Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vauva kuoli hiihtoladulla Saariselällä5.1.2009 15:29 | Päivitetty: 5.1.2009 16:45Helsingin SanomatViiden kuukauden ikäinen vauva kuoli Inarin Saariselällä hiihtoladulla sunnuntaina. Vauva oli vanhempiensa mukana hiihtoretkellä, kun hänet havaittiin elottomaksi taukotuvalla. Kuolemansyy on toistaiseksi epäselvä.Poliisilla on niukka linja yksityiskohtien kertomiseen. Tapaukseen ei liity rikosta ja sitä tutkitaan normaalina kuolemansyyn selvittämisenä, sanoo rikosylikomisario Jukka Haatainen Rovaniemen poliisista. Hän kuvaa kuolemaa yllättäväksi ja tapaturmaksi.Ulkopaikkakuntalaisten vanhempien hiihtolenkki ei ollut pitkä."Kylmyyden kanssa kuolemalla ei ole mitään tekemistä", Haatainen sanoo.Taukopaikalla oli sattumalta lääkäri ja paikalle kutsuttiin myös sairaankuljetus, mutta elvytysyrityksistä huolimatta mitään ei ollut vauvan pelastamiseksi tehtävissä. Haatainen ei kerro, miten vanhemmat vauvaa kuljettivat hiihtäessä."Aika usein tämänikäisillä kuolemansyy voi jäädä kokonaan selvittämättä ja se kirjataan kätkytkuolemaksi."

Kommentit (5)

Pakkanen ja lämpimät toppaukset lisäävät riskiä. Tosin kätkytkuolemaan uskotaan liittyvätn useamman riskitekijän yhdistelmä, hengitystieinfektio, väärä nukkuma-asento (vain selällään nukkuminen suojaa kätkytkuolemalta).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eikä ilmeisesti vanhempien tiedossa ollut mitään sairautta johon kuoleminen olisi ollut odotettavissa koska tapaus oli yllättävä. muusta ei liene varmuuttailmeisesti kätkytkuolemakin on mahdollinen ainakin vielä tutkimusten tässä vaiheessa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat