Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Sivut

Kommentit (26)

[quote]

Se on NSAID-lääke, joka voi aiheuttaa Reyen syndrooman.Itse asiassa se on Aspirin ja Disperin, joka aiheuttaa Reyen syndroomaa. Buranasuppojakin on lapsille, joskin mieluummin Panadolia annetaan ensisijaisesti.Panadol on kyllä järkyttävä myrkky yliannostuksissa. Ei tarvi edes moninkertaisesti ylittää pakkauksen ohjeen annosta, kun tosiaan maksa voi vaurioitua pahasti. Oikein annettuna turvallinen, mutta tiedän vanhempia jotka melko huoletta ylittää annoksia ja silloin hirvittää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

johtava maksavaurio. Siksi niitä (esim. ibuprofeeni, muut -profeenit, aspiriini ja jossain määrin naprokseeni) ei saa antaa lapsille kuin aivan erityisestä lääkärin harkinnasta.Lapsille kannattaa antaa ainoastaan parasetamolia (Panadol, Pamol F jne.).

Aspirin, Disperin... Lastenlääkärit suosittavat itsehoidossa ensisjaiseksi kipu- ja kuumelääkkeeksi ibuprofeenia. Parasetamolia allergisille.

allergikoille suositellaan panadol tyyppisiä särkylääkkeitä. Kyllä särkylääkkeisiin voi kuolla, toleranssi on hyvin yksilöllinen. Mieluummin ottaa 1 panadolin ja yhden buranan yhdistelmän kuin esim. 3 panadolia. Luulisi jokaisen aikuisen tietävän mikä auttaa. Vatsaperäisiin kipuihin ko. lääkkeistä ei apua.

tiedetään että jos napsii 10 kpl buranaa 400mg 24h voi saada pysyvän maksavaurion

Tai tähän mennessä ei ole kestänyt. Nyt olen käynyt jo 2 vuoden ajan kahden viikon välein verikokeissa, kun sopivaa rohtoa etsitään.Burana on juuri sopivaa, helpottaa sen verran, vie kivulta terän, että pystyy kävelemään kauppaan ja hoitaan joitain kotihommia - kunhan ei ota liian usein, kestää maksakin.

Olen ottanut tripla-annoksen tavallista panadolia + alkoholia ja sen lisäksi

vielä joskus sektion jälkeisiin kipuihin tai kamaliin jalkakipuihin tarkoitettua särkylääkettä, + alkoholia ämpärillisen, enkä ole huomannut mitään.

Ja oon vielä lääkkeille herkkä ihminen. Saa ottaa aika määrän.

Eihän apteekit edes myy kuin paketin kerralla. Ja sillä ei vielä itseään hengiltä ota.

ainakaan jos käyttää niitä satunnaisesti. paitsi tietysti voi olla joku superallergia. Enemmän näihin särkylääkekuolemiin liittyy esim alkoholin käyttö rinnalla (Abalgin retardin kanssa tappava yhdistelmä), muiden päihteiden käyttö tai sitten opiaattipitoisten särkylääkkeiden kyseessa ollessa myös yliannostusriski olemassa, siis jos niitä käytetään päihteenä.

Tietenkin myös parasetamolissa on maksavaurion riski jos käyttää liikaa, ja se yliannostusraja ei ole ihan kamalan korkea.

Se on NSAID-lääke, joka voi aiheuttaa Reyen syndrooman.Lainaus:

että lapsille ei saa antaa mm. ibuprofeenia? Eikö sitä nimenomaan suositella?

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat