Miten tehdään oikein hyvä pizzapohja? ev

Vierailija

.

Kommentit (4)

Vierailija

Nostatetaan vähintään tunti ja vaivataan erittäin huolellisesti.



Ei liikaa nestettä: taikinan pitää olla varsin kiinteää jotta pohjasta ei tule ikävän pullava.

Vierailija

Eli pitää vaivata,vaivata ja vielä kerran vaivata! Itse otan taikinan pöydälle ja vaivaan siinä. Tai siten jos on yleiskone niin siinä saa helposti. KOhottaa ei tarviii kovin pitkään kunhan levähtää 10-15min. Muuten vetäytyy takaisin kasaan silloin kun taikina kaulitsee. Ja jauhoja ei kannata laittaa liikaa ettei tule liian jäpykki taikina.



Ainekset on:

vettä

suolaa

sokeria

öljyä

hiivaa

jauhoja

Vierailija

Joskus laitetaan leseitäkin. Mutta se on makuasia. Ruokaöljyä en laita itse taikinaa, mutta levitän rypsiöljyllä pohjalle ohuelti. Hiivan asemasta olen käyttänyt ruokasoodaa.



Meistä näin tehty pizzapohja on hyvää, mutta se on makuasia.



Niin ja se pohja kannattaa paistaa ylätasossa ja 2 peltiä päällekkäin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat