Vierailija

mietin tässä, että minkä mukaan matkakulut voi vähentää verotuksessa? Oikeasti kuljen työmatkan omalla autolla, sanotaan nyt vaikka Hämeenlinna-Tampere. Mutta mistä saan sen vähennyksen, kysynkö sitä junan vai bussin mukaan? Tarvitsisin siis kuukausikortin Hämeenlinnassa, jotta pääsisin aamulla bussiasemalle. Siitä Tampereelle, jossa taas paikallisbussiin kuukausikortti. Junan kuukausikortilla tuo tulisi halvemmaksi, mutta aikataulut eivät sopisi ollenkaan. Julkisillä töissäkäynti ei siis onnistuisi ollenkaan ja kuljenkin omalla autolla, mutta mistä tempaisen sen summan, jonka saan vähennyksiin verotuksessa?

Kommentit (5)

Matkat saa vähentää verotuksessa ja jos sattuu käymään töissä esim. sadan kilsan päässä, ei kai verottaja luule, että sen matkan kävelee? "todistan, että menin junalla" heh

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta perussääntö on että omalla autolla ei työmatkoja vähennetä, mikäli työmatka on mahdollista suorittaa julkisilla kulkuneuvoilla ja odotusaika ei ylitä kahta tuntia. Jos haet pelkästään summia julkisten kulkuneuvojen hinnoista, verottaja hyväksyy halvimman. Eli siinä vastaus bussi vai juna? Saat vähentää ilmeisesti siis kaksi paikallisbussimatkaa ja yhden pitkän bussimatkan/suunta/päivä. Hinnat saat tietää kyseisten bussifirmojen palvelunumeroista. Ei niitä päästä voi repiä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat