Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mistä kouluikäiset lapsenne saavat suuria summia rahaa, jos eivät tee töitä?

Vierailija

Meillä tuttavapiirissä tuntuu olevan ihan tavallista, että jos lapsi haluaa jotakin isoa ja kallista, niin vanhemmat eivät suostu ostamaan, vaan kehottavat lasta ostamaan sen itse, omilla rahoillaan. Meidän lasten pienistä viikkorahoista ei osteta jatkuvasti 60-70 euron pelejä tai 150 euron lenkkareita.

Kommentit (7)

Vierailija

Älä huoli, lahjaverot on maksettu.En kyllä ole kertonut heille, vaan vähin äänin teen veroilmoituksen heidän puolestaan. Eli eivät ostele saamillaan rahoilla mitään pelejä. Mutta esim. mun siskon lapset ovat myyneet osakkeita päästäkseen jollekin pelimatkalle tms. ulkomaille. Ihan ok sekin, mielestäni.

Vierailija

kyllä nyt taas ihan porvoosta.. Miksi ihmeessä sen kouluikäisen pitäisi jatkuvasti saada niitä pelejä? Jos sitä oikein kovin tahtoo niin sitten säästetään. Oi av..

Vierailija

Hän on jakanut myös mainoksia, että on saanut omaa rahaa lisää. Sukulaisilta on myös tullut rahaa ja sen lapsi on antanut meille vanhemmille säästöön. Niillä on sitten ostettu mm. tarvittavai harrastusvälineitä/ pelejä/ vaatteita. Meillä opetetaan lapsille, että rahan eteen joutuu tekemään töitä.

Vierailija

pelit ja lenkkarit olivat vain esimerkki, ne ainakin on tuttavaperheen pojat hankkineet "omilla rahoillaan". Ihan tavallista tosiaan meidän tuttavaperheissä, meidän lapsilla vain ei ole tileillään rahoja. ap

Vierailija

pientä viikkorahaa (1 euro/vko) ja saavat rahaa kun pyöräilevät kouluun säällä kuin säällä (eivätkä käytä bussia).

Kun he jotain haluavat, niin säästävät nuo kaikki rahat ja saavat haluamansa. Lapset ovat tajunneet, ettei kannata ostaa jotain pientä koko ajan kun säästämällä saa sitten jonkin aikaa odottamalla sen, mitä ihan oikeesti ja kovasti haluaa.

Vierailija

Mielestäni vanhempien täytyy ilman muuta kustantaa lastensa harrastusvälineet.Menee monta vuotta jostain hikisestä 2e viikkorahasta maastopyörään säästäminen.

Vierailija

synttärilahjaksi 20-50€ ja kuukausiraha on 16€kuukausirahaan edellytetään kotitöitä ja muutenkin asioiden sujuvaa hoitumista =)rahaa tienaavat myös satunnaisista naapurien lastenulkoilutuksista ja eläintenhoidostatoinen on kova säästämään ja toinen tuhlaa heti, mutta ei noista rahoista mitään kalliita pelejä ostella kuin kerran vuoteen... tosin eivät ole peli-ihmisiäkään

Uusimmat

Suosituimmat