Vierailija

.

Sivut

Kommentit (25)

Inttikavereita, koulukavereita, lapsia samalta suunnalta missä itse asui, tuttuja entisistä työpaikoista jne.Sitä ei oltu tarkoitettu pienien piirien yksityisiksi ringeiksi, mutta kukin tavallaan. Kuitenkin ne joilla on satoja kavereita, eniten on sisäistäneet sen alkuperäisen ajatuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta kaverilistalta olisi periaatteessa tarkoitus löytyä "kaiken maailman tuttuja". Tämä alkuperäinen ajatus tuntuu joiltakuilta joutuvan hukkaan.

Mulla on tiukat yksityisyyskriteerit ja ystäviksi pyydän/otan vain sellaisia ihmisiä, joiden kanssa olen tekemisissä muutenkin.Tähän tarkoitukseen Facebook on mielestäni oivallinen - kaveriporukan yhteinen kanava chattailla ja nähdä kuka menee milloin missäkin. Myös bilekutsut yms. on helppo väsätä feissarin kautta.Ihmiset kai tutustuu uusiin tyyppeihin FB:n ryhmien kautta. Itse en ko. hommaa harrasta, mutta kuvittelisin, että esim. viininystävät keskustelevat keskenään Viini-ryhmässä ja siten tutustuvat toisiinsa.

En hyväksy ystäviksi tuttuja tai ihmisiä jotka "tiedän" (siis oltu esim. samassa koulussa mutta puhuttu korkeintaan pari sanaa jos sitäkään).

Hyväksyn vaan ystävät joiden ystävä olen oikeassakin elämässä.

Asetuksissa voi laittaa tapauskohtaisiakin rajoituksia.Ystävähaut ei jää mihinkään näkyville, eikä niitä näe missään vaiheessa kuin sinä ja se ketä pyydät ystäväksi.Julkiset keskustelut ryhmän "seinällä" jää tietenkin näkyviin, mutta omia kirjoituksiaan voi deletoida. Mutta privaatit keskustelut kannattaa tietysti käydä chatissa tai sitten sähköpostin välityksellä, jos haluaa ettei kukaan näe.

En "keräile" sieltä ihmisiä, enkä lähetä ystäväkutsuja esim joillekin vanhoille koulututuille tai tutuntutuille joiden kanssa ei muutenkaan ole missään tekemisissä. Tosin muutama tällainen on lähettänyt minulle ystäväkutsun enkä ole kehdannut jättää hyväksymättä. Minusta on hassua että ihmiset joiden kanssa minulla ei ole muuta yhteistä kuin että esim kävimme samaa ala-astetta 25 vuotta sitten voivat aina nähdä mitä puuhailen tms. Minusta fb on enemmän yhteydenpitoa varten ja siellä on siis sellaiset ihmise joihin muutenkin pitäisin yhteyttä. Toki joitain vanhoja koulu/opiskelukavereita on sieltä uudelleen löytynyt ja heihin tulee tämän ansiosta nykyään pidettyä jonkinlaisia yhteyksiä mikä on kivaa.

Lainaus:

En hyväksy ystäviksi tuttuja tai ihmisiä jotka "tiedän" (siis oltu esim. samassa koulussa mutta puhuttu korkeintaan pari sanaa jos sitäkään).

Hyväksyn vaan ystävät joiden ystävä olen oikeassakin elämässä.
Itse taas olen aina ajatellut että Facebook on paikka jossa listalle kerätään kaikki "tutuntututkin" tyyliin kuten koulukaverit.comissa näkyy kaikki samassa koulussa olleet. Että se on sellainen verkostoitumispaikka, jossa omalla listalla on ne ihmiset joilla on ollut jotain tekemistä joskus oman elämän kanssa.Sen sijaan esim. mesessä on vain ystäviä. Facebookissa taas "verkostoja".

Mun mielestä fb on loistava foorumi tavata ihmisiä elämän varrelta.. Siis semmosia tyyppejä jotka jossain vaiheessa elämää ovat olleet läheisiä ja yhteydenpito on syystä tai toisesta hiipunut. Kiva kuulla mitä heille kuuluu!

Itsekään en ns. keräile ystäviä, mutta olisi jotenkin noloa olla vastaamatta puolituttujenkin kaverikutsuihin, eihän tuo nyt niin vakavaa ole!

häirinnyt ajatus siitä että kaikki "listalla" olevat näkee omat tekemiset tai keskustelut. Mutta ilmeisesti tuota pystyy jotenkin rajaamaan?Jääkö tehdyt (ystävä)haut jonnekin sinne muistiin kaikkien näkyville? Entä keskustelut jossain erillisessä ryhmässä, vaikka nyt siellä "Viini" ;) ?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat