Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

nyt alan miettiä, että meillä 7 kk kaverilla maitoallergia: ekojan viikkojen aikan, kun paino ei noussut ja piti antaa korviketta, se lensi vartin- ½ tunnin päästä kaaressa ulos - siis ei puklu vaan lensi... ja muutaman kerran jälkeen lopetin sen...joidenkin kuukausien iästä alkoi korvikkeen anto kun olin poissa, ehkä kerran viikossa, meni ihan ok...yösyötöt loppui ja yöt meni hyvin, lopetin imetyksen kokonaan siitä parin viikon päästä (vauva 6 kk) ja pian sen jälkeen:

-kiinteä papanakakka muuttui liimaiseksi haisevaksi puuroksi, jossa seassa ihan valkoisia raejuuston näköisiä paloja, pikkasen pienempiä vain.

- yöt muuttui levottomammiksi ja piereskelee paljon kun huutaa yöllä...

- alkoi limainen rohina jatkuvasti kun hengittää - kun alkoi, muillakin lapsilla oli yskää joten ajattelin sitä olevan., mutta keuhkoissa ei silloin kuulunut mitään ja rohina/ pihinä vaan jatkuu kun muut jo täysin parantuneet - ja yskii limaa, varsinkin öisin kun on makuuasennossa, viimeyö varsinkin oli ihan mahdoton...näiden perusteella voisin kuvitella, että on maitoallergiaa... iho-oireita ei ole, siksi en ensin tajunnut ajatella, kun allergikkoesikoinen reagoi kaikkeen iholla (ja olikin melkein kaikelle muulle allerginen paitsi maidolle).Ja se kysymys - pian on lääkäri ja juttelen asiasta, mutta jos haluan testata maidotonta diettiä sitä ennen, niin mitkä oli ne korvikevaihtoehdot ja muodot ja mistä niitä saa - siis tyyliin tällanen tutteli, valmis neste tetrassa, apteekista...Kiitos paljon avusta.

Kommentit (1)

Apteekista saatavia ovat ainakin Almiron, Nutramigen ja Profylac. Ovat jauheena, sekoitetaan lämpöiseen veteen. Sitten on soijamaito (NutriSoija) apteekista myös. Se taitaa olla kaikkein edullisin, mutta jos lapsi soija-allerginen, ei tietenkään sovi..Jos noista ei tunnu sopivaa löytyvän, on tuo Neocate, joka on pisimmälle pilkottu, aminohappopohjainen ja sopii lähes kaikille. Hinta vaan on tosi kova (tavalisesti reseptillä muistaakseni n65e/2.7l, ilman reseptiäkin saa, olisko silloin hiukan kalliimpaa) Jauhemainen tämä myös.Useimmat taitavat kokeilla ekana tuota Almiron Peptiä. Ja jos se (tai joku muu korvike) tuntuu mahavaivoihin auttavan, altistetaan maito lääkärin valvonnassa, jolloin saatte Kelaa ja korvauksia varten b-todistuksen.

JOs Almiron (tai muu samaan korvausryhmään kuuluva kuten Nutramigen tai Profylac) eivät sovi, altistetaan joku noista lääkärin valvonnassa. Samoin kokeillaan ja altistetaan soijamaito. Jos mikään noista ei sovi ja sekä maidon, Almironin että soijamaidon epäsopivuus todetaan valvotussa altistuksessa, saatte Kelaa varten b-todistuksen Neocatea varten (jolloin se 2.7l maksaa noin 15-16e).tuossa taisivat olla yleisimmät...floora

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat