Vierailija

Sanoi, että siellä oli paljon luistelijoita ja ulkoilijoita ja että jää on 10 cm paksua. En antanut lasten mennä. Olisitko päästänyt?

Kommentit (9)

siellä ja jää on ihana! Hyvin kesti miehen, minut, lapset ja esikoisen kaverinkin...Tottahan se vaatii näkemystä siitä, missä on turvallista. Virtapaikkoihin ei ole menemistä. Mutta esim. Munkkivuoren uimarannan edustalla oli erinomainen jää.

Tällaiset jäät ovat tosi harvinaisia. Yleensähän pinnalla on lunta, nyt on harvinainen kirkas jää. Todellakin kannattaa mennä kokemaan se harvinaisuus lasten kanssa - pysytellä alueilla, joilla jo on muitakin luistelijoita, jos on epävarma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Retkiluistelija vajosi jäihin maanantaina aamupäivällä Jollaksen edustalla.Suomenlahden jäät ovat vielä heikot, varoittaa Suomenlahden merivartiosto. Vaikka viime päivien kylmät säät ovat muodostaneet nopeasti uutta jäätä, liian aikaisin jäille ei pidä mennä, Merivartiosto huomauttaa.Varoitukset kannattaa ottaa todesta. Esimerkiksi maanantaina aamupäivällä retkiluistelija vajosi jäihin Jollaksen edustalla Helsingissä. Luistelija selvisi avannosta omin avuin takaisin kantavalle jäälle.Jäällä liikuttaessa olisi pidettävä mukana jäänaskaleita, joilla itsensä voi kammeta ylös, jos jää pettää. Mukana pitäisi olla myös vedeltä suojattu matkapuhelin.Jos jää pettää, on pyrittävä nopeasti palaamaan tulosuuntaan ja hakeuduttava sään suojaan jäältä. Kastuneet vaatteet aiheuttavat nopeasti hypotermian riskin.Merivartioston mukaan jäällä tulisi liikkua vain valoisana aikana ja tutuissa paikoissa. Moottorikelkalla liikkuminen on erityinen riskitekijä, koska jäähän kohdistuva kuorma kasvaa kaksin-kolminkertaiseksi suhteessa henkilön omaan painoon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat