Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

En huoli lapsen kummiksi ketään puolituttua eikä sukulaistenkaan kanssa olla väleissä. Ystävieni kanssa tuskin olen väleissä enää 10 vuoden päästä enkä halua heitä lapseni mahdollisiin rippijuhliin.Siksi ei sitten pidetä ristiäisiä ollenkaan

Sivut

Kommentit (26)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eli en tiedä mistä kehittäisin kummit.mutta onneksi ristiäiset on vasta syyskuussa ni tässä ajassahan kerkiää vaikka saada uusia kamuja joita sitte pyytää kummiksi

Jos unelmien kummia ei ole, niin lapsen voi kastaa ja seurakunnan työntekijät voivat olla kummeja paperilla. (tiedän tapauksen).Tule alas sieltä pilvilinnoista ja katso totuutta silmiin. Mitä vaatimuksia sinä kummiparalle olet asettamassa? Ihminen joka tuo synttäreinä ja jouluna lahjoja? Vai aikuisystävä lapselle? Jos aikuisystävää haet, niin onko sen pakko olla kummi?

ei siinä mitään. Vai onko niin, että todella haluaisit pitää ristiäiset eli kastaa lapsen, mutta ei ole kummeja? Muista, että myös esim. isovanhemmat voivat olla kummeja, vai ettekö heidänkään kanssa ole tekemisissä? Ketä te sinne ristiäisiin haluaisitte kutsua?

Vähän paksua juttua kaikkinensa. Kummithan tulevat lapselle, eivät vanhemmille. Lapsen edun mukaista olisi olla jotain tukiverkostoa, ja muitakin aikuisia lähipiirissä kuin omat vanhemmat.

Mikä on saanut noin epätoivoiseksi tulevaisuutesi suhteen? Onko lapsen saaminen aiheuttanut sinussa niin ison muutoksen, että haluat laittaa kaikki muut ihmissuhteesi sileäksi?Kerro vähän enemmän elämästäsi, niin on helpompi antaa vinkkejä tuohon kummikysymykseenkin.

en kumminkaan halua pelkästään isän kavereita lapselle kummeiksi, koska me ei välttämättä olla enää 10 vuoden päästä isän kanssa yhdessä

Ennenvanhaan kummeiksi pyydettiin kylän arvohenkilöitä. Ei ne näille mitään lahjoja ostiskellut, vaan se oli eräänlainen kunnianosoitus. Ja lapset saattoivat olla yleitä kummivanhemmistaan. Vähän siihen tyyliin kuin kysyisit pomoasi. Voisit siis kysyä vaikkapa seurakunnasta jotakuta, niin se ei loukkaa lasta myöhemmin. Ja jos teille tulee useampia lapsia, niin sieltä lasten tasapuolisuuden nimessä voi sitten saada toisellekin lapselle kummin samasta paikasta.Itse ottaisin sinuna jonkin niistä puolitutuista, koska ei lapselle tarvi olla kummina kuin se 15v, kunnes pääsee ripille. Toisaalta asetat silloin tälle puolitutulle mahdollisuuden tullut kokotutuksi näin, vaikka maailma veisikin omille teilleen. :) Valitse vaikka se, jonka olette yhdessä tunteneet kaikkein kauimmin.

Meillä jäi ristiäiset pitämättä koska en halunnut pyytää ketään kummiksi. Lopulta ilmoitimme vain väestörekisteriin lapsen nimet. Meillä on paljon läheisiä ihmisiä mutta en halua sitoa ketään elämänikäiseen lahjojenostorumbaan. Mitäpä muuta merkitystä kummeilla enää nykyään näyttää olevan?

viranomaisille. Siis muistaakseni väestörekisterikeskukseen tai maistraattiin. Kastajaisia ei ole mikään pakko pitää, vaikka kuuluu kirkkoon.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat