollut monenmonta kotimaan- ja ulkomaanlomaa koko perheen kanssa, pienten lasten kanssa. ei tulisi mieleenkään tehdä siitä ongelmaa ja ohjelmanumeroa jo etukäteen. itsestäänselvyys on tietysti se että lasten kanssa lomaillaan lasten ehdoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä ainakin lapset tykkää kaikenlaisesta vaihtelusta ja itseäkin virkistää nähdä uusia maisemia. Rutiinitkaan ei ole yhtä tylsiä uudessa paikassa, kuin kotona.

teidän ristiriitanne johtuu TYÖN ja VASTUUNJAOSTA, eikä erilaisista arvostuksista. Jos koet, että sinä yksin kannat vastuun, et varmaan nautikaan lomasta. Eli juttelepa miehesi kanssa keinoista jakaa taakkaa ja valvontavastuuta.Voi tietysti olla, että sinulla on myös jotenkin erilainen ideakuva lomasta kuin miehelläsi. Koet, että rentoutuminen vaatii vapautta vastuusta ja arkisesta lasten kanssa olemisesta. Miten rentoudutte viikonloppuisin, viettekö lapset mummolaan, jos voitte?Meillä ei ole ollut koskaan mitään paikkaa, minne lapset voisi viedä. Rakastamme matkustelua. Siitä seuraa, että mukelot (2 kpl, nyt kohta 7 ja 9 v.) ovat alusta alkaen kulkeneet mukana. Totta kai vieraissa ympäristöissä on omat haasteensa, kun on kyse pienistä taaperoista - mutta onneksi lapset kasvavat ja järkiintyvät - parin vuoden päästä teilläkin on tilanne jo toinen!Mukaan voi myös pakata pistoketulppia yms., jotta ainakin majoitustiloista (mökki/hotelli) saa turvallisen, eikä siellä ainakaan tarvitse koko ajan stressata.Muista myös, että mitään asiaa ei opi/mihinkään ei totu, jollei rohkeasti kokeile. Sinä totut olemaan rennompi ja lapset tottuvat nukkumaan vieraissa paikoissa jne. Ei lapsista kasva maailmanmatkaajia, jos heitä ei siihen kasvateta!

Matkailu helpottaa joka vuosi lasten kasvaessa. Meidän lapset on nyt 4 ja 8 v ja heidän kanssaan on lomalla tosi kivaa!Jos teillä on matkaseuraa, tehkää lastenhoitovuorot ainakin yhdeksi illaksi jotta molemmat parit pâÄsevät kahdestaan vaikka syömään/rinteeseen tms.

Lainaus:

totta turiset. Loma pienten lasten kanssa on useimmin kaikkea muuta kuin rentouttavaa. VARSINKIN ÄIDEILLE, ukot kun eivät tee mitään eikä ota mistään vastuuta, ne vain on. Eihän ne voi tajuta miten paljon helpommalla pääsee kun jää kotiin. Mutta hei, älä välitä, meitä on monta muutakin samassa junassa kanssasi. ;) Tsemppiä!
Hommat tehdään yhdessä, niin arjessa kuin lomalla. Mut jos se tästä on kiinni, että vain sä ap teet kaiken niin ymmärrän kyllä asenteesi!

Muuten, jos yhdessä tehdään, niin miehesi on tavallaan oikeassa. Sellaista se lomailu lasten kanssa on. Monikaan asia ei enää vastaa sitä käsitystä mitä se joskus ennen lapsia oli. Mutta ei sen takia kannata kotiin jäädä! Enää kyse ei ole pelkästään siitä mikä susta tuntuu mukavimmalta.

Eivät ne vielä noin pieninä saa mitään reissaamisesta, mieluiten haluaisivat vaan viettää kiireetöntä aikaa KOTONA vanhempien kanssa.Jos vanhemmat haluavat itsekkyyttään välttämättä reissata, niin älkää raahatko noin pieniä mukaan (hankkikaa hoitaja). Jos lapsia tekee, niin pitäisi olla valmis myös uhrauksiin, sanokaa mitä sanotte.Itse olen alkanut reissaamaan jouluna 6 v. täyttäneen poikamme kanssa vasta äskettäin ja voin sanoa, että minä NAUTIN pojan kanssa matkailusta nykyään, kun poika on jo tarpeeksi iso ja todella itsekin jo saa elämyksiä matkailusta.

vaikka sillä omalla asenteellakin on vaikutusta tietysti miten loma sujuu.Me oltiin kesällä viikon vuokratulla mökillä..ja huoh, olin kyllä ihan väsynyt loman loputtua ;) Vaikka oli paljon kivojakin hetkiä, mutta päällimmäisenä se tavaroiden roudaaminen, kuopuksen (1,5v) vahtiminen..jotain extraa koko ajan.

Kohteessa oli päämökki (missä asuimme me lasten kanssa) ja n.100m päässä ranta, sauna, grilli ym. Toisaalta hyvä ettei vesi ollut ihan vieressä, mutta voi sitä tavaran roudaamisen määrää.. eikä kuopus tietenkään nukkunut "normaalisti" (vaikka rattaissa iltaisin nukkuikin kun grillattiin).Mies kyllä hoitaa lapsia ihan kiitettävästi hänkin, mutta silti kaikki se vaaterumba ja miettiminen mitä kaikkea pitää olla mukana, jää yleensä aina mun kontolle. Eli hoitolaukkujen pakkaaminen ym....Joku kompromissi voisi olla hyvä? Tehkää vaikka sopimus että vuoropäivinä toinen pääsääntöisesti hoitaa lapsia..ei niin, että isä lomailee ja äiti hoitaa kaiken muun. Mökin varustuksen on syytä olla hyvä, ja mahdollisimman turvallinen jne.. Varahoitajia mukaan reissuun? :)

- automatka monta viikkoa Keski-Euroopassa

- muutama etelänloma

- kaupunkiloma Istanbulissa

- joitakin risteilyjä

- mökkilomailua SuomessaKaikki lomat ovat onnistuneet loistavasti ja koko perhe on nauttinut, lapsia on ollut mukana 1-3 kpl vauvasta viisivuotiaaseen. Rennolla asenteella onnistuu, mutta jos ei halua päästää irti rutiineista, niin en suosittele.

All inclusivessa et voi ryhtyä "keittiömarttyyriksi" eli lomahahmoksi, jota kammoan eniten.Meillä on lasten kanssa reissattu ympäri maailmaa (nyt 5 ja 2,5v). Molemmat ovat käyneet lähes 10 maassa ja lomat ovat aina leppoisaa yhdessä oleilua. Jos väsyttää -> nukutaan ja loikoillaan. Jos on aktiivinen olo -> mennään uimaan, retkelle yms. Liian tarkat rytmit kannattaa heittää pois. Maksamme aina siitä, että olemme hyvässä hotellissa ja sopivan lähellä kiinnostavia paikkoja. Seuraavaksi ollaan menossa Lappiin viikoksi ja tärkeintä on olla yhdessä ja ihmetellä uusia asioita. Ravintolassa lapset välillä istuvat nätistä ja syövät, kun taas välillä leikkinurkkaus yms kiinnostaa enemmän, jolloin otamme ruoat mukaan ja syömme myöhemmin. Ei ne nälkään kuole. Meillä asiaa helpottaa paljon se, että olemme mieheni kanssa matkustaneet paljon ennen lapsia yhdessä, joten meillä on aika hyvät pakkaamis- yms rutiinit ja matkoilla molemmat pärjäävät lasten kanssa yksinkin. Olemme myös sopineet, ettei lomalla olla huonolla tuulella ja rahoja ei lasketa. Jos jompaa kumpaa alkaa hermostuttaa, voi mennä vaikka illalla yksin pienelle kävelylle ja ladata positiivista energiaa. ;)Matkoille autoon ja lentokoneeseen suosittelen lapsille omia dvd-soittimia. Niiden avulla voi helposti ajaa jopa 12h parilla pysähdyksellä ihan päiväsaikaankin.Joskus lapset ovat olleet 5päivää 2viikon matkasta oksennustaudissa ja silti jäi ihanat muistot, kun nautimme niistä hetkistä, jolloin joku ei oksentanut. Oli hyvä syy ostaa heille uusia leluja ja herkkuja ja ihmetellä niitä vieraassa maassa.Ap, jos noin paljon ahdistaa, suosittelen jäämään kotiin ja odottamaan pinnan pidentymistä. :) Matkailu lasten kanssa voi olla ihanaa. Hetkittäin myös raskasta kaiken touhotuksen keskellä.

Hiihtolomareissu: 1,5v ja 3v kanssa oli painajainen, lapsista toinen oli kaiken kukkuraksi kipeänä, ja alkoi tietysti vasta kun päästiin perille.Laivareissu: lapset ei nuku, syövät liikaa karkkia (no parikin karkkia tuon ikäisille on jo liikaa, ei maistu ruoka) ja outo paikka, leikkipaikka ja ihan hullun kivaa lapsilla, aikuisilla ei...Mökillä kesälomalla (2.5v ja 4.5v viimeksi): pitää varoa ettei lapset mene veteen, hyttysiä, käärmeitä, metsään katoavat, sataa vettä, eivät nuku, kaikki johtaa huutoon, ja saunassa pitää ravata, ei tuon ikäiset vielä jaksa, ja syöminen ... grillaus.. no maistuu ruoka kyllä mutta se ... elämä ja metakka...Baltian automatka: rannalla lapsilla kyllä on kivaa, kunhan vaan ei olis niin pirun kylmä! Mutta Baltian säistä ei aina tiedä. Lapset 2.5v ja 4.5v eivät istu paikallaan syömässä hetkeäkään, ravintolassa käynnit yhtä tuskaa. Tämänkin loman jälkeen tarvitsimme hermolomaa.Vahingoista ei olla viisastuttu: käytiin sitten vielä päälle etelässä pari kertaa.

Siellä lapset eivät jaksaneet mitään shoppailuja, ja rantapaikoissa ja kaupungeissa on luvattoman huonosti rattailla liikkuvat huomioitu. Lapset vinkuu joka ikistä asiaa minkä näkee, ja eivät jaksa istua paikallaan ravintoloissa taaskaan. Ja syöminen, ihan tuskaa ja pelkkää ketsuppia ja ranskalaista koko viikko. Uimassa viihtyvät ja itkun kanssa aina pois huulet sinisinä vaikka lämmitetty allas. Äiti ei jaksa. Palloa pitää pelata alituiseen ja keksiä viihdykettä, tuliaisina taisi tulla yksi uusi matkalaukku ja sen täyteen uusia leluja.Pulkkamäki lähellä riittää tämän ikäisille. Ja joku eläintarha visiitti, päiväreissut.

Ja lapset hoitoon itse lomalle.No, me ei olla vahingoista viisastuttu, varataan jo ens jouluksi kuukauden kiertomatkaa Jenkkeihin... ja kesällä aiotaan taas etelään ja välissä johonkin mummo vie hiihtämään, jos ei nyt talvena vielä saada lapsen vahtia niin seuraavana, Alpit houkuttelisivat.Sellaista se loma lasten kanssa vaan on! Jos kaipaat muuta, ota lapsenvahti mukaan tai jätä lapset kotiin lapsenvahdille.

ja sä ja mun mies voitte lomailla ihan rauhassa. Oikeestaan mä en kyllä halua mennä muiden miesten kuin omani kanssa, mutta meillä on just toisin päin. Joka sana. Sori. Toki mäkin mieluummin menisin ainakin joskus ilman lapsia, mutta minkäs teet.

pitääkö niitä lapsia tehdä niin pienellä ikäerolla että sitten menee joka asiassa hermot ja valitetaan täällä netissä ku on niin hankalaa ja plaa plaa.

Odotan itse ensimmäistäni ja haluan nauttia rauhassa vauva-ajasta sun muusta.Toisen lapsen aika on sitten joskus myöhemmin.Lainaus:

Kuumetta, korvatulehdusta, oksutautia, keuhkokuumetta, maitoallergiaa, ja aina kaikki yllättää just sillä sekunnilla, kun ollaan päästy perille.

Siinä on kestokyky ja positiivinen rento asenne hyvin kortilla.

Ketsupilla ja ranskalaisilla ei hirveän täyteen myöskään tule, eikä pitkälle jaksa, valitettavasti.Kokeilkaa pienellä ikäerolla huviksenne.

Parasta lomaahan on se, että ei tarvitse olla kotona ja kiinni rutiineissa. Itselleni on todellakin lomaa se, että ei tarvitse siivota ja kokata.Ja kun niiden lasten kanssa liikkuu ihmisten ilmoilla, ne osaavat ollakin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat