Vierailija

Jos voi, niin miltä? Katsoin tuon hometalouusinnan ja meillä on takuulla hometta. Mutta kämpän haju ei ole maakellarimainen, vaan pistävä. Vähän kuin appelsiininkuori. Mistähän se voisi johtua muusta kuin homeesta? Kun ollaan mummolassa huomaa, että meidän vaatteet haisee homeelta. Että sitä se varmasti on :((((((((((((((((.

Sivut

Kommentit (20)

meillä oli varsin hyvä sisäilma, silti rakenteista löytyi useita vaarallisia homeita. Home saattaa haista hedelmäiseltä, omenainen on se sana, millä asiantuntijat hajua kuvailevat.Homekoirien käyttöä suosittelen, on erittäin hyvä tapa selvittää, mistä kohtaa materiaalinäytteitä kannattaa ottaa - homevaurio kun useimmiten muhii rakenteissa eikä näy laisinkaan.Kertoisin ystäväperheelle silläkin uhalla, että suuttuisivat. Kertomasi perusteella heillä on hometalo. Homeen kanssa ei ole leikkimistä, sillä voi pilata terveyden koko loppuelämäksi.

Me selvisimme vähällä, esikoiselle jäi "vain" astma muistoksi hometalosta. Vain -sana siksi, että hoemprosessin aikana kuulin paljon pahemmista kohtaloista (keuhkopolin odotushuoneessa näki niitä pahimpia tapauksia, joiden terveys oli lopullisesti pilalla homeen takia).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

löytyykö aina jokin paikka jossa se on selvästi nähtävillä. Luulin, että home olisi aina sellaista ettei sitä voi olla huomaamatta, tyyliin jalka menee puusta läpi. Tuo oli vähän yllätys ettei välttämättä näy rakenteissa päällepäin.Tietäisikö joku hyvää vertaistukipalstaa tms., josta voisi saada esimerkkejä ja ideoita että miten tästä eteenpäin. Kiitos vastanneille! ap

kun tuossa homeloukko-ohjelmassa..Mutta asiani oli se, että meillä ei haise maakellarilta, oikeastaan hajua ei aina ees huomaa! Mutta meillä haju on MAKEAHKO, kuten joku alkupäässä totesi että hedelmäinen...Mutta tutkikaa asia ap heti!! Itse tutkimuksissakin menee jo melkein vuosi!!!

Viittaan tuohon nro 16:n kokemukseen, että uudessa talossa on haitta-aineita heti kohta valmistumisen jälkeen.Kannattaa muistaa, että usein homevaurioita on vain yhdessä, ehkä helpostikin korjattavassa kohdassa. Aina ei siis tarvitse remontoida - tai purkaa - koko taloa. Homevaurion selvittämistä ei pitäisi pelätä vaan tarttua härkää sarvista, vaikkei se tietysti kenellekään helppoa ole. Tiedän erään tapauksen, talven kylmillään olleen mummonmökin, jossa voimakas makeahko haju johtui vain homehtuneista sisustuskankaista ja vaatekaapin sisällöstä.

miten kertoa ystäväperheelle, että heidän vaatteensa haisevat, minusta ilmiselvästi homeelle.Olen tarkkaillut tuota "tuoksua" jo jonkin aikaa. Miten avata keskustelu..? Mistä tiedän, haluavatko he tietää vai tietävätkö he kenties jo mutta eivät hiisku asiasta muille? Lapset sairastelevat paljon, mm. korvatulehduksia. Ovat ostaneet talon muistaakseni 2-3 vuotta sitten, tietäen kosteusvauriosta joka piti kylläkin tulla korjatuksi. Ovat rempanneet taloa unelmakodikseen..Pelkäänkö turhaan, että he loukkaantuvat vai ottaisivatko he sittenkin tiedon kiitollisina vastaan? Mietin koko ajan tuota lasten sairastumista. Itse haluaisin tietää, mutta kun ei koskaan voi olla varma.

on harmillista jos tulee vakavampia sairauksia homeista.Meille ehti puhjeta astma ja homeallergia. Lähdimme asunnosta heti kun tutkimustulokset vahvisti epäilyn.Meidän tapauksessa asunnossa oli paljon rakennusvirheitä. Seinän ja sokkelin liitos tehty väärin, vesijohtoputket eristämättä, rakoja joista villapölyt ja muut rakennuspölyt pääsi huoneilmaan.Lisäksi lattialaatassa kosteutta joka sai mattojen liima-aineet hajoamaan ja ne taas tuli huoneilmaan. Pitkä liuta erilaisia bakteereja ja yhdisteitä lisäksi ammoniakkia jotka kaikki oli terveydelle haitallisia.Ilmastointi veti rakenteista korvausilmaa tuuletusaukkojen lisäksi.Meillä oli jatkuva infektiokierre ja ylähengitystieongelmia ja poskiontelotulehduksia, lopulta silmien kirvelyä ja iho-ongelmia.Asunto oli sellainen johon muutettiin kun se valmistui.

Ovat tulossa tännepäin lähiaikoina. En käsitä miten jaksan jos talossa on hometta. Olen kärsinyt koko ikäni vaikeasta vaivasta ja nyt kun elämä on viimein näyttämässä sen suhteen elämisen arvoiselta, tulee tämä. Eletään perheen kanssa todella köyhää elämää sairauteni takia ja toivoin että lähivuosina tilanne voisi ehkä parantua jos hyvin mene. Meillä ei ole varaa homeongelmaan :'(.

kaikki homevauriot ei edes haise... kannattaisi selvitellä asiaa. Katsoin äsken kanssa saman ohjelman ja ei kyllä tee mieli vanhoja taloja ostella :(

tietääkö kukaan tarkemmin näitä homeiden latinankielisiä nimiä? Jos verestä löytyy vasta-aineita aureobasidium pullulans ja trichoderma viride, niin ei kai välttämättä ole kosteusvauriota, vaikka kuuluvatkin siihen paneeliin?

Tosi moni ottaa suorastaan henkilökohtaisena loukkuksena, jos edes vienosti vihjaa, että kotona voi olla kosteusvaurio. Toisaalta, etenkin lasten takia jotakin pitäisi pystyä jotenkin sanomaan. Itse voisin tuossa sanoa, että toistuvien infektioiden takana kannattaa olla sisäilmaongelma, niin että sitäkin kannattaisi selvittää. Tai jos tuttu kehuu pitkän mummulavisiitin jälkeen, miten tenavat onneksi pysyivät terveenä koko ajan, niin vois kysäistä, että ettei teillä vaan olis hometta kotona, se kun aiheuttaa infektiokierteitä. Yks tapa sanoa on se, että puhuu kosteusvauriosta, se ei niin heti nosta porukoita takajaloilleen kuin jos sanoisi home. Tässä on tosin se riski, että alkavat korjata pelkkää kosteusvauriota eli eivät tee kunnon suojuksia ja alipaineistusta, ja sairastuvat entistä pahemmin purkupölyistä. Nää on hankalia juttuja. Paljon riippuu siitäkin, miten läheinen ystävä on, miten luottamukselliset välit on, miten herkkähipiäinen on. Tuo unelmakodiksi sisustaminen kalskahtaa kyllä huonolta, todennäköisesti ainakin alkuun kieltävät totaalisesti koko ongelman, jos korjaukset ja selvitykset vaatisivat jo remontoitujen tilojen rikkomista.nim. 11 ja 12, muistaakseni

Lainaus:

miten kertoa ystäväperheelle, että heidän vaatteensa haisevat, minusta ilmiselvästi homeelle.Olen tarkkaillut tuota "tuoksua" jo jonkin aikaa. Miten avata keskustelu..? Mistä tiedän, haluavatko he tietää vai tietävätkö he kenties jo mutta eivät hiisku asiasta muille? Lapset sairastelevat paljon, mm. korvatulehduksia. Ovat ostaneet talon muistaakseni 2-3 vuotta sitten, tietäen kosteusvauriosta joka piti kylläkin tulla korjatuksi. Ovat rempanneet taloa unelmakodikseen..Pelkäänkö turhaan, että he loukkaantuvat vai ottaisivatko he sittenkin tiedon kiitollisina vastaan? Mietin koko ajan tuota lasten sairastumista. Itse haluaisin tietää, mutta kun ei koskaan voi olla varma.

Jos jalka menee puusta läpi, niin silloin puu on jo lahoa. Puu homehtuu ensin, ja jos kosteus jatkuu pidempään, niin lahoaa vasta sitten. Home ei heikennä puun lujuutta.Tuo pistävä haju kuullostaa huolestuttavalta. Home voi haista tosi monelle, haju riippuu siitä, missä rakennusmateriaalissa home kasvaa, kuinka montaa eri lajia hometta kasvaa, kuinka kuiva/märkä rakenne on jne jne.Voit itsekin alkaa selvittää, missä teillä mahdollisesti kasvaa hometta. Kupruileeko maali tai tapetti jossakin, erityisesti onko katossa rumia ruskeita länttejä? Kopiseeko kylppärissä laatat "kaikumalla", vai onko ääni avaimella/kynällä tms. kopistaessa kaiuton? Kaikuva ääni kertoo, että laatta on irti alustastaan, eli laatan alus saattaa olla kostea, ei kuitenkaan välttämättä.Käy ulkoilemassa (=tuuleta nenäsi) ja heti kotiin tultua kävele talon läpi. Missä huoneessa on pistävin tuoksu? Hajuaisti turtuu todella herkästi, minuutissa-kahdessa, siksi tuo nenän "nollaus" ulkona. Entä onko katto ehjä? Onko sadevedet johdettu talosta poispäin? Onko maanpinta ulkona kallistettu niin, että lumen sulamisvedet ei valu taloon päin? Onko kukkapenkkejä ihan/lähes talon seinässä kiinni? Onko salaojitusta, jos on, niin toimiiko se? Onko kylppärissä vesieristys? Millainen ilmanvaihto talossa on, vaihtuuko ilma (riittämättömästä ilmanvaihdosta kertoo esim. se, että kylmällä kelillä tiivistyy kosteutta ikkunaan). Onko ollut vesivahinkoja, tiskari laskenut vedet laminaatin alle tms.? Jos vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitys, niin onko sinne tarvinnut lisäillä vettä?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat