Vierailija

Voiko omakotitalon paha haju johtua siitä, ettei ikinä tuuleteta? Meillä ei ole ilmanvaihtoa ja tosi hankalat jättimäiset kolminkertaiset ikkunat, ei räppänää missään. Käytännössä ei sitten talvella tule tuulettettua lainkaan :(. Kesällä enemmän, kun voi pitää ikkunaa pitempään auki.

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

noin viisi-kymmenen minuuttia, riippuen pakkasista, kesällä auki enemmän. Lisäksi ilma vaihtuu liesituulettimen kautta, joka on siis aina päällä (taloyhtiön määräys). Asuntoon on jälkikäteen asennettu semmoiset pienet luukut joista korvausilma pääsee sisään (mikä lie nimeltään). Tuuletan aamulla heti herättyä, lasten päiväunien jälkeen ja ennen yöunia. Liesituuletin vaihtaa ilmaa samalla myös vessasta ja kylpyhuoneesta. En tiedä mikä tuo järjestelmän nimi on.

Miten pystytte edes olemaan, jos teillä ei ilma vaihdu koneella eikä ikkunoista? Meilläkään ei edellisessä 70-luvulla rakennetussa asunnossa ollut käytännössä ilmanvaihtoa ollenkaan, ja kyllä siellä oli pakko pitää joku räppänä auki kesät talvet.

Makkarin tuuletan aamulla heräämisen jälkeen ja illalla ennen nukkumaanmenoa. Laitan jostain tuuletusikkunan pienesti raolleen, jos laitan liesituulettimen päälle, jotta tuuletin ei revi korvausilmaa rakenteiden välistä ja jotta käryt ei leviä pitkin kämppää. Kylpyhuoneen ikkuna on raollaan suihkun jälkeen, kunnes lattia on kuivahtanut; lastalla ei saa vedettyä kaikkea vettä lattiakaivoon. Kylpyhuoneen ikkunaa pidän auki useasti lyhyen aikaa myös silloin, kun pyykit on kuivumassa, jotta kosteus ei tiivisty vanhan talon rakenteisiin, kun ilmavaihtokin on vaan painovoimainen. Eli kyllä, meillä tuuletetaan, jotta ilma pysyy sisällä raikkaana ja miellyttävänä. Kuullostaa työläämmältä kuin onkaan, tuosta ikkunan aukaisemisesta ja sulkemisesta tulee lähes automattinen tapa, kun siihen oppii.

Tässä 70-luvun rivarissa ei tarvitse tuulettaa, ellei halua esim ruuanteon yhteydessä. Edellisessa 60-luvun kerrostalossa oli ihan pakko tuuleettaa.

ja lohduttaa ap:ta että EI TODELLAKAAN tuuleteta!

varsinkaan pakkasella, kesälläkään ei tarvitse, nimittäin hirsitalo on hengittävä eikä mikään 50-60 luvun kosteusloukku...Pönärit kuumiks! ;)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat